I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Siden du har forespurt, er ikke tilgjengelig på språket ditt ennå. Du kan velge et annet språk nederst på siden. Eventuelt kan du bruke den innebygde oversettingsfunksjonen i Google Chrome til å oversette en hvilken som helst nettside til det språket du foretrekker.

Om dynamiske promoveringer

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

Dynamiske promoveringer hjælper forhandlere ved automatisk at vælge den optimale rabat og anvende den på Shopping-annoncer på Google for at maksimere bruttoavancen. Med dynamiske promoveringer bruges de oplysninger, du har angivet om varens egenpris (COGS, cost of goods sold) for dit lager, rabatpromoveringer og feedback på konverteringer, så du kan vise den mest relevante promovering til kunderne ved hjælp af Googles AI-baserede prismodellering.

På denne side

Fordele

Googles prismodeller finder automatisk den optimale promoveringsrabat, der genererer den største bruttoavance. Dynamiske promoveringer hjælper dig med at:

• Automatisere promoveringer med optimering af rabatter i realtid, hvilket sparer tid og kræfter.
  • Forbedre annonceafkastet (ROAS, return on advertising spend) og øge rentabiliteten.
  • Opdatere promoveringer med de mest relevante rabatter i Shopping-annoncer og på dit websites landingssider ved hjælp af Googles avancerede prismodeller.

Kriterier for kvalifikation til dynamiske promoveringer

Før du kan bruge dynamiske promoveringer, skal du sørge for, at du opfylder alle kvalifikationskravene. Hvis du har flere Merchant Center-konti (underkonti), skal hver konto opfylde alle krav separat.

• Dynamiske promoveringer er tilgængelige i de lande, hvor almindelige promoveringer er tilgængelige. Du kan se den komplette liste over lande i sektionen "Tilgængelighed" under Deltagelseskriterier og politikker.
  • Du skal have mindst 1.000 forbrugerklik for hele dit lager på din Merchant Center-konto.
  • Mindst 20 % af dine eksponeringer skal tilvælges ved at udfylde attributterne [auto_pricing_min_price] og [cost_of_goods_sold].
  • Du skal have konfigureret konverteringssporing og feeds, der virker.
  • Promoveringer, der er udvalgt af Google og indkodet i webadressen, skal vises og overholdes i 60 minutter i din netbutik.

Sådan fungerer dynamiske promoveringer

Dynamiske promoveringer hjælper sælgere med at automatisere valget og anvendelsen af de bedst egnede rabatter til produkterne i Shopping-annoncer for at øge bruttoavancen.

Sælgere skal angive tilsigtet rabatprocent, varens egenpris for dit lager og konverteringsdata. Ved hjælp af disse data vil Googles AI-baserede prismodellering automatisere promoveringsbeslutninger ved at vælge den optimale promovering for alle tilvalgte produkter. Dynamiske promoveringer fungerer i følgende rækkefølge:

1. Sælgere uploader promoveringer og kuponer til Merchant Center sammen med de nødvendige oplysninger.
  2. Promoveringer vises til forbrugerne på Shopping-platforme, hvilket øger effektiviteten.
  3. Kunderne anvender disse promoveringer i sælgerens eStore ved betaling.

Google bruger et læringssystem i realtid, der tager højde for mange datasæt, bl.a. efterspørgsel og priselasticitet, for at vælge den rette produktrabat. Dette hjælper os med at levere konkurrencedygtige priser for at øge sælgernes omsætning og bruttoavance.

Dine produkter vises som "tilbud" med en gennemstreget pris.

Bemærk! Vi beregner den samlede effekt af bruttoavancen ved at tage højde for salg af alle de varer, der er købt i samme session, inklusive nedsatte og ikke-nedsatte produkter, når en kunde klikker på en dynamisk promoveringsannonce.

Godkendelse af webadressekupon

Når en kunde klikker på din dynamiske promoveringsfortegnelse, omdirigeres vedkommende til dit produkts landingsside. Dit website skal vise kuponen på landingssiden, så den matcher den gennemstregede pris, der vises på Google, helst ud for produktprisen.

Product landing page of a green candle with the original price crossed out and sale price in red.

