I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Visa dina produkter kostnadsfritt på Google

Den här artikeln riktar sig till användare av Google & YouTube-appen på Shopify

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

För kvalificerade butiker kan produkter som synkroniseras med Merchant Center med Google & YouTube-appen på Shopify visas kostnadsfritt på Google.

Om du redan använder Google & YouTube-appen på Shopify för att synkronisera produkter med Merchant Center kan du bekräfta att ditt produktflöde har valts att visas på Googles plattformar. Om du väljer att delta på Googles plattformar kan dina produkter visas i obetalda produktannonser på plattformarna. Du kan välja en produktjämförelsetjänst via CSS-översikten i Merchant Center.

Om du inte har använt Google & YouTube-appen på Shopify tidigare måste du konfigurera appen för att synkronisera dina produkter med Google Merchant Center.

På den här sidan

Om gratisannonser

Med gratisannonser kan kunderna se produktresultat från din Shopify-butik på Google, till exempel på fliken Shopping, YouTube Google Sök (.com), Google Bilder och Google Lens.

Kunder som söker på Shopping-fliken har en stark köpavsikt, så dina produktannonser i dessa sökresultat kan ge bättre konvertering än i vanliga sökmotorresultat. Dessutom visas bara godkända produkter i sökresultaten på Shopping-fliken, så det är större chans att nya kunder hittar dina produkter när de söker på Shopping-fliken än i vanliga sökmotorer. Dina produkter kan också visas som ett avancerat utdrag på sökresultatsidan för liknande produktsökningar.

Obs! Vi garanterar inte att dina produkter visas på Google. Det krävs att den data du tillhandahåller matchar det kunderna söker efter.

Läs mer om hur du visar dina produkter kostnadsfritt på Google.

Förbättra resultaten för dina produktannonser på Shopping-fliken genom att optimera produktinformationen med hjälp av följande anvisningar:

• Se till att produkt- och butiksinformationen är beskrivande och aktuell.
  • Lägg till bilder av hög kvalitet till dina produkter.
  • Optimera dina produkttitlar och beskrivningar genom att inkludera sökord som kunder använder i sökningar.
  • Lägg till relevant produktdata, till exempel storlek eller kön, för att öka chansen att kunderna hittar dina produkter.
  • Lägg till en produkttyp för produkterna på upp till minst tre nivåer. Läs mer om produkttyper.
Obs! Om du inte har använt onlineförsäljning tidigare kan det ta tid innan dina produkter visas i relevanta sökresultat.

Länder och regioner som stöds

Du kan visa dina produkter utan kostnad på Google i följande länder och regioner.

Argentina Indien Saudiarabien
Australien Indonesien Singapore
Österrike Israel Slovakien
Belgien Irland Sydafrika
Brasilien Italien Sydkorea
Kanada Japan Spanien
Chile Malaysia Sverige
Colombia Mexiko Schweiz
Tjeckien Nederländerna Taiwan
Danmark Nya Zeeland Thailand
Finland Norge Turkiet
Frankrike Filippinerna Ukraina
Tyskland Polen Förenade Arabemiraten
Grekland Portugal Förenade kungariket
Hongkong SAR Rumänien USA
Ungern Ryssland Vietnam

Kontrollera att ditt produktflöde har valts för att visas på Googles plattformar

För att dina synkroniserade produkter ska kunna visas i gratisannonser på Google måste din butik sälja i ett land eller en region som stöds. Den metod du använde för att skapa Merchant Center-kontot avgör dessutom om produktflödet automatiskt väljs för att visas på Googles plattformar:

• Om du skapade ditt Merchant Center-konto med Google & YouTube-appen på Shopify och din butik uppfyller behörighetskraven kan dina godkända produkter automatiskt börja visas på Shopping-fliken i relevanta sökresultat.
  • Om du skapade ditt Merchant Center-konto utanför Shopify måste du använda Merchant Center för att bekräfta att dina produkter kan visas på Shopping-fliken i relevanta sökresultat.

Läs mer om hur du visar statusen för flöden och produkter.

Välja att använda gratisannonser

Så här aktiverar du gratisannonser på Google:

1. Välj fliken Inställningar i Google & YouTube-appen på Shopify.
  2. Välj och öppna ditt Merchant Center-konto.
  3. Klicka på Produkter i navigeringsmenyn till vänster och sedan på Flöden.
  4. Kontrollera att gratisannonser visas under avsnittet Destinationer i tabellen. Om ditt produktflöde anger gratisannonser som en destination kan dina godkända produkter visas på Googles plattformar.
  5. Om gratisannonser inte anges som en destination för ditt produktflöde måste du välja att använda gratisannonser:
    1. Klicka på produktflödets namn. Produktflöden som har skapats av Shopify listas som Content API.
    2. Välj ditt målland på fliken Inställningar. Om du inte säljer till ett land eller en region som stöds kan du inte välja att använda gratisannonser.
    3. Markera gratisannonser för att välja detta.

Välja bort gratisannonser

Om du vill utesluta ett flöde från ett visst mål efter att ha konfigurerat kontot:

1. Välj fliken Inställningar i Google & YouTube-appen på Shopify.
  2. Välj och öppna ditt Merchant Center-konto.
  3. Klicka på Produkter i navigeringsmenyn till vänster och sedan på Flöden.
  4. Välj namnet på det flöde du vill uppdatera.
  5. Klicka på fliken Inställningar på sidan som öppnas.
  6. Avmarkera alla destinationer som du vill utesluta i avsnittet Destinationer.
  7. Klicka på Spara.