Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

[GA4] Kauppiaskeskus-tilin ja Google Analytics ‑mittauskokonaisuuden linkittäminen

Oma kuvake Merchant Center Nextin artikkeleille

Jos haluat tietoa Kauppiaskeskus-tilin ja Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden linkittämisestä klassisessa Kauppiaskeskuksessa, klikkaa tästä.

Google Analytics 4 (GA4) on korvannut Universal Analyticsin (UA). Tavalliset Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet lopettivat datan käsittelyn 1.7.2023. (Universal Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet, joilla on voimassa oleva tilaus, saavat datan käsittelylle lisäaikaa 1.7.2024 saakka.) Muistathan siirtää Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi Google Analytics 4:ään. Lue, miten voit vaihtaa Google Analytics 4:ään.

Kun linkität Google Analytics ‐mittauskokonaisuutesi Kauppiaskeskus-tiliisi, voit lähettää konversiotietoja Google Analyticsista Kauppiaskeskukseen ja ottaa käyttöön tiettyjä raportteja ja vinkkejä Kauppiaskeskuksessa.

Sisällys

Ennen kuin aloitat

Huom. Jos haluat linkittää Kauppiaskeskuksen Google Analyticsiin, sinulla on oltava Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden muokkausoikeudet ja Kauppiaskeskus-tilin järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet. Jos sinulla ei ole tarvittavia pääsyoikeuksia, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaasi ja pyydä häntä myöntämään pääsy tai tekemään linkitys puolestasi.

Lue lisää artikkelista [GA4] Pääsyoikeuksien ja datarajoitusten hallinta.

Ohjeet

Jos haluat linkittää aiemmin luotuun Google Analytics ‐mittauskokonaisuuteen, tutustu Analyticsin linkkien luomista käsittelevään osioon artikkelissa Google Kauppiaskeskuksen integrointi.

Linkitetyn Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden katsominen Kauppiaskeskuksessa

Sovelluksista ja palveluista

Step 1 Klikkaa Kauppiaskeskuksessa työkalu- ja asetuskuvaketta Järjestelmänvalvoja‑kuvake.

Step 2 Valitse Sovellukset ja palvelut.

Step 3 "Google-sovellukset"-välilehdeltä näet Kauppiaskeskukseen linkitetyn Google Analytics ‐mittauskokonaisuuden.

Kauppiaskeskuksen pääsyn poistaminen Google Analytics ‐mittauskokonaisuuteen

Sovelluksista ja palveluista

Step 1 Klikkaa Kauppiaskeskuksessa työkalu- ja asetuskuvaketta Järjestelmänvalvoja‑kuvake.

Step 2 Valitse Sovellukset ja palvelut.

Step 3 Valitse "Google-sovellukset"-välilehdeltä Google Analytics ‐mittauskokonaisuus, jonka linkityksen haluat poistaa.

Step 4 Klikkaa Toiminnot-sarakkeesta Poista yhteys.

Datan jakaminen

Kun yhdistät Google Analyticsin Kauppiaskeskukseen, osa datasta jaetaan niiden välillä.

Kauppiaskeskuksesta jaettu data

• Kauppiaskeskus-tilin nimi ja tunnus

Google Analyticsista jaettu data

• Google Analytics ‑tilin nimi ja tunnus

• Konversiot