I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Använda flöden i Performance Max

Flöden är listor över produkter eller tjänster som du vill annonsera om. Det är inget krav att använda flöden när du skapar kampanjer. Vi rekommenderar dock att du använder flöden tillsammans med Performance Max-kampanjer för att få tillgång till särskilda annonsformat som är optimerade för produkterna eller tjänsterna du säljer. Du kan använda flöden från ett länkat konto, som Merchant Center eller Hotel Center, eller från dataflöden i din företagsinformation.

I den här artikeln beskriver vi hur du använder flöden i dina Performance Max-kampanjer för att förbättra din Google Ads-upplevelse.

På den här sidan

Fördelar

• Förbättra inriktningen: Med flöden kan du visa dina annonser för en mer relevant målgrupp baserat på de platser du lägger till.
  • Använd en mängd olika annonsformat: Performance Max-kampanjer kan använda informationen i ditt flöde för att generera olika annonsformat, som Shopping-annonser, fordonsannonser och hotellannonser.

Så fungerar flödestyper

Du kan använda olika typer av flöden i dina Performance Max-kampanjer utifrån marknadsföringsmål, länkade konton och konverteringsmål. Här kan du läsa mer om de olika flödestyperna och hur du använder tillsammans dem med dina Performance Max-kampanjer.

Tips! Om du har kopplat ett flöde till ditt konto ser du ett alternativ för att använda ett flöde i din Performance Max-kampanj. Google visar bara de flöden som är tillgängliga och som matchar marknadsföringsmålen för kampanjen. Det går inte att lägga till, ändra eller ta bort ett flöde efter att du har skapat kampanjen.

Produktflöden i Merchant Center

Du kan använda ett Merchant Center-konto när du skapar en Performance Max-kampanj för att visa Shopping-annonser i din kampanj.

Om du vill använda ett produktflöde i din Performance Max-kampanj måste du

• ha ett länkat Merchant Center-konto
  • ange Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen eller Lokala butiksbesök och erbjudanden som kampanjmål, eller välja Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål.

Använda ett produktflöde i din Performance Max-kampanj

1. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på plusknappen och sedan på Ny kampanj.
  3. Välj ett kampanjmål. Performance Max visas som kampanjtypsalternativ om du har valt något av annonseringsmålen Försäljning, Potentiella kunder, Trafik till webbplatsen och Lokala butiksbesök och erbjudanden, eller om du skapar en kampanj utan att utgå från ett mål.
  4. Bekräfta konverteringsmålen för kampanjen. Dina kontomål fylls i automatiskt, men du kan ta bort dem eller lägga till nya.
  5. Välj Performance Max som kampanjtyp.
  6. Markera rutan Annonsera produkter från ett Merchant Center-konto under Lägg till produkter i denna kampanj.
  7. Välj det Merchant Center-konto som du vill använda för kampanjen.
  8. (Valfritt) Välj det specifika flöde som du vill använda från Merchant Center-kontot utifrån flödesetikett eller försäljningsland.
  9. Ge kampanjen ett namn.
  10. Klicka på Fortsätt.

Obs! Sekundära flöden, som lagerflöden för lokala produkter och samlingsflöden, läggs till automatiskt när du lägger till ett Merchant Center-produktflöde.

Fordonsflöden i Merchant Center

Du kan använda ett Merchant Center-konto med fordonsflöden när du skapar en Performance Max-kampanj för att visa fordonsannonser i din kampanj. Du måste länka ditt Merchant Center-konto för att skapa fordonsannonser med dina Performance Max-kampanjer. Om du vill använda ett fordonsflöde i din Performance Max-kampanj måste du

• ha ett länkat Merchant Center-konto där programmet för fordonsannonser är aktiverat och fordon har lagts till
  • ange Försäljning som kampanjmål.

Använda ett fordonsflöde i din Performance Max-kampanj

1. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på plusknappen och sedan på Ny kampanj.
  3. Välj Försäljning som kampanjmål.
  4. Bekräfta konverteringsmålen för kampanjen. Dina kontomål fylls i automatiskt, men du kan ta bort dem eller lägga till nya.
  5. Välj Performance Max som kampanjtyp.
  6. Markera rutan Annonsera om fordon från ett Merchant Center-konto under Lägg till fordon i denna kampanj.
  7. Välj det Merchant Center-konto som du vill använda för kampanjen.
  8. (Valfritt) Välj det specifika flöde som du vill använda från Merchant Center-kontot utifrån flödesetikett eller försäljningsland.
  9. Ge kampanjen ett namn.
  10. Klicka på Fortsätt.

Vanliga frågor

Vad händer om jag inte vill använda ett flöde?

Flöden är inget krav när du skapar eller redigerar en kampanj. Om du väljer att inte använda ett flöde genereras annonser med tillgångar som du har laddat upp i din kampanj.

Vad händer om jag inte kan använda en viss flödestyp?

Om du inte kan använda flödestypen du söker efter i din Performance Max-kampanj bör du kontrollera att du uppfyller följande kriterier (se detaljerade beskrivningar för varje flödestyp ovan):

• Korrekta kampanjmål och konverteringsmål: Kontrollera att dina kampanjmål och konverteringsmål matchar kraven för varje flödestyp. Fordonsflöden är till exempel bara tillgängliga för kampanjer med kampanjmålet Försäljning. Om du inte kan hitta ett fordonsflöde bör du kontrollera att du angav rätt mål när du skapade kampanjen.
  • Lämplig kontolänkning: Vissa flödestyper kräver länkning till sekundära konton som Merchant Center eller Hotel Center. Kontrollera att rätt konto är länkat till ditt Google Ads-konto.
  • Flöden som laddas upp i företagsinformation: Vissa flödestyper måste läggas till i företagsinformationen för att kunna användas i en Performance Max-kampanj.
  • Godkännandelista: I vissa fall kan du behöva läggas till på godkännandelistan för att få åtkomst till vissa flöden och format. Kontakta kontoansvarig för att se till att du har åtkomst till allt du behöver.