Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Tietoja Kauppiaskeskuksen tulosraportoinnista

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Jos haluat tietoa tulosraporteista Merchant Center Nextissä, klikkaa tästä.

Kauppiaskeskuksessa on erilaisia tapoja, joiden avulla voit nähdä, miten mainoksesi ja maksuttomat listauksesi menestyvät. Näiden avaintietojen perusteella voit valita strategian, jonka avulla saat parhaiten tuotteitasi näkyviin oikeille yleisöille.

Ennen kuin aloitat

Kauppiaskeskus tarvitsee jonkin verran seurantatietoja mainoksistasi ja maksuttomista listauksistasi, jotta se voi luoda tulostietoja.

Voit tehdä tämän Google Ads ‑tilisi kautta tai lisäämällä tiettyjä määritteitä Kauppiaskeskuksen syötteisiin. Lue lisää tuoteraporttien seurannasta.

Näin voit tutustua tulosdataan

• Etusivulla on tulosraporttiesi yleiskatsaus.
    • Katso Shopping-mainosten tiedot Kehitys (Shopping-mainokset) ‑kortista.
    • Katso maksuttomien listausten ja maksuttomien paikallisten listausten tiedot Kehitys (maksuttomat listaukset) ‑kortista
  • Voit tutustua koostettuun dataan tarkemmin klikkaamalla "Tulokset" ja sitten "Hallintapaneeli" vasemmasta navigointivalikosta. Valitse sitten hallintapaneelin yläpuolelta "Shopping-mainokset", "Maksuttomat listaukset" tai "Maksuttomat paikalliset listaukset".
    • Voit jaotella mittarit segmentteihin maan, tuotteen, brändin tai kategorian mukaan klikkaamalla segmentin nimeä hallintapaneelin alareunasta.
  • Jos haluat nähdä yksittäisen tuotteen tiedot, klikkaa vasemmasta navigointivalikosta "Tuotteet" ja sitten "Kaikki tuotteet". Näet kunkin tuotetarjouksen maksuttomien listausten ja maksuttomien paikallisten listausten klikkausmäärän Maksuttomat klikkaukset ‑sarakkeesta. Shopping-mainosten klikkaukset näkyvät Klikkaukset-sarakkeessa.
  • Voit vertailla kokonaisvaltaisesti kaikkien mainosten ja maksuttomien listausten kehitystä luomalla omia raportteja ja hallintapaneeleja. Lue lisää omien raporttien luomisesta Kauppiaskeskuksessa.
  • Jos haluat tutkia tarjoustesi tuloksia (esimerkiksi tuotteiden, joissa on tarjous-, alennus- tai hinnanlasku‑merkki) Shopping-mainoksissa ja maksuttomissa listauksissa, klikkaa vasemmasta navigointivalikosta "Kehitys" ja sitten "Hallintapaneeli". Klikkaa sitten hallintapaneelin yläpuolelta Shopping-mainokset- tai Maksuttomat listaukset ‐välilehteä, niin näet kehityksesi "Tarjous-, alennus- ja hinnan lasku ‑merkkien liikenne" ‐kortista.
    • Voit jakaa mittarit maan, tuotteen, brändin tai kategorian mukaan klikkaamalla segmentin nimeä kortin alareunasta.
    • Jos haluat nähdä raportteja, joissa tarjoustesi tulokset on jaettu merkin tyypin, tarjouksen tai tarjouksen kategorian mukaan, klikkaa kyseistä raporttia kortin alareunasta.
  • Valuuttasarake koskee vain rahallisia mittareita (esim. konversioarvo tai tilatuista tuotteista saatu myynti). Loput mittarit näkyvät sarakkeessa Ei mitään.
  • Kauppiaskeskuksen ja Google Adsin datassa voi olla joitakin eroavuuksia, koska klikkaukset, impressiot ja konversiot kirjataan Kauppiaskeskuksessa oleville tuotteille eri tavalla kuin Google Adsissa oleville kampanjoille.

Tulosmittareiden tyypit

Tässä osiossa kuvataan mainosten, maksuttomien listausten ja maksuttomien paikallisten listausten mittarit.

Klikkaukset

Tuotteidesi klikkausten kokonaismäärä Googlessa. Nämä klikkaukset johtivat käynteihin tuotetietosivuillasi.

Impressiot

Impressiot osoittavat, kuinka usein tuotteesi näkyivät Googlessa. Huomioimme impression vain, kun asiakkailla oli mahdollisuus vierailla tuotetietosivuillasi.

Jos tuotteillasi ei ole yhtäkään impressiota, varmista, että tuotteet on hyväksytty ja odota muutama päivä, että impressiot tulevat näkyviin. Impressiot eivät välttämättä näy, jos niiden määrä jää vähimmäisarvon alle.

Klikkausprosentti (CTR)

Klikkausprosentti osoittaa, kuinka usein tuotteidesi klikkaukset Googlessa johtivat käynteihin tuotetietosivuilla.

• Klikkausprosentti on tuotelistauksen saamien klikkausten määrä jaettuna sen näyttökertojen määrällä: klikkaukset ÷ impressiot = klikkausprosentti.
    • Esimerkki: jos saat viisi klikkausta ja sata impressiota, klikkausprosentti on 5 %.

Konversiomittarit

Konversiomittarit ovat saatavilla vain, kun Kauppiaskeskus on linkitetty Google Analyticsiin. Lue lisää Kauppiaskeskuksen ja Google Analyticsin linkittämisestä.

Konversiot

Konversio lasketaan, kun asiakkaat ovat tehneet halutun toiminnon, kuten ostaneet tuotteita verkkokaupasta tai sovelluksesta.

Kun impressio alkaa tuotteesta A mutta johtaa tuotteen A ja B ostoon, konversioarvot lasketaan vain tuotteelle A (tuotteen B konversioarvo puolestaan on nolla).

Huom. Konversiot kirjataan konversiopäivänä, mutta muut mittarit kirjataan impressiopäivänä. Konversiot jaettuna tietyn päivän klikkauksilla eivät siis välttämättä tuota päivän konversioprosenttia.

Konversioihin/konversioprosenttiin ei myöskään lasketa mukaan liikennettä tuotekuvista tai verkkosivustolinkeistä, jotka johtavat tuotetietosivuille.

Konversioprosentti

Konversioprosentti kertoo, kuinka usein tuotteitasi Googlessa klikanneet asiakkaat ovat tehneet halutun toiminnon, kuten ostaneet tuotteita verkkokaupastasi tai sovelluksestasi. Konversioprosentti lasketaan jakamalla konversioiden määrä kaikkien Googlessa listaamisesi tuotteiden interaktioiden (klikkausten) määrällä, jotka ovat johtaneet konversioon kyseisellä ajanjaksolla.

Konversioarvo

Konversioarvo on konversioista saatu rahallinen arvo (koottuja konversioarvomittareita ei ole saatavilla).