In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over dynamische promoties

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Met dynamische promoties kunnen verkopers automatisch de optimale korting selecteren en toepassen op Shopping-advertenties op Google. Zo maximaliseren ze eenvoudig hun brutowinst. Dynamische promoties maken gebruik van de door u verstrekte informatie over de kosten van verkochte goederen (COGS) voor uw voorraad, kortingspromoties en feedback over conversies om de meest geschikte promotie aan klanten te tonen met behulp van de AI-gestuurde prijsmodellen van Google.

Op deze pagina

Voordelen

De prijsmodellen van Google bepalen automatisch de optimale promotiekorting die de hoogste brutowinst oplevert. Met dynamische promoties kunt u het volgende doen:

• Promoties met realtime kortingen automatiseren, wat u tijd en moeite bespaart.
  • Het rendement op advertentie-uitgaven (ROAS) en de winstgevendheid verbeteren.
  • Promoties updaten met de meest geschikte kortingen in al uw Shopping-advertenties en op de landingspagina's van uw site, met behulp van de geavanceerde prijsmodellen van Google.

Deelnamecriteria voor dynamische promoties

U kunt dynamische promoties alleen gebruiken als u aan alle deelnamevereisten voldoet. Als u meerdere Merchant Center-subaccounts heeft, moet elk account afzonderlijk aan alle vereisten voldoen.

• De beschikbaarheid van dynamische promoties is beperkt tot landen waar reguliere promoties beschikbaar zijn. Ga naar het gedeelte Beschikbaarheid van Deelnamecriteria en -beleid voor de complete lijst met landen.
  • Ten minste 1000 consumentenklikken in de hele voorraad van uw Merchant Center-account.
  • Ten minste 20% van uw vertoningen is aangemeld door de kenmerken [auto_pricing_min_price] en [cost_of_goods_sold] in te vullen.
  • Conversies bijhouden en feedconfiguratie zijn ingesteld.
  • Door Google geselecteerde promoties die in de URL zijn gecodeerd, moeten 60 minuten in uw online winkel worden weergegeven en gerespecteerd.

Hoe dynamische promoties werken

Met dynamische promoties kunnen verkopers automatisch de meest geschikte kortingen voor de producten in Shopping-advertenties selecteren en toepassen. Zo verhogen ze eenvoudig hun brutowinst.

Verkopers moeten het volgende aangeven: het beoogde kortingspercentage, de kosten van verkochte goederen voor uw voorraad en de conversiegegevens. Op basis van die gegevens automatiseren de AI-gestuurde prijsmodellen van Google promotiebeslissingen en selecteren ze de optimale promotie voor alle producten waarvoor dit is toegestaan. Dynamische promoties werken volgens deze stappen:

1. Verkopers uploaden promoties en kortingsbonnen naar Merchant Center, samen met de vereiste informatie.
  2. Promoties worden aan consumenten op Shopping-platforms getoond, wat de prestaties verbetert.
  3. Bij het afrekenen passen kopers de promoties toe in de eStore van de verkoper.

Google gebruikt een realtime leersysteem dat rekening houdt met veel datasets, waaronder de vraag en prijselasticiteit, om de juiste productkorting te selecteren. Zo kunnen we concurrerende prijzen bieden die de opbrengst en de brutowinst voor verkopers vergroten.

Uw producten worden weergegeven als aanbieding met een doorgehaalde prijs.

Opmerking: Bij het berekenen van de algemene impact op de brutowinst houden we rekening met de verkoop van alle artikelen die een koper in 1 sessie koopt als die op een dynamische promotieadvertentie klikt. Hieronder vallen zowel producten met als zonder korting.

URL-kortingsbon doorgeven

Als kopers op uw vermelding met dynamische promoties klikken, worden ze omgeleid naar de landingspagina van uw product. De kortingsbon op de landingspagina van uw website moet overeenkomen met de doorgehaalde prijs die Google weergeeft, bij voorkeur naast de productprijs.

Productlandingspagina van een groene kaars waarvoor de oorspronkelijke prijs is doorgestreept en de uitverkoopprijs in rood wordt aangegeven.

