In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Problemen met mijn gegevensbron oplossen

Een eigen icoon voor Merchant Center Next-artikelen

If you're looking for information about troubleshooting your data source in the classic Merchant Center experience, click here.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u problemen met het maken, opmaken en uploaden van uw productgegevens kunt oplossen.

Als uw producten of account zijn afgekeurd en u meer informatie nodig heeft, leest u het artikel over problemen in Merchant Center.

Verwerkingsresultaten van gegevensbronnen bekijken

Er is een verwerkingsrapport beschikbaar voor alle op bestanden gebaseerde gegevensbronnen. Volg deze stappen om toegang te krijgen:

Step 1 Klik rechtsboven in uw Merchant Center-account op het tandwiel Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] om het instellingenmenu te openen en selecteer Gegevensbronnen.

Step 2 Klik op de naam van de gegevensbron die u wilt bekijken.

Step 3 In het gedeelte Laatst geüpdatet vindt u informatie over de status van uw laatste upload van productgegevens. Het rapport bevat deze elementen:

• Status van de laatste upload: Bijvoorbeeld of er een probleem was met de upload van uw bestand.
  • Kenmerken: Dit gedeelte geeft aan of de productkenmerken in uw bestand tijdens de verwerking zijn herkend. De kenmerken in uw bestand met productgegevens moeten voldoen aan de productspecificaties.
  • Uw productbestand: Dit gedeelte bevat informatie over problemen met het uploaden van uw productgegevensbestand. Denk bijvoorbeeld aan wat het probleem is, hoe u het kunt oplossen en op hoeveel producten in het bestand het probleem betrekking heeft.

Step 4 Vul de gegevens van het product in op het formulier. Meer informatie over de productdetails die moeten worden toegevoegd.

Step 5 Als de productgegevens zijn ingevuld, selecteert u Opslaan. Als u nog een product wilt toevoegen, selecteert u Opslaan en nog een aanbieding toevoegen.

Opmerking: Bij de verwerking van gegevensbronnen wordt alleen gekeken naar algemene bestands- en gegevensproblemen. Ga naar het tabblad Vereist aandacht in het gedeelte Producten om alle problemen te bekijken.

Problemen met het maken van productbestanden

• Kenmerk vergeten: Er ontbreekt mogelijk een vereist kenmerk in uw bestand. Het kenmerk id [id] is een van de meest vergeten kenmerken. Controleer dat dus eerst.
  • Onjuiste indeling: Klik op een van deze links naar voorbeeldbestanden om te zien hoe een feed in deze indelingen moet worden weergegeven.
Feeds in .xls-indeling zijn momenteel niet toegestaan. Als u een feed in .xls-indeling heeft gemaakt, vindt u hier informatie over hoe u de feed naar een .txt-bestand converteert.

Problemen met de configuratie van productgegevensbestanden

• Doelland: Geef de locatie op waar uw artikelen worden verkocht. Als u bijvoorbeeld Verenigde Staten opgeeft als land van uw bestand, wil dit zeggen dat uw artikelen kunnen worden gekocht in de VS. De productgegevens die u voor een bepaald land uploadt, moeten aan de vereisten voor dat land voldoen, waaronder de feedspecificaties en het beleid.
  • Meerdere landen: Geef meerdere landen op als u hetzelfde product in meerdere landen verkoopt. Zorg dat uw producten aan de vereisten voor elk land voldoen, waaronder de feedspecificaties en het beleid.
  • Bestandsnaam datafeed: RSS- en Atom-bestanden moeten eindigen met de extensie .xml. Bestandsnamen die niet op een extensie eindigen, worden standaard verwerkt als een door tabs gescheiden bestand (.txt). Houd er rekening mee dat we geen bestanden in Excel-indeling accepteren. Zie Uw spreadsheet converteren voor meer informatie.
  • Gebruikt u een bestandsnaam met de extensie .zip of .gz, houd er dan rekening mee dat ons systeem dan ook daadwerkelijk een gecomprimeerd bestand verwacht. Als u in dit geval een niet-gecomprimeerd bestand uploadt, kan dit gevolgen hebben voor de werking van de feed. Zorg er ook voor dat het gecomprimeerde archief exact 1 bestand bevat.

Problemen met de opmaak

• Tekst of door tabs gescheiden
    • Zorg dat uw kolommen (tabs) met de vereiste kenmerken precies overeenkomen met alle artikelen. Vaak is er een extra tab of ontbreekt er juist een tab.
  • XML
    • U kunt geen speciale tekens zoals & gebruiken zonder escapeteken.
    • De kenmerknaam mag geen hoofdletters bevatten en alle hoofdletters moeten dus uit kenmerknamen worden verwijderd. Zo moet u het kenmerk titel [title] opgeven als <title> en niet als <Title>.
    • Soms vindt er een onjuiste codering plaats. Let erop dat u uw bestand in een van de geaccepteerde indelingen codeert.

Problemen met uploaden

• Uw feed is mogelijk te groot voor de uploadmethode die u gebruikt.
    • Bestanden voor een rechtstreekse upload moeten kleiner dan 4 GB zijn. Als u bij het gebruik van deze methode een foutmelding ontvangt, wacht u een paar uur en probeert u het opnieuw.
    • SSH File Transfer Protocol-bestanden (SFTP) moeten kleiner zijn dan 4 GB.
    • Bestanden die ingesteld zijn voor gepland ophalen, moeten kleiner zijn dan 4 GB.
  • Veelvoorkomende redenen waarom automatische uploads mislukken:
    • De URL die voor gepland ophalen wordt gebruikt, wordt automatisch geblokkeerd of bevat geen toestemmingsinstellingen voor Merchant Center om de datafeed te downloaden.
    • De URL die voor de planning wordt gebruikt, werkt niet of leidt om naar een pagina waar de datafeed niet staat.
  • Gecomprimeerde bestanden moeten kleiner zijn dan 500 MB.

Dit zijn enkele van de meestvoorkomende fouten die kunnen optreden bij het gebruik van SFTP:

Probleem Oplossing

Fout: Server niet gevonden

Controleer voor SFTP of u inlogt bij {sftp username}@partnerupload.google.com met de serverpoort 19321. Gebruikt u een SFTP-client, dan moet u misschien het adres van de hostnaam aan het sftp://-protocol toevoegen (bijvoorbeeld sftp://partnerupload.google.com).

Gebruikersnaam of wachtwoord onjuist

U kunt controleren of u de juiste gebruikersnaam gebruikt door in te loggen op uw Google Merchant Center-account. Zodra u bent ingelogd, selecteert u SFTP / GCS in het menu met de 3 stippen. De ingestelde gebruikersnaam wordt voor elke service weergegeven in het gedeelte Gebruikersnaam.

Uw SFTP-wachtwoord wordt uit veiligheidsoverwegingen niet weergegeven in uw account. Als u uw wachtwoord kwijt bent, moet u het resetten.

Fout: Bestandsnaam niet toegestaan

Zorg ervoor dat uw bestandsnaam geen spaties bevat. De naam van uw bestand moet exact overeenkomen met de bestandsnaam die u in uw account heeft geregistreerd.

U heeft geen datafeed met deze naam geregistreerd

Let erop dat de naam van het bestand dat u via SFTP indient, exact overeenkomt met de bestandsnaam die u heeft opgegeven toen u uw datafeed registreerde.

Fout: SFTP-verbinding opnieuw ingesteld door peer

De internetverbinding met onze FTP-server is verbroken. Probeer uw bestand opnieuw te uploaden.

Lees dit artikel als u specifieke SFTP-problemen heeft die niet op deze pagina worden besproken.