I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Få produktene dine oppført kostnadsfritt på Google

Denne artikkelen er skrevet for de som bruker Google & YouTube-appen på Shopify.

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

For kvalifiserte butikker kan produkter som synkroniseres med Merchant Center via Google & YouTube-appen på Shopify, vises kostnadsfritt over hele Google.

Hvis du allerede bruker Google & YouTube-appen på Shopify til å synkronisere produkter til Merchant Center, kan du bekrefte at produktfeeden din er registrert for Googles plattformer. Hvis du velger å bruke Googles plattformer, kan produktene dine vises i ubetalte produktoppføringer på Googles plattformer. Du kan velge en hvilken som helst tjeneste for prissammenligning via oversikten over tjenester for prissammenligning som er tilgjengelig i Merchant Center.

Hvis du ikke har brukt Google & YouTube-appen på Shopify før, må du konfigurere appen slik at den synkroniserer produktene dine med Google Merchant Center.

På denne siden

Om kostnadsfrie oppføringer

Med kostnadsfrie oppføringer kan kunder se produktresultater fra Shopify-butikken din over hele Google, for eksempel på Shopping-fanen, YouTube, Google Søk (.com), Google Bilder og Google Lens.

Kunder som søker på Shopping-fanen har høy kjøpsintensjon, og derfor kan produktoppføringene dine i disse søkeresultatene gi bedre resultater enn vanlige søkemotorresultater. Dessuten vises bare godkjente produkter i søkeresultatene på Shopping-fanen, og det er større sjanse for at nye kunder finner produktene dine ved å søke på Shopping-fanen enn i vanlige søkemotoroppføringer. Produktene dine kan også vises som et rikt kodeutdrag på søkeresultatsiden for relaterte produktsøk.

Merk: Siden vi må finne samsvar mellom dataene du oppgir til oss, og det kundene søker etter, kan vi ikke garantere at produktene dine blir vist på Google.

Finn ut mer om hvordan du viser produktene dine på Google kostnadsfritt.

Ved å følge veiledningen nedenfor kan du enklere optimalisere produktinformasjonen for å få bedre resultater for produktoppføringene dine på Shopping-fanen:

• Sørg for at produkt- og butikkinformasjonen er beskrivende og oppdatert.
  • Legg til høykvalitetsbilder for produktene dine.
  • Optimaliser produkttitlene og -beskrivelsene ved å ta med søkeord som kundene bruker i søk.
  • Legg til relevant produktinformasjon, som størrelse eller kjønn, for å øke sjansen for at kundene finner produktene dine.
  • Legg til en produkttype i produktene dine med minst tre nivåer. Finn ut mer om produkttype
Merk: Hvis du ikke har erfaring med salg på nettet, kan det ta litt tid før produktene dine vises i relevante søkeresultater.

Land og regioner som støttes

Du kan få oppført produktene dine kostnadsfritt på Google i følgende land og regioner.

Argentina India Saudi-Arabia
Australia Indonesia Singapore
Østerrike Israel Slovakia
Belgia Irland Sør-Afrika
Brasil Italia Sør-Korea
Canada Japan Spania
Chile Malaysia Sverige
Colombia Mexico Sveits
Tsjekkia Nederland Taiwan
Danmark New Zealand Thailand
Finland Norge Tyrkia
Frankrike Filippinene Ukraina
Tyskland Polen De forente arabiske emirater
Hellas Portugal Storbritannia
Hongkong SAR Romania USA
Ungarn Russland Vietnam

Bekreft at produktfeeden din er registrert for Googles plattformer

For at de synkroniserte produktene skal være kvalifisert for å vises i kostnadsfrie oppføringer på Google, må butikken din selge i et land eller en region som støttes. Metoden du brukte da du opprettet Merchant Center-kontoen, avgjør i tillegg om produktfeeden din automatisk er registrert for å vises på Googles plattformer:

• Hvis du har opprettet en Merchant Center-konto ved å bruke Google & YouTube-appen på Shopify og butikken din oppfyller kvalifikasjonskravene, kan de godkjente produktene automatisk vises på Shopping-fanen i relevante søkeresultater.
  • Hvis du har opprettet en Merchant Center-konto utenfor Shopify, må du bruke Merchant Center for å bekrefte at produktene kan vises i Shopping-fanen i relevante søkeresultater.

Finn ut mer om hvordan du ser statusen for feeder og produkter.

Registrering for kostnadsfrie oppføringer

Hvis du ønsker å registrere deg for å bruke kostnadsfrie oppføringer over hele Google, kan du følge fremgangsmåten nedenfor:

1. Velg Innstillinger -fanen i Google & YouTube-appen på Shopify.
  2. Velg og åpne Merchant Center-kontoen.
  3. Klikk på Produkter på navigasjonsmenyen til venstre, og klikk deretter på Feeder.
  4. Bekreft at Kostnadsfrieoppføringer vises i «Destinasjoner»-delen i tabellen. Hvis du ser kostnadsfrieoppføringer i produktfeeden, kan de godkjente produktene vises på Googles plattformer.
  5. Hvis kostnadsfrieoppføringer ikke vises som en destinasjon for produktfeeden, må du registrere deg for dette:
    1. Klikk på navnet på produktfeeden. Produktfeeder som er opprettet av Shopify, er oppført som Content API.
    2. Velg oppføringslandet under Innstillinger-fanen. Hvis du ikke selger til et land eller en region som støttes, er du ikke kvalifisert for å registrere deg.
    3. Merk av for kostnadsfrie oppføringer for å registrere deg.

Bortvalg av kostnadsfrie oppføringer

Slik fjerner du en feed fra en bestemt destinasjon etter at du har konfigurert kontoen din:

1. Velg Innstillinger -fanen i Google & YouTube-appen på Shopify.
  2. Velg og åpne Merchant Center-kontoen.
  3. Klikk på Produkter på navigasjonsmenyen til venstre, og klikk deretter på Feeder.
  4. Velg navnet på feeden du vil oppdatere.
  5. Klikk på Innstillinger-fanen på siden som lastes inn.
  6. Fjern merkingen for eventuelle destinasjoner du vil utelate, i «Destinasjoner»-delen.
  7. Klikk på Lagre.

Linker til relatert innhold