I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Jeg trenger hjelp til å konfigurere omsetningsavgiften

Et egendefinert ikon for Merchant Center Next-artikler

Det kan hende du må sende inn informasjon om avgifter på produktene dine for at kundene skal vite nøyaktig hvor mye de må betale for hver vare. Det er mye å ta hensyn til når det gjelder avgifter, så du har flere ulike alternativer for innsending av avgiftsinformasjon.

Bruk denne artikkelen for å velge det riktige alternativet eller den riktige kombinasjonen av alternativer.

På denne siden

Før du begynner

Husk at du må angi avgiftssatser for hver delstat i USA der du krever inn avgifter. Dette er vanligvis delstatene der bedriften din har en fysisk tilstedeværelse. Hvis produktene dine målrettes mot USA, men du ikke krever inn avgifter i USA, må dette angis i avgiftsinnstillingene.

Du kan velge mellom følgende alternativer for å fastsette avgiftene i hver delstat. Kontakt skatterådgiveren din hvis du trenger hjelp med å finne ut hvilket alternativ som er best for deg.

• Bruk det egendefinerte alternativet for å angi en fast sats hvis du belaster alle kunder med samme avgiftssats uansett hvor de befinner seg.
  • Tillat at Google fastsetter avgiftene hvis du krever inn avgifter basert på hvor kundene dine befinner seg.
  • Bruk attributtet for avgiftskategori [tax_category] hvis du selger produkter i en delstat der avgiftssatsen avviker fra standard avgiftssats. For eksempel finnes det ikke avgift for mat eller klær i enkelte delstater, eller avgiften for mat og klær kan være lavere enn for andre produkter. Finn ut mer om avgiftskategorier.
  • Bruk attributtet for avgiftskategori [tax_category] hvis du krever inn avgifter utenom standardsatsene for et produkt, eller hvis et produkt er fritatt for avgifter.

Send inn riktig avgiftsinformasjon for oppføringslandet ditt

Du må oppfylle ulike krav for ulike oppføringsland når du sender inn avgiftsinformasjon.

Argentina, Australia, Belgia, Brasil, Chile, Colombia, Danmark, De forente arabiske emirater, Filippinene, Frankrike, Hongkong, India, Indonesia, Irland, Israel, Italia, Japan, Malaysia, Mexico, Nederland, New Zealand, Norge, Polen, Portugal, Russland, Saudi-Arabia, Singapore, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Sør-Afrika, Sør-Korea, Taiwan, Thailand, Tsjekkia, Tyrkia, Tyskland, Ukraina, Vietnam, Østerrike

Oppgi produktprisen, inkludert eventuell merverdiavgift (mva.) eller avgift på varer og tjenester (GST – Goods and Services Tax) i attributtet for pris [price], og forsikre deg om at prisen på landingssiden er den samme som prisen i produktinformasjonen. Ikke bruk attributtet for avgifter [tax].

Canada

• Ikke legg til avgifter, som merverdiavgift (mva.), omsetningsavgift eller importavgift, i attributtene for pris [price] eller avgifter [tax] når du målretter mot Canada.
  • Vis gjeldende avgifter på betalingssidene dine, slik at brukerne forstår hva de må betale for produktet ditt. Finn ut mer om kravene til landingssider.

USA

• Send inn avgiftssatser for produkter som er målrettet mot USA. For USA må du inkludere avgifter via avgiftsinnstillingene på kontonivå eller attributtet for avgifter [tax]. Hvis du ikke kan angi nøyaktige avgiftssatser, angir du en avgiftssats som ligger litt over det du beregner er den gjennomsnittlige avgiftssatsen for brukere som kommer til nettstedet ditt fra Google Shopping. Hvis du sender inn et beløp som er lavere enn det du faktisk krever inn i avgifter, kan produktene dine bli avvist. Kontakt skatterådgiveren din hvis du trenger hjelp med å finne ut hvilken avgiftssats du skal bruke.
  • Bruk den samme avgiftssatsen i produktinformasjonen som på betalingssidene. Selv om avgiftssatsen kan variere avhengig av produktet eller hvor brukeren befinner seg, bør du bruke avgiftsinnstillingene i Merchant Center for å sikre at brukerne alltid ser riktig beløp. Finn ut mer om kravene til landingssider.

Finn ut hvilke delstater du krever inn avgifter i (bare i USA)

I USA varierer avgiftssatsene basert på hvor kjøperen eller selgeren befinner seg, for eksempel delstat, fylke og by. Hver delstat eller lokale skattemyndighet har sine egne regler, og det påvirker hvor høy avgiftssats du må oppgi, avhengig av hvor bedriften din skal kreve inn omsetningsavgift.

