Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Diagnostiikka

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa uuden Kauppiaskeskuksen Ratkaise ongelmat ‐välilehdestä, klikkaa tästä.

Diagnostiikassa on tiliäsi, syötteitäsi ja tuotteitasi koskevia ongelmaraportteja ryhmiteltynä sen mukaan, missä yhteydessä tuotetietoja voidaan näyttää. Sivulla näytetään myös tuotteiden kelpoisuuteen liittyviä ongelmia, tuotetietoja koskevia varoituksia sekä tietoja tilin asetuksista, datan laadusta ja käytäntörikkomuksista. Diagnostiikan yhtenäisen raportoinnin avulla saat käsityksen tuotetietojesi tilanteesta, mikä helpottaa ongelmien tunnistamista ja ratkaisemista.

Tässä artikkelissa esitellään Diagnostiikan ominaisuuksia ja kerrotaan, miten niitä käytetään.

Vinkki

Diagnostiikka-raportointi on käytettävissä myös usean asiakkaan tileillä (MCA). Lue lisää usean asiakkaan tilien raportoinnista.

Edut

Diagnostiikka sisältää esimerkiksi seuraavat raportointityökalut:

• Tuotteiden tilasta kertova historiakatsaus, jonka avulla voit analysoida liikenteessä tapahtuneiden muutosten juurisyitä
  • Asiayhteyssuodatin, jonka avulla näet yksityiskohtaista tietoa tuotetietojesi tilasta datan käyttötarkoituksen perusteella
  • Ladattava raportti, joka kattaa kaikki ongelmiin liittyvät tuotteet ja hylkäyksen syyt, sekä yksittäistä ongelmaa koskevat raportit
  • Ongelmaan liittyvät klikkaustiedot, joiden avulla voit tunnistaa, kuinka montaa tuotetta virhe tai ongelma koskee

Etusivu

Näin pääset tarkastelemaan Diagnostiikkaa:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa navigointivalikosta Tuotteet ja valitse sitten Diagnostiikka.

Diagnostiikka-sivulla on kolme välilehteä: Tuoteongelmat, Syöteongelmat ja Tiliongelmat. Tuoteongelmat-välilehdellä näet pinotun kaavion tuotteista ja niiden tilasta. Kaikilla kolmella sivulla on lista ongelmista.

• Pinottu kaavio: Tästä kaaviosta näet tilisi verkossa ja paikallisesti tarjottavat tuotteet, joiden mainokset on kohdistettu valittuun sijaintiin, sekä tuotteiden nykyisen ja aiemman tilan. Jos kohdistat useisiin maihin, tuotteen tila näytetään kaaviossa kerran kutakin maata kohti.
    • Jos sinulla on esimerkiksi viisi aktiivista tarjousta kohdistettuna kolmeen maahan, kaaviossa näkyy yhteensä 15 tuotteen tila, eli tarjouksen tila esitetään erikseen jokaiselle maalle, jossa tarjous näytetään. Kaavion yläpuolella on viimeisimmät tiedot niiden tuotteiden määrästä, joiden tila oli hylätty, odottava, vanhenemassa tai aktiivinen sivun lataushetkellä.
    • Kun klikkaat kaavion yläpuolella olevia värillisiä osioita, voit tuoda esiin haluamasi tiedot. Voit poistaa valinnan klikkaamalla osiota uudelleen. Jos klikkaat kaaviota ja valitset aiemman päivämäärän, kaikki sivulla oleva data päivittyy valintasi mukaisesti.
  • Lista ongelmista: Kaavion alapuolella on tarkempaa tietoa ongelmista vakavuustason mukaan ryhmiteltynä. Vie hiiri niiden ongelmien päälle, joista haluat lisätietoa, niin saat linkin asiaa käsittelevään artikkeliin.
Diagnostiikassa näytetään oletuksena tietoa Shopping-mainoksistasi. Jos mainostat useissa maissa tai jos lisäämiäsi tuotetietoja käytetään monissa yhteyksissä, kuten tuotteidesi myymiseen, listaamiseen ja mainostamiseen, voit käyttää suodattimia nähdäksesi tarkempia diagnostiikkatietoja.

Lisätietoa tili-, syöte- ja tuoteongelmista

Jos haluat lisätietoja Diagnostiikassa näkyvistä ongelmista, klikkaa tiliongelmien, syöteongelmien ja tuoteongelmien välilehtiä.

Tiliongelmat: Tämä osio sisältää ongelmat, jotka koskevat koko tiliäsi tai koko myyntimaata. Tällaisia ongelmia ovat esimerkiksi "ei linkitettyä Google Ads ‑tiliä" ja "etusivua ei ole vahvistettu / etusivun omistajuutta ei ole haettu". Osiossa on myös käytäntöihin ja datan laatuun liittyviä tilitason varoituksia ja hylkäyksiä. Varoitusten kohdalla on määräpäivä, johon mennessä ongelma on korjattava.

