I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Feilsøk datakilder

Et egendefinert ikon for Merchant Center Next-artikler

If you're looking for information about troubleshooting your data source in the classic Merchant Center experience, click here.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du feilsøker problemer med oppretting, formatering og opplasting av produktinformasjon.

Hvis produktene dine eller kontoen din ikke blir godkjent, og du trenger mer informasjon, kan du lese artikkelen om problemer i Merchant Center.

Gjennomgå resultatene fra datakildebehandling

En behandlingsrapport er tilgjengelig for alle filbaserte datakilder. Slik får du tilgang til den:

Step 1 Klikk på tannhjulikonet Ikon for verktøy- og innstillingsmeny [tannhjul] øverst til høyre i Merchant Center-kontoen for å åpne innstillingsmenyen, og velg deretter Datakilder.

Step 2 Klikk på navnet på datakilden du vil gjennomgå.

Step 3 I «Sist oppdatert»-delen finner du informasjon om statusen for den nyligste opplastingen av produktinformasjon. Rapporten inneholder følgende:

• Status for forrige opplasting: for eksempel om det oppsto problemer med filopplastingen.
  • Attributter: I denne delen kan du se om produktattributtene i filen ble gjenkjent under behandlingen. Attributtene i produktinformasjonsfilen må overholde spesifikasjonen for produktinformasjon
  • Produktfilen din: I denne delen finner du informasjon om eventuelle problemer med opplastingen av produktinformasjonsfilen. Dette omfatter hva problemet er, hvordan det kan løses, og hvor mange av produktene i filen som er berørt.

Step 4 Legg inn produktinformasjonen i skjemaet. Finn ut mer om produktinformasjonen som må legges til.

Step 5 Velg Lagre når du har fylt ut produktinformasjonen. Hvis du vil legge til et annet produkt, velger du Lagre og legg til nytt.

Merk: Datakildebehandling ser bare etter grunnleggende fil- og dataproblemer. Hvis du vil se gjennom alle eventuelle problemer, kan du gå til «Trenger oppfølging»-fanen i Produkter-delen.

Problemer med oppretting av produktfiler

Vi tillater for øyeblikket ikke feeder i XLS-format. Hvis du har opprettet en feed i XLS-format, finner du informasjon her om hvordan du konverterer den til en TXT-fil.

Problemer med konfigureringen av produktinformasjonsfiler

• Oppføringsland: Spesifiser hvor varene dine selges. Hvis du for eksempel angir «USA» som land for filen, betyr dette at varene er tilgjengelige for kjøp i USA. Produktinformasjonen som lastes opp til et valgt land, må oppfylle kravene for det aktuelle landet, inkludert kravene i spesifikasjonene og retningslinjene for feeder.
  • Flere land: Angi flere land hvis du selger det samme produktet i flere land. Sørg for at produktene dine oppfyller kravene for hvert land, inkludert kravene i spesifikasjonene og retningslinjene for feeder.
  • Filnavnet til datafeeden: RSS- og Atom-filer skal ha filetternavnet .xml. Filer uten filetternavn behandles som standard som tabulatordelte filer. Husk at vi ikke godtar filer i Excel-format. Her kan du få hjelp med konvertering av regneark.
  • Hvis du bruker filetternavn som .zip eller .gz, må du sørge for at filen er komprimert, siden systemet vårt går ut fra at slike filtyper er det. Hvis du laster opp en ukomprimert fil med en slik filtype, kan feeden kanskje ikke behandles. Sørg for at det komprimerte arkivet inneholder bare én fil.

Formateringsproblemer

• Tekst eller tabulatordelt
    • Sørg for at alle kolonnene (tabulatorene) med de obligatoriske attributtene samsvarer med alle varene. Ofte kan det være en ekstra eller manglende tabulator.
  • XML
    • Du kan ikke legge inn spesialtegn uten escape-tegn, for eksempel «&».
    • Eventuelle store bokstaver i attributtnavnene må fjernes. Attributtet for tittel [title] må for eksempel angis som <title>, ikke <Title>.
    • Feilaktig koding forekommer fra tid til annen. Kontroller at filen er kodet i et godkjent format.

Problemer med opplasting

• Det kan hende at feeden din er for stor for opplastingsmetoden du bruker.
    • Filer som lastes opp direkte, må være mindre enn 4 GB. (Hvis du får en «beklager»-melding når du bruker denne metoden, kan du vente noen timer og prøve på nytt.)
    • Filer som sendes via SSH File Transfer Protocol (SFTP), må være mindre enn 4 GB.
    • Filer som er angitt for planlagt henting, må være mindre enn 4 GB.
  • Vanlige grunner til at automatiske opplastinger mislykkes:
    • Nettadressen som brukes i den planlagte hentingen, blokkeres av robot.txt eller har ikke tillatelsesinnstillingene som kreves for at Merchant Center skal kunne laste ned datafeeden.
    • Nettadressen som brukes i planleggingen, fungerer ikke, eller den viderekobler til en side som ikke inneholder datafeeden.
  • Komprimerte filer må være mindre enn 500 MB.

Her er noen av de vanligste feilene som forekommer ved bruk av SFTP:

Problem Løsning

«Server not found»-feil (finner ikke tjeneren)

For SFTP: Sjekk at du logger på {sftp-brukernavn}@partnerupload.google.com med tjenerporten 19321. Hvis du bruker en SFTP-klient, må du kanskje bruke «sftp://» som prefiks i vertsnavnadressen (for eksempel sftp://partnerupload.google.com).

«Username or password incorrect» (feil brukernavn eller passord

Du kan verifisere at du bruker riktig brukernavn ved å logge på Google Merchant Center-kontoen din. Når du er pålogget, velger du SFTP/GCS under menyikonet med tre prikker. Hvis du har konfigurert disse, skal brukernavnet ditt vises i Brukernavn-delen for hver enkelt tjeneste.

Av sikkerhetshensyn vises ikke SFTP-passordet ditt i kontoen din. Hvis du har mistet passordet, må du tilbakestille det.

«Filename not allowed»-feil (filnavnet tillates ikke)

Sjekk at filnavnet ikke inneholder mellomrom. Filnavnet må være helt likt filnavnet du har registrert i kontoen din.

«You don't have a data feed registered with this name» (du har ingen datafeed registrert med dette navnet)

Sørg for at navnet på filen du sender inn via SFTP, samsvarer nøyaktig med filnavnet du oppga da du registrerte datafeeden.

«SFTP connection reset by peer»-feil (SFTP-tilkoblingen ble tilbakestilt av tjeneren)

Nettforbindelsen til SFTP-tjeneren ble brutt. Prøv å laste opp filen på nytt.

I denne artikkelen finner du løsninger på spesifikke SFTP-problemer som ikke er nevnt på denne siden.