For at vise kuponen på din landingsside godkender de dynamiske promoveringer, der genereres via klikwebadressen, kuponoplysninger som en parameter. Webadressen er kodet i JSON Web Token, der kan afkodes med en base64-afkoder og bruges som den.

Nedenfor kan du se et eksempel på en klikwebadresse med en pv2-parameter, der bruges til at godkende kuponoplysninger:

https://www.yourwebsite.html?pv2=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJjIjoiRVVSIiwiZXhwIjoxNjg0NDE2ODk5LCJtIjoiMTIzNDU2IiwibyI6IjY1NDMyMSIsInAiOjE0LjA2LCJkcCI6MTIsImRjIjoiTktMRVdBT0kifQ.D0dYYxnqki8aUnlPKFM-sFcHxSzu1HJ9v9wOGXGk2Lw

Det kodede token indeholder 2 relevante felter til godkendelse af priser:

• dp – repræsenterer rabatprocenten
  • dc – repræsenterer kuponkoden

Eksempel:

"dp": 10,

"dc": "RHNKLNEQ"

// 10 % i rabatprocent

// kuponkode = RHNKLNEQ

Bemærk! Kuponer genereres dynamisk og tildeles ikke individuelle kunder. De opdateres for alle flere gange om dagen.

Eksempel på kupongodkendelseskode

// Eksempel på kode, der validerer og afkoder Googles automatiske rabatter med pv2-token.
// Viser kuponen øverst på websitet, efter scriptet er kørt.
// Skal køres:

// 1. Åbn websitet med pv2-tokenet i Chrome, f.eks. https://www.yourwebsite.html?pv2=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJjIjoiRVVSIiwiZXhwIjoxNjg0NDE2ODk5LCJtIjoiMTIzNDU2IiwibyI6IjY1NDMyMSIsInAiOjE0LjA2LCJkcCI6MTIsImRjIjoiTktMRVdBT0kifQ.D0dYYxnqki8aUnlPKFM-sFcHxSzu1HJ9v9wOGXGk2Lw

// 2. Højreklik på websitet -> tjek element

// 3. Gå til fanen "Konsol"

// 4. Indsæt hele scriptet i konsollen, og klik på Enter

// Offentlig Google-nøgle, der bruges til at signere Automatiske rabatter med pv2-tokens

const google_public_key = `-----BEGIN PUBLIC KEY-----

MFkwEwYHKoZIzj0CAQYIKoZIzj0DAQcDQgAERUlUpxshr67EO66ZTX0Fpog0LEHc

nUnlSsIrOfroxTLu2XnigBK/lfYRxzQWq9K6nqsSjjYeea0T12r+y3nvqg==

-----END PUBLIC KEY-----`

// const verify_signature = true  // brug til at verificere tokensignaturen

verify_signature = false  // brug til tokens, der ikke er Google-tokens

funktion verifyAutomatedDiscountTokenCorrectness(jwt) {

console.log("verifyAutomatedDiscountTokenCorrectness")

if (jwt == null) {

console.log("error: no JWT")

return false

}

const current_page_offer = "654321" // HUSKELISTE: Få offer_id af den aktuelle side

const expected_merchant_id = "123456" // HUSKELISTE: Brug rigtigt Merchant Center-id

const jwt_offer = jwt.o

const jwt_merchant = jwt.m

const jwt_expiry_date = Date(jwt.exp)

if (jwt_offer != current_page_offer) {

console.log("error: incorrect offer id:", jwt_offer, " vs", current_page_offer)

return false

}

if (jwt_merchant != expected_merchant_id) {

console.log("error: incorrect merchant id", jwt_merchant, " vs", expected_merchant_id)

return false

}

if (Date() < jwt_expiry_date) {

console.log("error: expired token")

}

return true

}

function displayAutomatedDiscountLitePricePassingCoupon(jwt) {

if (!verifyAutomatedDiscountTokenCorrectness(jwt)){

return

}

const discount_percent = jwt.dp

const coupon_code = jwt.dc

if (discount_percent == undefined) {

console.log("error: missing discount percentage")

return

}

if (coupon_code == undefined) {

console.log("error: missing coupon code")

return

}

// HUSKELISTE: Angiv et korrekt sted, hvor kuponen skal vises

let target_element = document.getElementsByTagName("body")[0]

target_element.innerHTML = `<div><h1><font color="red">-${discount_percent}% med kupon: ${coupon_code}</font></h1></div>` + target_element.innerHTML

