I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om ditt målland

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Ett målland är det land där produkterna i ditt dataflöde säljs. De varor som överförs till ett visst målland måste uppfylla kraven för mållandet du skickar till, inklusive flödesspecifikationer och policyer. Till exempel måste produktdata och målsidor uppfylla mållandets språk- och valutakrav.

Klicka här om du vill veta mer om hur du väljer målland i Merchant Center Next.
  • För Shopping-annonser är detta mållandet i en Shopping-kampanj.
  • Google kan även visa dina erbjudanden till användare från ett land som du har uteslutit från dina inriktningsalternativ i Google Ads (till exempel med det avancerade platsalternativet). Detta hjälper användare som är intresserade av produkter som kan säljas utanför landet. Om du inte riktar dig mot ett land i Google Ads blir klick från det landet gratis.
  • Shopping-annonser är i betastadiet för vissa målländer. Resultat och trafik kan variera kraftigt mellan de etablerade Shopping-målländerna och målländerna i betastadiet. Läs mer om statusen för målländer i betastadiet