Vanligvis er du pålagt å kreve inn omsetningsavgift i delstater der du har tilstrekkelig fysisk tilstedeværelse, for eksempel kontorer, ansatte, eiendom eller uavhengige kontraktører. Hver delstat har sine egne regler for hva som anses som tilstrekkelig fysisk tilstedeværelse.

Rådfør deg med skatterådgiveren din for å finne ut hvor du må kreve inn omsetningsavgift.

Forstå hvordan delstatene krever inn avgifter (bare i USA)

For å forstå hvilke avgiftsinnstillinger du skal bruke, må du vite om delstatene der du er pålagt å kreve inn omsetningsavgift, ilegger avgifter basert på opprinnelsessted eller leveringssted:

• Basert på opprinnelsessted: Delstaten ilegger avgifter basert på hvor selgeren befinner seg i delstaten. I Merchant Center kan du angi en egendefinert sats for alle salg til en bestemt delstat. Dette kan være et godt alternativ for slike delstater.
  • Basert på leveringssted: Delstaten ilegger avgifter basert på hvor kjøperen befinner seg i delstaten. I Merchant Center kan du velge satsalternativet som er fastsatt av Google, og det kan være et godt alternativ for slike delstater. Hvis du selger produkter i en delstat med lokalt selvstyre og velger avgiften som er fastsatt av Google, kan du dessuten legge til disse avgiftssatsene manuelt for bestemte byer og fylker.

Kontakt skatterådgiveren din hvis du trenger veiledning om avgiftsreglene for en bestemt delstat.

Forskjellige typer avgiftsinnstillinger (bare USA)

Den enkleste måten å angi avgifter på er å bruke avgiftsinnstillingene i Merchant Center. Der kan du angi avgiftssatser for hver delstat.

Du kan også overstyre avgiftsinnstillingene for hvert produkt ved å angi dette i produktinformasjonen din. Uansett hvilken metode du velger, må den samsvare med de faktiske avgiftene du krever inn.

Når du angir avgiftssatser, har du flere alternativer. Det greieste er sannsynligvis å bruke en kombinasjon av disse alternativene, avhengig av det du vil oppnå. Kontakt en skatterådgiver hvis du ikke vet hvilke avgiftssatser du skal bruke. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer avgiftsinnstillinger

Slik fungerer alternativet for avgiftssats fastsatt av Google (bare i USA)

Når du bruker avgiftsinnstillingene i kontoen din, kan du automatisk fastsette en passende sats med alternativet for avgiftssats fastsatt av Google. Satsen beregnes ut fra kundens plassering ved bruk av tredjepartsdata. For delstater med lokalt selvstyre kan du velge byene og fylkene der du vil kreve inn omsetningsavgift. For delstater uten lokalt selvstyre kreves det automatisk omsetningsavgift i hele delstaten.

Det er veldig lett å bruke en sats fastsatt av Google, men husk at dette ikke er noen god løsning i alle situasjoner:

• Avgiftssatsene er basert på leveringssted, ikke opprinnelsessted. Google fastsetter avgiftssatsen basert på kundens plassering. Bruk derfor denne metoden for delstater som baserer satsen på leveringssted. For delstater der avgiftene er basert på opprinnelsessted, kan det være bedre å bruke en egendefinert avgift eller overstyre avgiftsinnstillingene med attributtet for avgifter [tax].
  • Avgiftsfritak og reduserte avgiftssatser støttes ikke. Hvis produktet ditt er fritatt fra avgifter eller underlagt en ekstraordinær avgiftssats, kan du ikke angi dette hvis du bruker avgiftssatsen fastsatt av Google. Du må i stedet overstyre avgiftsinnstillingene med attributtet for avgifter [tax].

Kontakt en skatterådgiver hvis du ikke vet hvilke avgiftssatser du skal bruke.

Avgift på frakt (bare USA)

Når du bruker en avgiftssats fastsatt av Google, kan du angi (for hver delstat) om det skal kreves inn avgifter for fraktkostnader. I så fall beregner Google avgiftene for både produktprisen og fraktkostnaden. Avgiften kundene ser, er summen av disse to.

Kontakt en skatterådgiver hvis du trenger hjelp med å finne ut om det skal kreves inn avgifter på frakt i en bestemt delstat.

Linker til relatert innhold