I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om leverans samma dag för produktannonser online

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Med den här funktionen kan återförsäljare ange vilka onlineprodukter som är kvalificerade för leverans samma dag. Kvalificerade gratisannonser med onlineerbjudanden visas för kunder och framhäver att de erbjuder leverans samma dag på Google.

Läs om hur du uppger fraktinformation till Google.

På den här sidan

Innan du börjar

• Identifiera vilka produkter som har stöd för leverans samma dag.
  • Identifiera de senaste beställningstiderna för de deltagande butikerna. Du kan behöva ställa in flera tjänster för leverans samma dag för att kunna täcka flera tidszoner. Tidszonerna baseras på dina Merchant Center-inställningar, inte användarens plats.
  • Fastställ din avgiftsstruktur, inklusive leveransavgiften. Vi stöder för närvarande inte tilläggsavgifter så det är bäst att beräkna summan av alla avgifter och uppge den till Google som en enda leveransavgift (avståndsbaserad leveransavgift stöds).
  • Definiera leveransavstånd per butik. Om leveransradien varierar kan du antingen ställa in en separat tjänst för leverans samma dag eller välja en konservativ radie.

Kvalifikationskriterier

Du kan aktivera noteringar och märken för leverans samma dag för dina lokala gratisannonser och annonser för lokala butikslager i USA om du uppfyller följande kriterier:

• Ditt företag måste tillhandahålla tjänster för leverans samma dag för kvalificerade produkter, och de inställningar för leverans samma dag som du anger i Merchant Center ska överensstämma med innehållet på din webbplats.
  • Fraktkostnaden för leverans samma dag måste överensstämma med kostnaden som uppges på din webbplats.
  • Dina produktannonser måste vara tillgängliga i USA.

Gör så här

Ställa in leverans samma dag för onlineproduktannonser

Du kan ställa in leverans samma dag för onlineproduktannonser med standardfrakttjänsten med hjälp av några ändringar i hanterings- och frakttid. För samma standardfrakttjänst för leverans samma dag kan du dessutom använda frakttiden för att inkludera destinationer som är kvalificerade för leverans samma dag och utesluta andra destinationer.

Skapa en ny frakttjänst

1. Klicka på verktygs- och inställningsikonen Merchant Center Settings [icon] i ditt Merchant Center-konto.
  2. Välj Frakt och returer under Verktyg.
  3. Klicka på Lägg till leveranstjänst.
  4. Välj Frakt för onlineprodukter.

Servicetäckning

På sidan Servicetäckning namnger du leveranstjänsten, väljer USA som land och USD som valuta.

Obs! Denna funktion är för närvarande endast tillgänglig i USA.

Leveranstider

1. Välj Ange olika leveranstider manuellt.
  2. Välj senaste beställningstid. Det här är den specifika tid eller antalet timmar innan en kund kan göra en beställning som kan levereras samma dag.
    • Välj även tidszon (baserat på Merchant Center-inställningen, inte användarens plats).
  3. Vid Hanteringstid för beställning anger du det minsta/högsta antalet dagar som krävs för att hantera en beställning som 0/0.
  4. Vid Transporttid anger du det minsta/högsta antalet dagar som 0/0.
Obs! Om transporttiden varierar mellan olika destinationer väljer du Fler transporttider och anger de specifika destinationer dessa inställningar gäller för. Mer information finns i Regional prissättning och tillgänglighet.

Fraktkostnad

1. På sidan Fraktkostnad väljer du den fraktkostnad som du debiterar dina kunder för leverans samma dag. Alternativen inkluderar:
    • Gratis frakt över ett visst belopp.
    • Fri frakt på alla beställningar.
    • Intervallbaserad prissättning baserat på beställningens totala värde.
    • Fast avgift för alla beställningar.
    • I de avancerade inställningarna kan du ange fraktkostnad för destinationen baserat på postnummer/delstat, produktens vikt, antal och beställningspris.
  2. Klicka på Spara.

Om bara en delmängd av dina produkter är kvalificerad för fri frakt kan du använda fraktetiketten för att tagga tillgängliga erbjudanden och ange fraktetikettens namn i de avancerade inställningarna när du skapar en fraktavgiftstabell.

Obs! Sidan Fraktöversikt visar leveranstiden för tjänster för leverans samma dag som skapats via standardfraktflödet som ”Leverans samma dag”.

Verifiering

För att skapa en så bra kundupplevelse som möjligt är det viktigt att validera fraktinställningarna. Google verifierar tjänster för leverans samma dag som har lagts till av återförsäljare, så se till att uppgifterna stämmer överens med det som visas på din webbplats. Leverans samma dag måste marknadsföras eller nämnas på både på din webbplats och i kassaflödet.

Det kan ta upp till 72 timmar för Google att granska inställningarna. Om det finns ett problem med inställningarna för leverans samma dag får administratören för ditt Merchant Center-konto ett e-postmeddelande med anvisningar om hur problemet kan åtgärdas.

Obs! Det finns olika faktorer som påverkar hur och när annoteringen visas oavsett verifieringsstatus.

Vanliga frågor

Hur ställer jag in leverans samma dag baserat på användarens tidszon?

Det skulle kräva att du ställer in en separat frakttjänst för varje tidszon som du inriktar dig på.

Hur kan jag visa avgifter för tilläggstjänster?

Det finns för närvarande inget stöd för att urskilja tilläggsavgifter. Sådana avgifter måste alltså ingå i den totala fraktkostnaden.

Hur kan jag visa att leverans samma dag finns tillgängligt enbart för vissa delstater/postnummer?

Ange de specifika delstater/postnummer du inriktar dig på under transporttid. När du kommer till sidan Fraktkostnad klickar du påAvancerade inställningar och skapar en fraktavgiftstabell. Du kan ange specifika delstater/postnummer och ange avgifter för dem. Lägg till en annan dimension och uteslut resten av delstaterna/postnumren genom att ange kostnadsvärdet Ingen frakt.