In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over levering van online productvermeldingen op dezelfde dag

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met deze functie kunnen verkopers aangeven welke online producten in aanmerking komen voor badges voor levering op dezelfde dag en annotaties. Gratis vermeldingen met online aanbiedingen die in aanmerking komen, worden getoond aan klanten en promoten hun beschikbaarheid voor levering op dezelfde dag op Google.

Hier vindt u meer informatie over het indienen van verzendinformatie bij Google.

Op deze pagina

Voordat u begint

• Ga na welke producten levering op dezelfde dag bieden.
  • Kies het uiterlijke besteltijdstip van de deelnemende winkels. Het kan zijn dat u meerdere bezorgservices op dezelfde dag moet instellen voor meerdere tijdzones. Tijdzones zijn gebaseerd op de Merchant Center-instellingen die u invoert, niet op de gebruikerslocatie.
  • Bepaal uw kostenstructuur, inclusief de leveringskosten. We ondersteunen op dit moment geen extra kosten, dus we raden u aan alle kosten op te tellen en aan Google door te geven als één bedrag aan bezorgkosten (verzendkosten op basis van bereik worden ondersteund).
  • Definieer de bezorgafstand per winkel. Als de straal voor bezorging varieert, kunt u een afzonderlijke verzendservice voor dezelfde dag instellen of voorzichtig een radius kiezen.

Deelnamecriteria

U kunt annotaties voor levering op dezelfde dag en badges voor uw vermeldingen in de Verenigde Staten aanzetten als u aan de volgende criteria voldoet:

• Uw bedrijf moet services voor levering op dezelfde dag leveren voor geschikte producten. De instellingen voor levering op dezelfde dag die u indient bij Merchant Center moeten overeenkomen met wat er op uw website staat.
  • De verzendkosten voor levering op dezelfde dag moeten overeenkomen met de kosten op uw website.
  • Uw vermeldingen moeten beschikbaar zijn in de Verenigde Staten.

Instructies

Levering op dezelfde dag instellen voor online productvermeldingen

U kunt levering op dezelfde dag voor online productvermeldingen instellen met de standaard verzendservice, met een paar wijzigingen in de verwerking en bezorgduur. Daarnaast kunt u, met dezelfde standaardservice voor levering op dezelfde dag, de bezorgduur gebruiken om bestemmingen op te nemen die in aanmerking komen voor levering op dezelfde dag, terwijl andere bestemmingen worden uitgesloten.

Een nieuwe verzendservice maken

1. Klik in uw Merchant Center-account op het icoon voor tools en instellingen Merchant Center Settings [icon].
  2. Selecteer Verzending en retourzendingen onder Tools.
  3. Klik op Verzendservice toevoegen.
  4. Selecteer Verzending voor online producten.

Servicedekking

Voer op de pagina Servicedekking de naam van uw verzendservice in, selecteer Verenigde Staten als land en selecteer USD als valuta.

Opmerking: Deze functie is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten.

Levertijden

1. Selecteer handmatig Een bereik voor levertijden instellen.
  2. Selecteer een uiterlijk besteltijdstip. Dit is het specifieke tijdstip tot of het aantal uren dat klanten nog bestellingen kunnen plaatsen met levering op dezelfde dag.
    • Selecteer ook de tijdzone waarin deze tijd wordt berekend (gebaseerd op Merchant Center-instellingen, niet de gebruikerslocatie).
  3. Voer bij Verwerkingstijd voor bestellingen het minimale/maximale aantal dagen in dat nodig is om een bestelling te verwerken als 0/0.
  4. Voer bij Bezorgduur het minimale/maximale aantal dagen dat nodig is om een bestelling te bezorgen in als 0/0.
Opmerking: Als de bezorgduur afhankelijk is van de bestemming, selecteert u Meer vervoerstijden en voegt u een specifieke bestemming toe waarop deze instellingen van toepassing zijn. Ga naar Regionale prijzen en beschikbaarheid voor meer informatie.

Verzendkosten

1. Selecteer op de pagina Verzendkosten de verzendkosten die u uw klanten in rekening brengt voor levering op dezelfde dag. Beschikbare opties:
    • Gratis verzending vanaf een bepaald bedrag
    • Gratis verzending bij alle bestellingen
    • Prijzen op basis van bereik, afhankelijk van de totale waarde van de bestelling
    • Vast tarief voor alle bestellingen
    • In de geavanceerde instellingen kunt u de verzendkosten invoeren op basis van de bestemming per postcode/staat, gewicht van het artikel, aantal artikelen en de prijs van de bestelling.
  2. Klik op Opslaan.

Als alleen een subset van uw producten beschikbaar is voor levering op dezelfde dag, gebruikt u uw verzendlabel om beschikbare aanbiedingen te taggen en geeft u de naam van het verzendlabel aan in de geavanceerde instellingen als u een tabel met verzendtarieven maakt.

Opmerking: Op de pagina Verzendoverzicht vindt u de levertijden van services voor levering op dezelfde dag die zijn gemaakt via Standaardverzending als Levering op dezelfde dag.

Verificatie

Het is belangrijk om uw verzendinstellingen te valideren voor een positieve klantervaring. Google verifieert bezorgservices op dezelfde dag die zijn toegevoegd door verkopers. Zorg er dus voor dat de gegevens overeenkomen met wat er op uw site wordt vermeld. Levering op dezelfde dag moet worden geadverteerd en vermeld op uw website en tijdens het betaalproces.

Het kan tot 72 uur duren voordat Google de instellingen heeft beoordeeld. Als er een probleem is met de instellingen voor levering op dezelfde dag, krijgt de beheerder van uw Merchant Center-account een e-mail met instructies om het probleem op te lossen.

Opmerking: Er zijn verschillende factoren die de manier en het moment beïnvloeden waarop de annotatie wordt getoond, ongeacht de verificatiestatus.

Veelgestelde vragen

Hoe stel ik dezelfde dag in op basis van de tijdzone van de gebruiker?

U moet een aparte verzendservice instellen voor elke tijdzone die u target.

Hoe kan ik de aanvullende servicekosten weergeven?

We houden op dit moment geen rekening met aanvullende kosten. Deze kosten moeten dus worden opgenomen in de totale verzendkosten.

Hoe geef ik de beschikbaarheid op dezelfde dag weer voor een bepaalde staat/postcode?

Voer tijdens de bezorgduur de specifieke staat/postcode in die u target. Wanneer u de pagina Verzendkosten heeft bereikt, klikt u op Geavanceerde instellingen en maakt u een tabel met verzendkosten. U kunt specifieke provincies of postcodes invoeren en daar de prijzen op instellen. Voeg een extra dimensie toe en sluit de rest van de staten/postcodes uit door de kostenwaarde in te stellen op Geen verzending.