I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om leverans nästa dag för lokala produktannonser

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Med funktionen för leverans nästa dag kan du ange vilka lokala produkter som är kvalificerade för leverans nästa dag om senaste beställningstid för leverans samma dag har passerat. Funktionen är bara tillgänglig för lokala produktannonser och annonser för lokala butikslager.

På den här sidan

Kvalificering

• Se till att ditt företag erbjuder leverans samma dag för kvalificerade produkter.
  • Skapa en Google Företagsprofil för dina butiker och länka din profil till ditt Merchant Center-konto.
  • Aktivera lokala gratisannonser i Merchant Center för att visa dina produkter kostnadsfritt på Google.
  • Skapa ett lokalt produktflöde och skicka in flödet till Merchant Center.
  • För närvarande endast tillgängligt för lokala gratisannonser i USA.

Så här ställer du in leverans nästa dag

Om du vill använda funktionen för leverans nästa dag måste du först konfigurera leverans samma dag. När du har angett senaste beställningstid kan du välja att visa en annotering om att varor med leverans samma dag även är kvalificerade för leverans nästa dag om beställningen görs efter det angivna klockslaget. Annoteringen om leverans nästa dag visas från den senaste beställningstiden till kl. 00.00.

Obs! Om butiken är stängd nästa dag visas inte leveransannoteringen om leverans nästa dag.

Servicetäckning

1. Klicka på verktygs- och inställningsikonen i ditt Merchant Center-kontoMenyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].
  2. Välj Frakt och returer under Verktyg.
  3. Välj Lägg till frakttjänst.
  4. Välj Leverans för lokala produkter (endast USA)
  5. På sidan Servicetäckning anger du namn på frakttjänsten och väljer USD som valuta för avgifterna.

Leveransinställningar

1. På sidan Leveransinställningar väljer du om alla produkter eller endast vissa produkter ska vara tillgängliga för leverans samma dag.
  2. Bestäm om alla butiker erbjuder leverans samma dag eller bara vissa butiker.
  3. Skapa en etikett för leverans samma dag (om tillämpligt). Läs mer om att skapa en etikett för leverans samma dag.
  4. Välj en maximal leveransradie.
  5. Välj senaste beställningstid.
  6. Klicka på pennikonen vid texten Efter senaste beställningstid visas meddelande om leverans nästa dag.
  7. Om du vill att annoteringen om leverans nästa dag ska visas markerar du alternativknappen bredvid alternativet Ja.
  8. Ange ett lägsta ordervärde för att beställningar ska kvalificera sig för levereras samma dag. Om det inte finns något lägsta beställningsbelopp lämnar du det här värdet som 0.00 SEK.