Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Datalähteen ongelmien ratkaiseminen

Oma kuvake Merchant Center Nextin artikkeleille

If you're looking for information about troubleshooting your data source in the classic Merchant Center experience, click here.

Tästä artikkelista löydät ratkaisuja tuotetietojen luomiseen, muotoiluun ja lataamiseen liittyviin ongelmiin.

Jos tuotteesi tai tilisi on hylätty ja tarvitset lisätietoja, tutustu Kauppiaskeskuksen ongelmia käsittelevään artikkeliin.

Datalähteen käsittelytulosten tarkistaminen

Käsittelyraportti on saatavilla kaikille tiedostopohjaisille datalähteille. Löydät sen näin:

Step 1 Avaa asetusvalikko klikkaamalla Kauppiaskeskus-tilin oikeasta yläkulmasta rataskuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas]. Valitse sitten Datalähteet.

Step 2 Klikkaa sen datalähteen nimeä, jonka haluat tarkistaa.

Step 3 Viimeisin päivitys ‐kohdassa näet tuotetietojen viimeisimmän latauksen tilan. Raportin sisältö:

• Viimeisimmän latauksen tila: Näet esimerkiksi, onko tiedoston lataamisessa ollut ongelmia.
  • Määritteet: Tässä osiossa näet, onko tiedostosi sisältämät tuotemääritteet tunnistettu käsittelyn aikana. Tuotetietotiedostoon sisältyvien määritteiden on oltava tuotetietosääntöjen mukaisia.
  • Tuotetiedosto: Tässä osiossa on tietoja tuotetietotiedoston lataamiseen liittyvistä mahdollisista ongelmista. Näet esimerkiksi, mikä ongelma on, miten se voidaan korjata ja kuinka moneen tiedoston tuotteeseen se vaikuttaa.

Step 4 Lisää tuotteen tiedot lomakkeeseen. Lue lisää lisättävistä tuotetiedoista.

Step 5 Kun tuotetiedot ovat valmiit, valitse Tallenna. Jos haluat lisätä toisen tuotteen, valitse Tallenna ja lisää toinen.

Huom. Datalähteen käsittelyssä tarkistetaan vain perustason tiedosto- ja dataongelmat. Näet kaikki ongelmat Tuotteet-osion Ratkaise ongelmat ‐välilehdeltä.

Tuotetiedoston luontiin liittyvät ongelmat

Emme salli tällä hetkellä .xls-muotoisia syötteitä. Jos olet luonut syötteen .xls-muodossa, katso, miten voit muuntaa sen .txt-tiedostoksi.

Tuotetietotiedoston määritysongelmat

• Kohdemaa: Valitse tuotteiden myyntipaikka. Jos tiedostossa ilmoitetaan maaksi esimerkiksi Yhdysvallat, tuotteitasi voi ostaa Yhdysvalloissa. Valitulle maalle ladattujen tuotetietojen pitää olla kyseistä maata koskevien syötesääntöjen, käytäntöjen ja muiden vaatimusten mukaisia.
  • Useita maita: Lisää useita maita, jos myyt samaa tuotetta useissa maissa. Varmista, että tuotteesi ovat kutakin maata koskevien syötesääntöjen, käytäntöjen ja muiden vaatimusten mukaisia.
  • Datasyötteen tiedostonimi: RSS- ja Atom-tiedostoissa on käytettävä .xml-tiedostopäätettä. Päätteettömät tiedostot käsitellään oletusarvoisesti sarake-eroteltuina tiedostoina. Emme hyväksy Excel-tiedostoja. Tutustu laskentataulukon muuntamista koskeviin ohjeisiin.
  • Jos tiedostopääte on .zip tai .gz, sinun on varmistettava, että tiedosto on pakattu, koska järjestelmä olettaa tiedoston olevan pakattu. Pakkaamattoman tiedoston lataaminen voi aiheuttaa syötevirheen. Varmista, että pakkauksessa on täsmälleen yksi tiedosto.

Muotoiluongelmat

• Tekstitiedostot tai sarake-erotellut tiedostot
    • Varmista, että pakollisten määritteiden sarakkeet (sarkaimet) vastaavat kutakin tuotetta. Usein ongelman aiheuttaa joko ylimääräinen tai puuttuva sarkain.
  • XML
    • Erikoismerkkien yhteydessä on käytettävä myös koodinvaihtomerkkiä.
    • Määritteiden nimet eivät saa sisältää isoja kirjaimia. Kaikki isot kirjaimet on poistettava määritteiden nimistä. Esimerkiksi nimi [title] ‑määrite on kirjoitettava <title>, ei <Title>.
    • Toisinaan koodaus on virheellinen. Varmista, että käytät tiedostosi koodauksessa hyväksyttyä muotoa.

Latausongelmat

• Syötteesi saattaa olla liian suuri käytettävälle lataustavalle.
    • Suoraan ladattavien tiedostojen koon on oltava alle 4 Gt. Jos saat virheilmoituksen tätä lataustapaa käyttäessäsi, odota muutama tunti ja yritä sitten uudelleen.
    • SFTP-protokollaa (SSH File Transfer Protocol) käyttävien tiedostojen koon on oltava alle 4 Gt.
    • Ajoitetun päivityksen tiedostojen koon on oltava alle 4 Gt.
  • Yleisiä syitä automaattisten latausten epäonnistumiseen:
    • Ajoitetussa päivityksessä käytetty URL-osoite on robotoitu, tai sen käyttöoikeusasetuksissa ei ole annettu Kauppiaskeskukselle lupaa ladata datasyötettä.
    • Ajoituksessa käytetty URL-osoite ei toimi, tai se uudelleenohjaa sivulle, jolla ei ole datasyötettä.
  • Pakattujen tiedostojen koon on oltava alle 500 Mt.

Tässä on yleisimpiä SFTP:n käyttöön liittyviä virheitä:

Syy Ratkaisu

Palvelinta ei löydy

Jos käytät SFTP:tä, varmista, että olet kirjautumassa osoitteeseen {SFTP-käyttäjänimi}@partnerupload.google.com, käyttämällä palvelinporttia 19321. Jos käytät SFTP-asiakassovellusta, sinun on ehkä lisättävä isäntänimen osoitteen alkuun sftp://-protokolla (esimerkiksi sftp://partnerupload.google.com).

Käyttäjätunnus tai salasana on virheellinen

Voit varmistaa, että käytät oikeaa käyttäjätunnusta, kirjautumalla sisään Google Kauppiaskeskus ‑tilille. Valitse kirjautumisen jälkeen SFTP / GCS kolmen pisteen valikosta. Jos olet luonut tilit, näet käyttäjänimesi kunkin palvelun Käyttäjänimi-kohdan alapuolella.

SFTP-salasana ei näy tilillä turvallisuussyistä. Jos olet kadottanut salasanasi, sinun on nollattava se.

Tiedostonimeä ei sallita

Varmista, ettei tiedostonimessä ole välilyöntejä. Tiedoston nimen on vastattava täsmälleen tilillesi rekisteröityä tiedostonimeä.

Et ole rekisteröinyt tämän nimistä datasyötettä

Varmista, että SFTP:n kautta lähetettävän tiedoston nimi vastaa täysin datasyötteen rekisteröinnissä käytettyä tiedostonimeä.

Vertaissovellus resetoi SFTP-yhteyden

Internetyhteys SFTP-palvelimeemme katkesi. Yritä ladata tiedosto uudelleen.

Jos et löytänyt vastausta SFTP:hen liittyvään kysymykseesi tältä sivulta, lue tämä artikkeli.