In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uw producten kosteloos vermelden op Google

Dit artikel is bedoeld voor gebruikers van de Google & YouTube-app op Shopify

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Voor in aanmerking komende winkels kunnen producten kosteloos op Google worden weergegeven als die via de Google & YouTube-app op Shopify met Merchant Center zijn gesynchroniseerd.

In het geval dat u producten al met Merchant Center synchroniseert via de Google & YouTube-app op Shopify, kunt u bevestigen dat uw productfeed is aangemeld voor platforms van Google. Als u zich aanmeldt voor platforms van Google, kunnen uw producten worden weergegeven in onbetaalde productvermeldingen op Google-platforms. U kunt in uw Merchant Center elke service voor prijsvergelijking kiezen via het CSS-dashboard.

Als u een nieuwe gebruiker bent van de Google & YouTube-app op Shopify, moet u de app instellen om uw producten te synchroniseren met Google Merchant Center.

Op deze pagina

Over gratis vermeldingen

Met gratis vermeldingen kunnen klanten producten uit uw Shopify-winkel bekijken op verschillende Google-platforms, waaronder het tabblad Shopping, YouTube, Google Zoeken (.com), Google Afbeeldingen en Google Lens.

Klanten die op het tabblad Shopping zoeken, hebben een hoge koopintentie. Daarom leiden uw productvermeldingen in die zoekresultaten vaker tot conversies dan de vermeldingen in normale zoekresultaten. Daarnaast worden alleen goedgekeurde producten weergegeven in de zoekresultaten van het tabblad Shopping. Zo is de kans groter dat nieuwe klanten uw producten ontdekken op het tabblad Shopping dan in normale vermeldingen in zoekmachines. Uw producten kunnen bij zoekopdrachten naar verwante producten ook als rich snippet op de pagina met zoekresultaten worden weergegeven.

Opmerking: We kunnen niet garanderen dat uw producten op Google worden getoond. We zijn afhankelijk van de gegevens die u aan ons verstrekt en proberen deze te koppelen aan wat klanten zoeken.

Meer informatie over hoe u uw producten kosteloos toont op Google

Gebruik de volgende richtlijnen om uw productinformatie te optimaliseren zodat u de prestaties van uw productvermeldingen op het tabblad Shopping kunt verbeteren:

• Zorg dat uw product- en winkelinformatie beschrijvend en up-to-date is.
  • Voeg afbeeldingen van hoge kwaliteit toe aan uw producten.
  • Optimaliseer uw producttitels en -beschrijvingen door zoekwoorden op te nemen die klanten gebruiken in zoekopdrachten.
  • Voeg relevante productgegevens toe, zoals maat of gender, zodat klanten uw producten beter kunnen vinden.
  • Voeg een producttype toe aan uw producten, tot ten minste 3 niveaus. Meer informatie over het producttype
Opmerking: Als u nog geen ervaring heeft met online verkopen, kan het enige tijd duren voordat uw producten in relevante zoekresultaten worden weergegeven.

Ondersteunde landen en regio's

U kunt uw producten in de volgende landen en regio's gratis vermelden op Google.

Argentinië India Saudi-Arabië
Australië Indonesië Singapore
Oostenrijk Israël Slowakije
België Ierland Zuid-Afrika
Brazilië Italië Zuid-Korea
Canada Japan Spanje
Chili Maleisië Zweden
Colombia Mexico Zwitserland
Tsjechië Nederland Taiwan
Denemarken Nieuw-Zeeland Thailand
Finland Noorwegen Turkije
Frankrijk Filipijnen Oekraïne
Duitsland Polen Verenigde Arabische Emiraten
Griekenland Portugal Verenigd Koninkrijk
Hongkong SAR Roemenië Verenigde Staten
Hongarije Rusland Vietnam

Nagaan of uw productfeed is aangemeld voor platforms van Google

Als u uw gesynchroniseerde producten wilt tonen in gratis vermeldingen op Google, moet uw winkel producten verkopen in een ondersteund land of ondersteunde regio. Bovendien bepaalt de methode die u heeft gebruikt om uw Merchant Center-account te maken of uw productfeed automatisch wordt aangemeld voor weergave op platforms van Google:

• Als u uw Merchant Center-account heeft gemaakt via de Google & YouTube-app op Shopify en uw winkel aan de deelnamevereisten voldoet, kunnen uw goedgekeurde producten automatisch worden weergegeven op het tabblad Shopping in relevante zoekresultaten.
  • Als u uw Merchant Center-account buiten Shopify heeft gemaakt, moet u Merchant Center gebruiken om te bevestigen of uw producten op het tabblad Shopping mogen worden weergegeven in relevante zoekresultaten.

Meer informatie over de status van feeds en producten

Aanmelden voor gratis vermeldingen

Als u zich wilt aanmelden voor gratis vermeldingen op Google, volgt u de onderstaande stappen:

1. Selecteer in de Google & YouTube-app op Shopify het tabblad Instellingen.
  2. Selecteer uw Merchant Center-account en open dit.
  3. Klik in het linkernavigatiemenu op Producten en dan op Feeds.
  4. Controleer in het gedeelte Bestemmingen van de tabel of er Gratis vermeldingen staat. Als uw productfeed Gratis vermeldingen als bestemming heeft, kunnen uw goedgekeurde producten worden weergegeven op platforms van Google.
  5. Als Gratis vermeldingen niet als bestemming voor uw productfeed wordt vermeld, moet u zich aanmelden:
    1. Klik op de naam van uw productfeed. Productfeeds die door Shopify zijn gemaakt, worden als Content API vermeld.
    2. Selecteer uw doelland op het tabblad Instellingen. Als u niet aan een ondersteund land of ondersteunde regio verkoopt, komt u niet in aanmerking voor deelname.
    3. Meld u aan door Gratis vermeldingen aan te vinken.

Afmelden voor gratis vermeldingen

U kunt uw feed uitsluiten van een bepaalde bestemming nadat u uw account heeft ingesteld. Dit doet u als volgt:

1. Selecteer in de Google & YouTube-app op Shopify het tabblad Instellingen.
  2. Selecteer uw Merchant Center-account en open dit.
  3. Klik in het linkernavigatiemenu op Producten en dan op Feeds.
  4. Selecteer de naam van de feed die u wilt updaten.
  5. Klik op het tabblad Instellingen van de pagina die wordt geladen.
  6. Deselecteer alle bestemmingen die u wilt uitsluiten in het gedeelte Bestemmingen.
  7. Klik op Opslaan.