Syöteongelmat: Tässä osiossa luetellaan datasyötteet, joita koskevat ongelmat estävät Googlea käsittelemästä kokonaista syötettä. Tällaisia ongelmia ovat esimerkiksi lataamisen ja noutamisen ongelmat sekä syötteen vanhentuminen. Näet kattavan listan syötteidesi käsittelyyn liittyvistä ongelmista Syötteet-osion raporteista.

Tuoteongelmat: Tämä osio sisältää ongelmia, jotka koskevat yksittäisiä tuotteita. Tällaisia ongelmia ovat esimerkiksi syötteen käsittelyyn, datan laatuun ja käytäntörikkomuksiin liittyvät ongelmat. Jos yhden tuotteen kanssa on useita ongelmia, tuote on mainittu kaikkien ongelmien kohdalla. Kun klikkaat ongelmaan liittyvien tuotteiden määrää, näet enintään 50 tuotetta. Tuoteongelmat-osion pääsivulta voit ladata kaikki kohdemaat kattavan raportin, jossa on lueteltu kaikki tililläsi olevat ongelmat ja niihin liittyvät tuotteet. Voit ladata myös vain yhtä ongelmaa koskevan raportin.

Korjausehdotukset: Saat ohjeita tuotetason ongelmien ratkaisuun Diagnostiikka-sivun lisäksi Kaikki tuotteet ‑sivulta. Pääset sinne Diagnostiikan alapuolelta vasemmasta navigointivalikosta. Oppaat voi avata myös etusivun ilmoituskorttien eli korjausehdotusten kautta. Voit käyttää Korjausehdotuksia-suodatinta niin, että näet vain korjausehdotuksia sisältävät tuotteet. Aloita sitten valitsemalla Näytä korjausehdotukset.

Huom. Kun olet korjannut mahdolliset tuotetietoja koskevat ongelmat ja ladannut uuden syötteen, Syötteet päivittyvät saman tien mutta Diagnostiikassa kaikki data päivittyy vasta viiveellä. Diagnostiikasta näet päivämäärän ja ajan, jolloin data on viimeksi päivitetty.

Ongelmien priorisointi

Tiliongelmien ja syöteongelmien sivut on järjestetty vakavuustason mukaan, jotta voit priorisoida ongelmat ja korjata niistä tärkeimmät välittömästi. Jokaisella sivulla on ongelmien vieressä vakavuustason osoittava kuvake. Punainen kuvake tarkoittaa virhettä tai hylkäystä ja keltainen kuvake varoitusta. Lisäksi näet ongelmaan liittyvien tuotteiden saamat klikkaukset jaettuna kaikkien lähetettyjen tuotteiden saamilla klikkauksilla 30:n viime päivän aikana. Jos liikenne on äskettäin vähentynyt, tämän prosenttiluvun avulla voit tunnistaa ongelmia, jotka ovat saattaneet aiheuttaa pudotuksen.

Ongelmat on kullakin vakavuustasolla järjestetty sen mukaan, kuinka montaa tuotetta ne koskevat.

Tilitason ongelmat kannattaa ratkaista ensin, koska ne voivat estää tililläsi olevien tuotteiden näkymisen Shopping-mainoksissasi ja maksuttomissa listauksissa.

Virheet ja hylkäykset: Nämä ovat kaikista vakavimpia ongelmia ja kertovat yleensä siitä, että tili on jäädytetty tai tuote on hylätty. Nämä ongelmat estävät tuotteidesi näyttämisen käyttäjille. Korjaa virheet mahdollisimman pian, jotta tuotteesi voivat näkyä jälleen hakutuloksissa.

Varoitukset: Nämä ongelmat voivat vaikuttaa negatiivisesti mainostesi tehokkuuteen ja johtavat todennäköisesti myöhemmin tuotteen tai tilin jäädytykseen, jos ongelmaa ei korjata.

Huom. Kun tutkit tiettyä tuoteongelmaa, saatat hyötyä esimerkistä, jossa on ongelmaan liittyviä tuotteita. Diagnostiikassa voidaan näyttää jopa 50 tällaista esimerkkiä. Voit myös ladata CSV-tiedostona luettelon kaikista tuotteista, joita ongelma koskee. Jos tuotteet on lähetetty käyttäen Googlen tuoteluokka [google_product_category]-, tuotetyyppi [product_type]- tai oma tunniste 0–4 [custom_label_0-4] ‑arvoja, CSV-tiedostot sisältävät nämä määritteet tuotteiden ryhmittelyn helpottamiseksi.

Suodattimet

Voit suodattaa Diagnostiikan datan käyttämällä suodatusperusteena kohdetta, maata tai syötettä.

Kohde: Suodata asiayhteyden tai ohjelman mukaan. Suodatusperuste voi olla esimerkiksi Paikallisten tuotteiden mainokset. Oletusasetus on Shopping-mainokset.

Maa: Näytä tuotteet, joiden mainokset on kohdistettu tiettyyn maahan.