De door dynamische promoties gegenereerde doorklik-URL geeft de informatie van de kortingsbon door als een parameter om de kortingsbon op uw landingspagina te tonen. De URL is gecodeerd in een json-webtoken die kan worden gedecodeerd met een base64-decoder en zo kan worden gebruikt.

Hieronder ziet u een voorbeeld van een doorklik-URL met pv2-parameter die wordt gebruikt om informatie over de kortingsbon door te geven:

https://www.yourwebsite.html?pv2=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJjIjoiRVVSIiwiZXhwIjoxNjg0NDE2ODk5LCJtIjoiMTIzNDU2IiwibyI6IjY1NDMyMSIsInAiOjE0LjA2LCJkcCI6MTIsImRjIjoiTktMRVdBT0kifQ.D0dYYxnqki8aUnlPKFM-sFcHxSzu1HJ9v9wOGXGk2Lw

De gecodeerde token bevat 2 relevante velden voor het doorgeven van de prijs:

• dp – vertegenwoordigt het kortingspercentage
  • dc – vertegenwoordigt de kortingscode

Voorbeeld:

"dp": 10,

"dc": "RHNKLNEQ"

// 10% korting

// kortingscode = RHNKLNEQ

Opmerking: Kortingsbonnen worden dynamisch gegenereerd en worden niet toegewezen aan individuele kopers. Ze worden meerdere keren per dag voor iedereen geüpdatet.

Voorbeeld van een toegangscode voor een kortingsbon

// Voorbeeldcode voor het valideren en decoderen van pv2-token voor geautomatiseerde kortingen van Google.
// De kortingsbon wordt bovenaan de website weergegeven nadat het script is uitgevoerd.
// Uit te voeren:

// 1. Open website met pv2-token in Chrome, bijv. https://www.yourwebsite.html?pv2=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJjIjoiRVVSIiwiZXhwIjoxNjg0NDE2ODk5LCJtIjoiMTIzNDU2IiwibyI6IjY1NDMyMSIsInAiOjE0LjA2LCJkcCI6MTIsImRjIjoiTktMRVdBT0kifQ.D0dYYxnqki8aUnlPKFM-sFcHxSzu1HJ9v9wOGXGk2Lw

// 2. Klik met de rechtermuisknop op de site -> Element inspecteren

// 3. Ga naar het tabblad Console

// 4. Plak het hele script in de console en druk op Enter

// Openbare Google-sleutel gebruikt om pv2-tokens voor geautomatiseerde kortingen te ondertekenen

const google_public_key = `-----BEGIN PUBLIC KEY-----

MFkwEwYHKoZIzj0CAQYIKoZIzj0DAQcDQgAERUlUpxshr67EO66ZTX0Fpog0LEHc

nUnlSsIrOfroxTLu2XnigBK/lfYRxzQWq9K6nqsSjjYeea0T12r+y3nvqg==

-----END PUBLIC KEY-----`

// const verify_signature = true  // gebruiken om de tokenhandtekening te verifiëren

verify_signature = false  // gebruiken voor niet-Google-tokens

function verifyAutomatedDiscountTokenCorrectness(jwt) {

console.log("verifyAutomatedDiscountTokenCorrectness")

if (jwt == null) {

console.log("error: no JWT")

return false

}

const current_page_offer = "654321" // TE DOEN: offer_id van de huidige pagina verkrijgen

const expected_merchant_id = "123456"  // TE DOEN: echte Merchant Center-ID gebruiken

const jwt_offer = jwt.o

const jwt_merchant = jwt.m

const jwt_expiry_date = Date(jwt.exp)

if (jwt_offer != current_page_offer) {

console.log("error: incorrect offer id:", jwt_offer, " vs", current_page_offer)

return false

}

if (jwt_merchant != expected_merchant_id) {

console.log("error: incorrect merchant id", jwt_merchant, " vs", expected_merchant_id)

return false

}

if (Date() < jwt_expiry_date) {

console.log("fout: token verlopen")

