I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Om levering samme dag for produktoppføringer på nettet

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Med denne funksjonen kan forhandlere angi hvilke produkter på nettet som kan vises med merker og merknader for levering samme dag. Kvalifiserte kostnadsfrie oppføringer vises med alternativet for levering samme dag til kunder overalt på Google.

Finn ut hvordan du sender inn fraktinformasjon til Google.

På denne siden

Før du begynner

• Identifiser hvilke produkter som har støtte for levering samme dag.
  • Angi bestillingsfristene for de aktuelle butikkene. For å dekke flere tidssoner må du kanskje konfigurere flere tjenester for levering samme dag. Tidssonene baseres på Merchant Center-innstillingene du angir, ikke hvor brukeren befinner seg.
  • Angi avgiftsstruktur, inkludert leveringskostnader. Vi har foreløpig ikke støtte for ekstragebyrer, så derfor er det best å summere alle gebyrene og sende dem til Google som et samlet leveringsgebyr (vi har støtte for områdebaserte fraktgebyrer).
  • Definer leveringsavstand for hver butikk. Hvis leveringsradiusen varierer, kan du enten konfigurere en egen frakttjeneste for levering samme dag eller velge en konservativ radius.

Kvalifikasjonskriterier

Du kan slå på merker og merknader for levering samme dag for oppføringene dine i USA hvis du oppfyller følgende kriterier:

• Bedriften din må tilby levering samme dag for kvalifiserte produkter, og leveringsinnstillingene du sender inn til Merchant Center, må samsvare med informasjonen på nettstedet ditt.
  • Fraktkostnaden for levering samme dag må samsvare med kostnaden som er oppgitt på nettstedet.
  • Oppføringene må være tilgjengelige i USA.

Veiledning

Konfigurer levering samme dag for produktoppføringer på nettet

Du kan konfigurere levering samme dag for produktoppføringer på nettet ved bruk av standardtjenesten for frakt, med noen små endringer i behandlings- og transporttid. I den samme standardtjenesten med levering samme dag kan du bruke transporttiden til å inkludere steder som er kvalifisert for levering samme dag, og ekskludere andre steder.

Opprett en ny frakttjeneste

1. I Merchant Center-kontoen din klikker du på ikonet for verktøy og innstillinger Merchant Center Settings [icon].
  2. Velg Frakt og returer under «Verktøy».
  3. Klikk på Legg til frakttjeneste.
  4. Velg Frakt av produkter kjøpt på nettet.

Tjenestedekning

På «Tjenestedekning»-siden kan du gi frakttjenesten et navn, velge USA som land og velge USD som valuta.

Merk: Denne funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig i USA.

Leveringstider

1. Velg «Angi et tidsområde for levering» manuelt.
  2. Angi en bestillingsfrist. Dette er det spesifikke klokkeslettet eller antallet timer hvor kundene kan legge inn bestillinger som kvalifiserer for levering samme dag.
    • Du må også velge tidssonen for dette tidspunktet. (Dette er basert på innstillingene i Merchant Center, ikke hvor brukeren befinner seg.)
  3. For «Behandlingstid» angir du 0/0 som det minimale/maksimale antallet dager som kreves for å behandle bestillingen.
  4. For «Transporttid» angir du 0/0 som det minimale/maksimale antallet dager som kreves for å levere bestillingen.
Merk: Hvis transporttidene varierer basert på leveringssted, velger du «Flere transporttider» og legger til de konkrete stedene disse innstillingene gjelder for. Du finner mer informasjon i artikkelen Regional tilgjengelighet og prissetting.

Fraktkostnad

1. På «Fraktkostnad»-siden velger du fraktkostnaden du belaster kundene for levering samme dag. Du kan velge mellom
    • fri frakt på bestillinger over et visst beløp
    • fri frakt på alle bestillinger
    • områdebaserte priser basert på bestillingenes totalverdi
    • fastpris for alle bestillinger
    • I de avanserte innstillingene kan du angi fraktkostnader basert på leveringssted etter postnummer/delstat, varevekt, antall varer og bestillingspris.
  2. Klikk på Lagre.

Hvis bare en undergruppe av produktene er tilgjengelig for levering samme dag, legger du til en fraktetikett for å merke tilgjengelige tilbud og angir navnet på fraktetiketten i de avanserte innstillingene når du oppretter en tabell for fraktsats.

Merk: Frakttjenester som er konfigurert med levering samme dag via flyten for standard frakt, vises med «Levering samme dag» som leveringstid på fraktoversikten.

Bekreftelse

For å sikre en positiv kundeopplevelse er det viktig at du bekrefter fraktinnstillingene. Google bekrefter forhandleres frakttjenester med levering samme dag, så sørg for at informasjonen samsvarer med nettstedet ditt. Levering samme dag må annonseres og nevnes både på nettstedet og i løpet av betalingsflyten.

Det kan ta opptil 72 timer for Google å gå gjennom innstillingene. Hvis det oppstår et problem med innstillingene for levering samme dag, får administratoren av Merchant Center-kontoen din en e-post med veiledning om hvordan problemet kan løses.

Merk: Forskjellige faktorer kan påvirke hvordan og når merknaden vises, uavhengig av bekreftelsesstatusen.

Vanlige spørsmål

Hvordan konfigurerer jeg levering samme dag basert på brukernes tidssone?

Du må angi en egen frakttjeneste for hver tidssone du målretter mot.

Hvordan kan jeg oppgi ekstragebyrer?

For øyeblikket kan du ikke skille mellom ekstragebyrer og andre gebyrer. Derfor må disse gebyrene må være inkludert i den totale fraktkostnaden.

Hvordan kan jeg vise at levering samme dag bare er tilgjengelig for visse postnumre/delstater?

Under «Transporttid» angir du de konkrete postnumrene/delstatene du målretter mot. Når du kommer til siden for fraktkostnader, klikker du på Avanserte innstillinger og oppretter en tabell for fraktsatser. Du kan spesifisere bestemte postnumre/delstater og angi priser for dem. Legg til en ny dimensjon, og utelat resten av postnumrene/delstatene ved å angi kostnadsverdien som «Ingen frakt».

Linker til relatert innhold