Syötteet: Suodata esiin tuotteet, jotka on lähetetty syötteen tai Content APIn kautta.

Jos Diagnostiikka-sivulla on asetettu suodattimia, ladattavissa raporteissa on vain tuotteita, jotka näkyvät näillä suodattimilla. Jos esimerkiksi syötesuodattimen asetuksena on Content API, kaikki ladattavat raportit sisältävät vain kyseisen APIn kautta lähetettyjä tuotteita.

Tuoteongelmien lataaminen

Jos haluat ladata raportin, josta näet kaikki ongelmaan liittyvät tuotteet, sinulla on kaksi vaihtoehtoa:

1. Täydellinen lataus: Tämä raportti kattaa kaikki ongelmat ja kaikki niihin liittyvät tuotteet. Voit ladata täydellisen raportin klikkaamalla aikaleiman oikealla puolella olevaa latauspainiketta. Aikaleima on heti pinotun tuotekaavion alla.

Voit myös kokeilla ladata sen suoraan Google Cloudiin käyttämällä Kauppiaskeskuksen vientiominaisuutta (beta).

2. Yhden ongelman lataus: Tämä raportti kattaa yhden ongelman ja kaikki tuotteet, joita kyseinen ongelma koskee. Voit ladata yhtä ongelmaa koskevan raportin klikkaamalla tuoteongelman oikealla puolella olevaa latauspainiketta.

Jos Kauppiaskeskukseen on lähetetty tuotteita, joissa käytetään omia tunnisteita, voit etsiä näitä tuotteita ladattavista raporteista. Ladattuasi raportin voit suodattaa CSV-tiedostosta esiin omia tunnisteita, kuten "tärkeä", "hittituote" tai "sesonkituote".

Jos tuotteet on lähetetty käyttäen Googlen tuoteluokka [google_product_category]- tai tuotetyyppi [product_type] ‑arvoja, ladattavat raportit sisältävät nämä määritteet. Voit siis suodattaa esiin esimerkiksi tiettyyn luokkaan kuuluvat tuotteet.

Syötteen käsittelytulosten tarkistaminen

Voit tarkistaa kaikki tiedosto- tai Google-taulukkopohjaisten syötteiden käsittelytulokset. Näin löydät tulokset:
  1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa navigaatiopaneelista Tuotteet ja sen jälkeen Syötteet.
  3. Valitse tarkistettavan ensisijaisen syötteen tai lisäsyötteen nimi.
  4. Katso tulokset:
    • Ominaisuudet: Sisältää syötteen tärkeimmät ominaisuudet, jotka vaihtelevat syötteen syöttötavan perusteella. Täältä löydät esimerkiksi syöttötavan, aikavyöhykkeen, tiedostokoon ja havaitun erotinmerkin määritteet (jos ne ovat käytössä) ja muuta.
    • Määritteet: Määritteiden on noudatettava tuotetietosääntöjä riippuen siitä, mihin Kauppiaskeskuksen ohjelmaan syötteesi on liitetty. Tässä osiossa voit tarkistaa kaikki syötteestäsi löydetyt määritteet, mukaan lukien tunnistetut ja syöteohjeiden mukaiset määritteet sekä tunnistamattomat määritteet, jotka eivät vastaa tuotetietosäännöissä listattuja määritteitä. Voit tarkistaa listan ja käyttää apuna esimerkiksi syötesääntöjä ilmoittaaksesi Kauppiaskeskukseen, minkä tunnistamattoman määritteen tilalle haluaisit Google-määritteen. Saatat esimerkiksi haluta käyttää määritettä tuotteen nimi [product_name] määritteessä nimi [title].
    • Tietojen käsittely: Tässä osiossa voit tarkistaa syötteestäsi löydettyjen tuotteiden määrän sekä tuotteet, joissa havaittiin ongelma. Tarkista tuoteongelmien lista ymmärtääksesi, kuinka moneen tuotteeseen ongelmat vaikuttavat. Mukana on myös esimerkkejä ja linkkejä ohjeisiin, joiden avulla voit ratkaista ongelmia.
Huom. Käsittelyssä tarkistetaan vain perustason tiedosto- ja dataongelmat. Näet kaikki ongelmat Diagnostiikka-sivulta.

Aiemman datan katsominen

Kun klikkaat tuotekaavion tiettyä kohtaa, Diagnostiikka-osion data päivittyy ja näet kyseisen päivän historiatiedot. Historianäkymässä näytetään kaikki tuotetason ongelmat, jotka olivat voimassa kyseisenä ajankohtana.

Huom. Jos päätät ladata tietoja tai katsoa esimerkkejä ja katsot samaan aikaan aiempaa dataa Diagnostiikka-osiossa, ladattu data vastaa lataushetkellä valittuna olleen ajankohdan dataa.

Aiemman datan avulla voit havaita tuotteissasi äskettäin tapahtuneita muutoksia ja tunnistaa mahdollisia syitä siihen, että laskeutumissivujesi liikenne on vähentynyt.