}

return true

}

function displayAutomatedDiscountLitePricePassingCoupon(jwt) {

if (!verifyAutomatedDiscountTokenCorrectness(jwt)){

return

}

const discount_percent = jwt.dp

const coupon_code = jwt.dc

if (discount_percent == undefined) {

console.log("fout: kortingspercentage ontbreekt")

return

}

if (coupon_code == undefined) {

console.log("fout: kortingscode ontbreekt")

return

}

// TE DOEN: stel een geschikte plaats in waar de kortingsbon moet worden getoond

let target_element = document.getElementsByTagName("body")[0]

target_element.innerHTML = `<div><h1><font color="red">-${discount_percent}% met een kortingsbon: ${coupon_code}</font></h1></div>` + target_element.innerHTML

}

function parseJwtAndDisplayCoupon()

{

const urlParams = new URLSearchParams(window.location.search)

const jwt = urlParams.get('pv2')

if (jwt == undefined){

console.log("fout: pv2-parameter staat niet in de URL")

return

}

// Gebruik Jose (https://github.com/panva/jose) om de JWT-token te valideren en te decoderen.

fetch('https://cdnjs.cloudflare.com/ajax/libs/jose/4.14.0/index.umd.min.js')

.then(response => response.text())

.then(text => eval(text))

.then(() => {

jose.importSPKI(google_public_key, 'ES256').then(publicKey => {

if (verify_signature) {

jose.jwtVerify(jwt, publicKey).then(

(decoded_jwt, _) => {

displayAutomatedDiscountLitePricePassingCoupon(decoded_jwt.payload)

})

}

else {

displayAutomatedDiscountLitePricePassingCoupon(jose.decodeJwt(jwt))

}

})

})

}

parseJwtAndDisplayCoupon()

Instructies om dynamische promoties in te stellen

U kunt dynamische promoties voor uw producten instellen door deze stappen opeenvolgend of gelijktijdig te volgen:

Stap 1 van 4: Geef de minimale prijs voor automatische prijzen [auto_pricing_min_price] op.

Stap 2 van 4: Geef de kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold] op

De gegevens over de kosten van verkochte goederen zijn nodig om de geschatte brutowinst van uw producten te berekenen. Zonder COGS kunnen we geen optimale kortingen en brutowinst berekenen voor de verkochte artikelen. Als u voor zo veel mogelijk voorraad COGS-informatie opgeeft, kan Google u meer winst opleveren bij de verkoop van uw producten.

Ontdek hoe u de kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold] instelt.

Opmerking: Als u liever geen specifieke COGS voor elk artikel opgeeft, kunt u met een aanvullende feed in Merchant Center een margepercentage voor COGS instellen. Dit percentage kan worden toegepast op afzonderlijke artikelen of artikelcategorieën.

Ontdek hoe u een aanvullende feed instelt in Merchant Center.

Stap 3 van 4: Stel conversierapportage met winkelwagengegevens in

Conversierapportage met winkelwagengegevens wordt gebruikt om de impact van dynamische promoties te berekenen en de beste resultaten te halen. Stel conversierapportage met winkelwagengegevens in om winkelwagengegevens in te dienen. Hiermee kunt u het aantal transacties, de opbrengst en de winst bijhouden die uw dynamische promoties u opleveren.

Stel conversierapportage met winkelwagengegevens in om:

• duidelijk te meten welke opbrengst en winst uw dynamische promoties opleveren,
  • gedetailleerde rapporten over de inhoud van winkelwagentjes en de gemiddelde bestelwaarde te bekijken,
  • gedetailleerde rapporten over verkochte artikelen te bekijken.

Ontdek hoe u conversierapportage met winkelwagengegevens instelt en test.

Stap 4 van 4: Stel kortingsbonnen in

De kortingsbonnen voor dynamische promoties stelt u op dezelfde manier in als andere promoties in Merchant Center of de promotiefeed. Ontdek hoe u speciale promoties in Shopping-advertenties instelt.

Opmerking: Dynamische promoties vallen onder de Feedspecificatie voor promoties en het Promotiebeleid.

Dynamische promoties worden gebruikt voor online promotieaanbiedingen met een kortingspercentage of kortingsbedrag. Stel de kenmerken voor dynamische promoties dus zo in:

Kenmerk

Verplicht

promotion_id [aanbieding_id]

Moet beginnen met het voorvoegsel spd_

offer_type [type_aanbieding]

Moet zijn ingesteld op generic_code

redemption_channel [inwisselplek]

Moet zijn ingesteld op Online

promotion_destination [aanbiedingsbestemming]

Moet zijn ingesteld op Shopping_ads

generic_redemption_code [algemene_inwisselcode]

Moet worden opgegeven

percent_off OF money_off_amount

Moet worden opgegeven

Vul naast de bovenstaande velden ook de andere velden in die zijn gemarkeerd als vereist.