}

function parseJwtAndDisplayCoupon()

{

const urlParams = new URLSearchParams(window.location.search)

const jwt = urlParams.get('pv2')

if (jwt == undefined){

console.log("fejl: pv2-parameter er ikke angivet i webadressen")

return

}

// Brug Jose-biblioteket (https://github.com/panva/jose) til at validere og afkode JWT-tokenet.

fetch('https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jose/4.14.0/index.umd.min.js')

.then(response => response.text())

.then(text => eval(text))

.then(() => {

jose.importSPKI(google_public_key, 'ES256').then(publicKey => {

if (verify_signature) {

jose.jwtVerify(jwt, publicKey).then(

(decoded_jwt, _) => {

displayAutomatedDiscountLitePricePassingCoupon(decoded_jwt.payload)

})

}

else {

displayAutomatedDiscountLitePricePassingCoupon(jose.decodeJwt(jwt))

}

})

})

}

parseJwtAndDisplayCoupon()

Vejledning i konfiguration af dynamiske promoveringer

Du kan konfigurere dynamiske promoveringer for dine produkter ved at følge disse trin fortløbende eller parallelt:

Trin 1 af 4: Angiv minimumspris for automatisk prissætning [auto_pricing_min_price]

• Attributten minimumspris for automatisk prissætning [auto_pricing_min_price] bruges til at angive en minimumspris, som et produkts pris kan reduceres til ved hjælp af regler for prissætning, som du opretter på din Merchant Center-konto.
  • Se, hvordan du angiver minimumspris for automatisk prissætning [auto_pricing_min_price].

Trin 2 af 4: Angiv varens egenpris (COGS, cost of goods sold) [cost_of_goods_sold]

Data for varens egenpris bruges til at beregne en estimeret bruttoavance for dine produkter. Uden COGS kan vi ikke beregne optimale kuponrabatter og bruttoavance for solgte varer. Angiv oplysninger om COGS for så meget af dit lager som muligt for at hjælpe Google med at øge rentabiliteten af salget af dine produkter.

Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer Varens egenpris (COGS, cost of goods sold) [cost_of_goods_sold].

Bemærk! Hvis du foretrækker ikke at angive en bestemt COGS for hver vare, kan du angive en procentdel for COGS ved hjælp af et supplerende feed i Merchant Center. Denne procentdel kan anvendes på individuelle varer eller kategorier af varer.

Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer et supplerende feed i Merchant Center.

Trin 3 af 4: Konfigurer rapportering af konverteringer med data om kurv

Rapportering af konverteringer med data om kurv bruges til at beregne effekten af dynamiske promoveringer og give dig de bedste resultater. Konfigurer rapportering af konverteringer med data om kurv for at indsende data om kurv, så du kan spore det antal transaktioner samt den omsætning og fortjeneste, der genereres via dine dynamiske promoveringer.

Konfigurer rapportering af konverteringer med data om kurv for at:

• Få tydelige målinger af den omsætning og fortjeneste, der genereres af dine dynamiske promoveringer.
  • Se en udførlig rapportering om kurvens størrelse og den gennemsnitlige ordreværdi.
  • Se en detaljeret rapportering om solgte varer.

Få flere oplysninger om, hvordan du konfigurerer og tester rapportering af konverteringer med data om kurv.

Trin 4 af 4: Konfigurer kuponer

De kuponer, der bruges til dynamiske promoveringer, skal konfigureres og angives på samme måde som enhver anden promovering i Merchant Center eller promoveringsfeedet. Konfigurer promoveringer i Shopping-annoncer.

Bemærk! Dynamiske promoveringer er underlagt specifikationerne for promoveringsfeeds og promoveringspolitikkerne.

