I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Felsöka en datakälla

En anpassad ikon för Merchant Center Next-artiklar

If you're looking for information about troubleshooting your data source in the classic Merchant Center experience, click here.

I den här artikeln får du lära dig hur du felsöker problem med att skapa, formatera och ladda upp produktdata.

Om dina produkter eller ditt konto inte godkänns och du behöver mer information kan du läsa artikeln om problem i Merchant Center.

Granska bearbetningsresultat för en datakälla

En bearbetningsrapport är tillgänglig för alla filbaserade datakällor. Så här kommer du åt den:

Step 1 Öppna ditt Merchant Center-konto, klicka på kugghjulsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul] längst upp till höger för att öppna inställningsmenyn och välj Datakällor.

Step 2 Klicka på den datakälla du vill granska.

Step 3 I avsnittet Senast uppdaterad visas statusinformation om din senaste uppladdning av produktdata. Rapporten innehåller:

• Status för senaste uppladdningen: Om det till exempel uppstod problem med filuppladdningen.
  • Attribut: I det här avsnittet ser du om produktattributen i filen identifierades under bearbetningen. Attributen i produktdatafilen måste följa produktdataspecifikationen.
  • Produktfilen:: I det här avsnittet visas eventuella problem med uppladdningen av produktdatafilen. Här ser du vad problemet är, hur du kan åtgärda det och hur många produkter i filen som påverkats.

Step 4 Ange produktinformationen i formuläret. Läs mer om den produktinformation som måste läggas till.

Step 5 Välj Spara när produktdatan är klar. Om du vill lägga till en annan produkt väljer du Spara och lägg till ytterligare.

Obs! Endast grundläggande fil- och dataproblem kontrolleras när en datakälla bearbetas. Välj fliken Åtgärd krävs i avsnittet Produkter om du vill se alla problem.

Problem med att skapa produktfil

För närvarande godkänner vi inte flöden i .xls-format. Om du har skapat ett flöde i .xls-format kan du läsa mer om hur du konverterar det till en .txt-fil.

Problem med konfiguration av produktdatafil

• Målland: Ange platsen där dina artiklar säljs. Om du till exempel anger USA som land i filen betyder det att dina varor kan köpas i USA. Produktdatan som laddas upp till ett specifikt försäljningsland måste uppfylla kraven för det landet, till exempel flödesspecifikationer och policyer.
  • Flera länder: Ange flera länder om du säljer samma produkt i flera länder. Se till att dina produkter uppfyller kraven för varje land, inklusive flödesspecifikationer och policyer.
  • Dataflödets filnamn: RSS- och Atom-filer måste sluta med .xml. Filnamn som inte har filtillägg bearbetas som standard som en tabbavgränsad fil. Kom ihåg att vi inte godkänner filer i Excel-format. Läs om hur du konverterar kalkylark för mer information.
  • Använder du filnamnstillägg som .zip eller .gz måste du kontrollera att filen är komprimerad eftersom vårt system förutsätter att filen är komprimerad. Överföring av en okomprimerad fil leder i det här fallet till flödesfel. Kontrollera att det komprimerade arkivet innehåller exakt en fil.

Problem med formatering

• Text- eller tabbavgränsad
    • Kontrollera att kolumnerna (tabbarna) med de obligatoriska attributen korrekt motsvarar alla varor. Ofta finns det antingen en tabb för mycket eller en för lite.
  • XML
    • Det går inte att använda specialtecken som inte är citerade, till exempel ”&”.
    • Attributnamn får inte innehålla versaler. Alla versaler i attributnamnen måste tas bort. Till exempel måste attributet titel [title] skrivas <title>, inte <Title>.
    • Felaktig kodning inträffar ibland. Var noga med att koda filen i godkända format.

Problem med uppladdning

• Flödet kan vara för stort för den uppladdningsmetod du använder.
    • Direktuppladdningsfiler måste vara mindre än 4 GB. (Om det visas ett ”Hoppsan”-meddelande när du använder denna metod bör du vänta några timmar och sedan försöka igen.)
    • SFTP-filer (SSH File Transfer Protocol) måste vara mindre än 4 GB.
    • Filer som är inställda för schemalagda hämtningar måste vara mindre än 4 GB.
  • Vanliga orsaker till att automatiska uppladdningar misslyckas:
    • Webbadressen som används för schemalagd hämtning är en robot eller har inte behörighetsinställningar som tillåter Merchant Center att ladda ned dataflödet.
    • Webbadressen som används för schemaläggning fungerar inte eller dirigerar om till en sida som inte innehåller dataflödet.
  • Komprimerade filer måste vara mindre än 500 MB.

Här är några av de vanligaste felen som uppstår med SFTP:

Problem Lösning

Det gick inte att hitta servern

Om du använder SFTP ska du kontrollera att du loggar in på {sftp-användarnamnet}@partnerupload.google.com med serverporten 19321. Om du använder en SFTP-klient kan du behöva lägga till sftp://-protokollet som ett prefix i värdnamnsadressen (till exempel sftp://partnerupload.google.com).

Felaktigt användarnamn eller lösenord

Du kan kontrollera att du använder rätt användarnamn genom att logga in på Google Merchant Center-kontot. När du har loggat in väljer du SFTP/GCS under ikonen med tre punkter. Om du har konfigurerat dem visas ditt användarnamn under avsnittet Användarnamn för respektive tjänst.

Av säkerhetsskäl visas inte SFTP-lösenord i kontot. Om du har glömt lösenordet behöver du återställa det.

Felet ”Filnamn tillåts inte”

Kontrollera att filnamnet inte innehåller mellanslag. Filnamnet måste vara identiskt med det filnamn du registrerade på kontot.

Du har inget registrerat dataflöde med det här namnet

Kontrollera att namnet på filen som du skickar in med SFTP är identiskt med det filnamn som du fick vid registreringen av dataflödet.

Felet ”SFTP-anslutning återställdes av peer”

Internetanslutningen till SFTP-servern avbröts. Testa att ladda upp filen igen.

Om du har specifika problem med SFTP som inte besvaras här kan du läsa den här artikeln.