I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Åtgärda: Felaktiga prenumerationskostnader

Ditt konto har antingen fått en varning eller stängts av på grund av det här felet

Prenumerationskostnaderna i din produktdata överensstämmer inte med prenumerationskostnaderna på produktens målsidor eller i kassan på din webbplats för en eller flera av dina produkter. Google kräver att säljare förser användarna med fullständig och korrekt information om prenumerationer.

Du bör ha fått ett e-postmeddelande om att uppdatera din produktdata senast ett visst datum så att värdena överensstämmer med målsidan. Kontrollera attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] för att ta reda på hur du skickar in produkter med ett abonnemang. Läs igenom våra rekommendationer för annonsering av trådlösa produkter och tjänster.

Kontrollera följande när du anger prenumerationskostnaden i produktdatan:

• Använd attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] för att inkludera information om en månatlig eller årlig betalningsplan som medföljer abonnemanget för den mobila enheten (mobiltelefon eller surfplatta).
  • Skicka in attributet pris [price] med det totala beloppet som betalas i kassan (inklusive handpenning och aktiveringsavgift) för produkten.
  • Matcha abonnemangsbetalningsplanen som visas på målsidan. Du kan också visa andra prenumerationsalternativ på målsidan, men planen du skickar in ska vara lätt att hitta på målsidan.
  • Kräv inte att användare måste ha ett stamkundskort för att kunna välja ett abonnemang.
  • Använd inte attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] för programvaruabonnemang. Programvaruabonnemang måste betalas i förskott och skickas in med den årliga förbetalda kostnaden som attributet pris [price].
  • Använd bara attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] i godkända länder. Om du använder det här attributet i länder som inte är godkända kommer produkten att underkännas.
  • Använd bara attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] för godkända produktkategorier. Om du använder det här attributet för andra produktkategorier kommer produkten att underkännas.
  • Om produktens prenumerationskostnad ökar efter en viss tid måste du ange den högsta betalningen för underattributet belopp [amount]. Om prenumerationsbetalningen till exempel ökar från 25 USD till 35 USD efter 12 månader anger du 35 USD.

Observera att prenumerationskostnadsdata i din produktdata eller på din webbplats kanske inte överensstämmer om du ändrade på webbplatsen och inte uppdaterade din produktdata i Shopping-annonser. Du kan även välja att överskatta prenumerationskostnaderna i produktdatan.

Anvisningar

Steg 1: Kontrollera att produktdatan stämmer överens med prenumerationskostnaden på din webbplats

1. Undersök uppdateringsprocessen för att se vad som kan orsaka problemet:
    • I varningen du fick via e-post finns exempel på produkter som påverkas. Titta efter något problem i din produktdata som kan orsaka det här.
  2. När du har löst problemet uppdaterar du attributet prenumerationskostnad [subscription_cost] i din produktdata.

Steg 2: Skicka din produktdata igen

När du har löst problemet och uppdaterat din produktdata skickar du in den igen på något av följande sätt:

Steg 3: Begär granskning

Om ditt konto eller något av dina produkterbjudanden inte godkänns och du har åtgärdat problemet eller inte håller med om problemet kan du i vissa fall begära en granskning. Om granskningen godkänns försvinner problemet. Om underkännandet kvarstår och du inte vet hur du ska gå vidare kan du kontakta oss för att få hjälp.

Obs! Om du använder en tredjepartsplattform för att visa dina produkter kanske du också kan begära en granskning i din tredjepartsapp.
En del av de här anvisningarna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för anvisningar om hur du åtgärdar problemet och begär en granskning. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.