Best practices

• Geef zo veel mogelijk kortingswaarden op

Dynamische promoties selecteert de optimale korting uit de opgegeven kortingswaarden. Als u 1 tot 10 of meer mogelijke kortingswaarden heeft, krijgt u de beste brutowinsttoename. Stel dat u 5%, 10% en 20% als kortingswaarden heeft ingesteld. Als de berekende optimale korting 8% is, wordt de kortingsbon van 5% geselecteerd om de effectieve korting te beperken. In deze situatie stelt u idealiter 5%, 7%, 9%, 11%, 13% en tot 20% in als kortingswaarden.

• Gebruik geen kortingscodes die makkelijk te raden zijn

Vermijd veelgebruikte kortingscodes zoals KORTING5, KORTING10 en dergelijke. Kopers kunnen veelvoorkomende kortingscodes raden en toepassen om een maximale korting te krijgen. Dat is niet de bedoeling.

• Beperk de geldigheidsduur en de producten die in aanmerking komen voor de promotie

Als u niet wilt dat kopers kortingsbonnen opnieuw gebruiken, kunt u de geldigheidsduur van elke kortingsbon beperken. Gebruik het kenmerk startdatum promotie [promotion_effective_dates] om een promotieperiode in te stellen. Dynamische promoties werken het best als ze aan het grootste deel van de voorraad zijn gekoppeld, maar u kunt ook overwegen categoriespecifieke kortingsbonnen te maken.

Veelgestelde vragen

1. Hoe werken dynamische promoties met de doel-ROAS-instelling in Google Ads?

Dynamische promoties werken het best als doel-ROAS-biedingen aanstaan, maar er is geen doel-ROAS vereist.

2. Kan een verkoper promoties met kortingsbedragen en kortingspercentages door elkaar gebruiken?

Ja. Hoewel u de kenmerken percent_off en money_off_amount niet tegelijk kunt instellen voor een specifieke rij van uw feed, kunt u wel afzonderlijke promoties met zowel kortingsbedragen als -percentages instellen voor hetzelfde product.

3. Met welke factoren wordt rekening gehouden bij het kiezen welke promoties worden weergegeven?

De AI van Google houdt rekening met veel factoren en datasets om de juiste productkorting te bepalen. De belangrijkste factoren waarmee we inzicht krijgen in welke korting het meest geschikt is, zijn onder andere de vraagcurve en prijselasticiteit.

4. Is er een minimum en/of maximum waaraan het kortingspercentage of kortingsbedrag moet voldoen?

Er is geen minimum of maximum vereist voor de kortingen in uw promoties.

5. Kan de aanbiedingsbestemming worden ingesteld op zowel Shopping-advertenties als gratis vermeldingen?

Momenteel worden alleen Shopping-advertenties ondersteund. We werken er voortdurend aan om de beschikbaarheid van dynamische promoties uit te breiden, zodat we de impact voor verkopers en kopers kunnen vergroten.

6. Wat als mijn kortingsbonnen een minimale bestelwaarde hebben?

Kortingsbonnen met een minimale bestelwaarde worden ondersteund.

7. Kan een verkoper een margepercentage voor de kosten van verkochte goederen (COGS) aangeven in plaats van een specifieke waarde voor elke aanbieding?

Ja, een verkoper kan een margepercentage voor COGS aangeven via een aanvullende feed in Merchant Center.

8. Werken dynamische promoties met Performance Max-campagnes?

Dynamische promoties zijn momenteel alleen van toepassing op Shopping-advertenties, maar ze zijn ook geschikt voor Performance Max. Dit betekent dat ze werken met Performance Max-campagnes, maar dat de promoties alleen worden getoond in de Shopping-advertenties van de Performance Max-campagne.

9. Hoe verschillen dynamische promoties van het programma voor geautomatiseerde kortingen?

Beide programma's werken op vergelijkbare modellen. Dynamische promoties hebben een veel lichtere integratievereiste voor prijsdoorgiften en landingspagina's.