Dynamiske promoveringer er beregnet til at blive brugt som "percentage off"- eller "money off"-promoveringer i forbindelse med onlinetilbud, så visse attributter for dynamiske promoveringer skal konfigureres som følger:

Attribut

Obligatorisk

promotion_id [promoverings_id]

Skal starte med præfikset "spd_"

offer_type [tilbudstype]

Skal angives til "generic_code"

redemption_channel [indløsningskanal]

Skal angives til "Online"

promotion_destination [promoveringsdestination]

Skal angives til "Shopping_ads"

generic_redemption_code [generisk_indløsningskode]

Skal angives

percent_off ELLER money_off_amount

Skal angives

Ud over de ovenstående felter skal andre felter, der er markeret som obligatoriske, angives.

Bedste praksis

• Angiv så mange rabatværdier som muligt

Dynamiske promoveringer vælger den optimale rabat blandt de angivne rabatværdier. Du opnår den største stigning i bruttoavance ved at have mellem 1 og 10 mulige rabatværdier eller mere. Du kan f.eks. angive 5 %, 10 % og 20 % som rabatværdier. Hvis den optimale rabat er 8 %, vælges kuponen på 5 %, hvilket begrænser effektiviteten. I denne situation ville det være bedre at angive 5 %, 7 %, 9 %, 11 %, 13 % og op til 20 % rabat.

• Undgå at bruge kuponkoder, der er nemme at gætte

Undgå at bruge almindelige kuponkoder som f.eks. "5OFF", "10OFF" m.m. Kunderne kan gætte almindelige kuponkoder og anvende dem for at opnå den maksimale rabat, hvilket kan give uønskede resultater.

• Begræns tidsrammen og produktrelevansen

Hvis du vil begrænse genbrug af kuponer, kan du begrænse, hvor lang tid den enkelte kupon er gyldig. Brug attributten start- og slutdato for promovering [promotion_effective_dates] til at angive en tidsramme for promoveringen. Selvom dynamiske promoveringer fungerer bedst, når de er knyttet til størstedelen af lageret, kan du overveje at oprette kategorispecifikke kuponer.

Ofte stillede spørgsmål

1. Hvordan fungerer dynamiske promoveringer sammen med indstillingen mål-ROAS i Google Ads?

Dynamiske promoveringer fungerer bedst, når budgivning baseret på mål-ROAS er aktiveret, men de kræver ikke mål-ROAS.

2. Kan en sælger blande promoveringer med rabatbeløb og rabatprocent?

Ja. Selvom en bestemt feedrække ikke kan have attributten percent_off og money_off_amount angivet på samme tid, kan separate promoveringer konfigureres for det samme produkt med rabatbeløb og rabatprocent.

3. Hvilke faktorer tages i betragtning, når du vælger, hvilke promoveringer i intervallet der skal vises?

Googles AI tager mange faktorer og datasæt i betragtning for at afgøre den rette produktrabat. Et af de vigtigste input, vi bruger til at forstå den rette rabat, er efterspørgselskurven og priselasticitet.

4. Er der et minimumkrav og/eller maksimumkrav, som rabatprocenten eller rabatbeløbet skal overholde?

Der er ingen krav til minimum- eller maksimumrabat for promoveringerne.

5. Kan promoveringsdestinationen både angives til Shopping-annoncer og gratis fortegnelser?

Indtil videre er det kun Shopping-annoncer, der understøttes. Vi arbejder løbende på at udvide tilgængeligheden af dynamiske promoveringer for at gøre en større forskel for sælgere og kunder.

6. Hvad sker der, hvis mine kuponer har en mindste ordreværdi?

Kuponer med mindste ordreværdi understøttes.

7. Kan en sælger angive en procentvis avance for varens egenpris (COGS) i stedet for at angive en specifik værdi for hvert tilbud?

Ja, en sælger kan angive en avance for COGS ved hjælp af et supplerende feed i Merchant Center.

8. Fungerer dynamiske promoveringer sammen med Performance Max-kampagner?

Dynamiske promoveringer gælder i øjeblikket kun for Shopping-annoncer, men de er kompatible med Performance Max-kampagner. Det betyder, at de fungerer sammen med Performance Max-kampagner, men promoveringerne vises kun i de Shopping-annoncer, der køres af Performance Max-kampagnen.

9. Hvordan adskiller dynamiske promoveringer sig fra programmet med automatiske rabatter?

Begge programmer er baseret på lignende modeller. Dynamiske promoveringer giver et meget lettere integrationskrav i forhold til godkendelse af priser/landingssider.