In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over Prijzen in Merchant Center Analytics

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Op het tabblad Prijzen vindt u kaarten waarmee u de prijzen van uw producten kunt vergelijken met de prijzen die Google aan klanten toont. Hier staan niet alleen de prijzen van uw producten, maar ook die van producten van andere verkopers. In dit artikel leggen we uit welke prijsinformatie beschikbaar is en hoe u die in uw prijsstrategie gebruikt om uw bedrijf te laten groeien met Google.

In dit artikel

Voordelen

Als u de gemiddelde prijs weet die Google aan consumenten toont als ze op producten klikken die u en andere verkopers aanbieden, kunt u doordachte beslissingen nemen om uw prestaties en de prijs van uw producten in balans te brengen. U kunt bijvoorbeeld dit doen:

• De prijs op product- en merkniveau vergelijken: ontdek of de producten die u verkoopt goedkoper of duurder zijn dan de prijs op Google.
  • Inzicht in uw prestaties krijgen: Als u uw productprestaties wilt optimaliseren, speelt de prijs een belangrijke rol. Ontdek welke producten baat kunnen hebben bij een prijswijziging en welke invloed de prijskloof van uw producten heeft op hun prestaties.

Hoe het werkt

Ga in Merchant Center naar de pagina Prestaties om te beginnen. Op het tabblad Prijzen staat een aantal kaarten. Deze worden geselecteerd op basis van uw productprijzen in vergelijking met de gemiddelde prijs die klanten krijgen als ze op producten van u en andere verkopers klikken.

Hier vindt u antwoorden op belangrijke vragen, zoals Hoe verschillen de prijzen van mijn producten met die op Google?, Hoeveel van mijn producten zijn goedkoper dan, vergelijkbaar met of duurder dan de prijs op Google?, Welk van mijn producten heeft de grootste prijskloof in vergelijking met de prijs op Google? en Voor welke prijs bied ik mijn producten aan als ik mijn prestaties wil verbeteren?.

Als u meer informatie of details wilt over een specifiek product of merk, klikt u op de knop Bekijken op elke kaart. Dan opent er een geavanceerdere omgeving met uitgebreidere informatie. Als u op een producttitel klikt, verschijnt er rechts een zijvenster met meer informatie over het product en de prestaties.

Wat er beschikbaar is

Uw prijzen vergeleken met de prijs op Google

Krijg een overzicht van het aantal producten waarvoor prijsvergelijkingen beschikbaar zijn en hoeveel van deze producten goedkoper of duurder zijn dan de prijs op Google. Klik op de knop Bekijken voor een gedetailleerde lijst van die producten.

Prijsvergelijking voor uw merken

Ontdek hoe de prijzen verdeeld zijn over alle productvertoningen van uw populairste merken, met een uitsplitsing van het percentage goedkopere, vergelijkbare en duurdere prijzen. Klik op de knop Bekijken voor een complete lijst van uw merken met prijsvergelijkingsgegevens.

Uw producten met het hoogste prijsverschil

Ontdek bij welke van uw producten de kloof het grootst is tussen uw prijs en de prijzen die consumenten krijgen op Google. Klik op de knop Weergeven voor een gedetailleerde lijst van al uw producten waarvan de prijs hoger is dan die op Google.

Suggesties voor uitverkoopprijzen met de hoogste impact op de prestaties

Ontdek welke producten er het meeste baat bij hebben dat u de prijs aanpast met suggesties voor uitverkoopprijzen. Klik op de knop Weergeven voor een gedetailleerde lijst van al uw producten met suggesties voor uitverkoopprijzen van Google en andere statistieken, zoals de voorspelde toename in klikken of conversies.

Opmerking: Als u suggesties voor uitverkoopprijzen wilt krijgen, moet u winkelwagengegevens invoeren en de kosten van verkochte goederen (COGS) uploaden voor uw aanbiedingen, of aankoopconversies rapporteren en de biedstrategie Doel-ROAS gebruiken voor uw Shopping-advertenties.

Inzichten die verder gaan dan wat er op de kaarten staat

Klik op de knop Bekijken op elke kaart om gedetailleerde informatie over het betreffende onderwerp te ontdekken. Naast de gebruikelijke filters, zoals periode, merk, artikel-ID of titel, kunt u uw resultaten filteren of sorteren op basis van deze dimensies:

• Uw prijs is de huidige prijs van uw product die zichtbaar is voor klanten op Google.
  • Prijs op Google is de effectieve klikgewogen prijs van een bepaald product bij alle verkopers die dat product vermelden in Shopping-advertenties en gratis vermeldingen. Producten worden herkend aan de hand van het GTIN. De prijs op Google wordt geëvalueerd gedurende een periode van 7 dagen.
  • Prijskloof is het procentuele verschil tussen uw huidige prijs en de prijs op Google voor een specifiek product.
  • Prijsverdeling geeft aan hoe vaak de prijzen van alle producten van een merk goedkoper, vergelijkbaar of duurder zijn dan de prijs op Google. Als er meerdere producten zijn, wordt de prijsverdeling gewogen op basis van de vertoningen voor elk product in de afgelopen 14 dagen.
  • Voorgestelde prijs is de meest effectieve uitverkoopprijs volgens de voorspelling van Google. De prijs is gebaseerd op geavanceerde simulaties voor verschillende prijspunten in de afgelopen 7 dagen. Hierbij wordt rekening gehouden met prijselasticiteit, huidige prestaties en de impact van prijswijzigingen op de prestaties van bedrijven zoals dat van u. Gebruik voorgestelde verkoopprijzen als waardevolle richtlijnen om uw prijsstrategie te bepalen. Ontdek meer informatie over hoe u de uitverkoopprijs van uw producten wijzigt.
  • Toename van klikken toont de voorspelde procentuele toename van het aantal klikken op uw Shopping-advertenties als de voorgestelde prijs wordt toegepast. De voorspellingen worden gegenereerd door geavanceerde prijssimulaties op basis van prestatiegegevens van de afgelopen 7 dagen.
  • Toename van conversies toont de voorspelde procentuele stijging in online conversies via Shopping-advertenties voor uw product als de voorgestelde uitverkoopprijs wordt toegepast. De voorspellingen worden gegenereerd door geavanceerde prijssimulaties op basis van prestatiegegevens van de afgelopen 7 dagen.

Naleving van de algemene voorwaarden van Merchant Center

De rapporten van Prijzen zijn alleen beschikbaar voor intern gebruik door verkopers of hun vertegenwoordigers. Het is niet toegestaan prijsgegevens door te verkopen, openbaar te tonen, te adverteren of (als het gaat om gegevens van verschillende bedrijven) samen te voegen. Voor Prijzen betekent verkoper de zakelijke entiteit die eigenaar is van het domein van de producten die worden verkocht, of die producten verkoopt op een marktplaats.

Zorg dat uw gebruik, of het gebruik door derden, van Prijzen-gegevens die uit uw Merchant Center-account zijn geëxporteerd, in overeenstemming is met de algemene voorwaarden van Merchant Center.