Notifikation

I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Om effektivitetsrapportering i Merchant Center

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

Hvis du vil have oplysninger om effektivitetsrapporter i Merchant Center Next, kan du klikke her.

Merchant Center tilbyder forskellige metoder til at finde ud af, hvor effektive dine annoncer og dine gratis fortegnelser er. Disse vigtige data kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken strategi der fungerer bedst for at vise dine produkter til de rigtige målgrupper.

Før du begynder

Inden Merchant Center kan begynde at oprette effektivitetsoplysninger, skal det have adgang til visse sporingsdata fra dine annoncer og gratis fortegnelser.

Du kan sørge for dette ved hjælp af din Google Ads-konto eller ved at føje udvalgte attributter til dine Merchant Center-feeds. Få flere oplysninger om, hvordan du kan følge med i dine produkters effektivitet.

Her får du vist dine effektivitetsdata

• Der vises en oversigt over din effektivitetsrapportering på siden "Oversigt".
    • Find data om Shopping-annoncer på kortet "Effektivitet (Shopping-annoncer)".
    • Find data om gratis fortegnelser og gratis lokale fortegnelser på kortet "Effektivitet (gratis fortegnelser)".
  • Hvis du vil have en mere detaljeret visning af dine samlede data, skal du klikke på "Effektivitet" og derefter på "Kontrolpanel" i navigationsmenuen til venstre. Klik derefter på fanen "Shopping-annoncer", "Gratis fortegnelser" eller "Gratis lokale fortegnelser" oven over kontrolpanelet.
    • Du kan segmentere hver metric efter "Land", "Produkt", "Brand" eller "Kategori" ved at klikke på segmentets navn nederst i kontrolpanelet.
  • Hvis du vil se data for et enkelt produkt, skal du klikke på "Produkter" i navigationsmenuen til venstre og derefter på "Alle produkter". Antallet af klik fra gratis fortegnelser og gratis lokale fortegnelser for hvert produkttilbud vises i kolonnen "Ubetalte klik". Antallet af klik på Shopping-annoncer vises i kolonnen "Klik".
  • Du kan sammenligne den holistiske effektivitet for alle annoncer og gratis fortegnelser ved at oprette tilpassede rapporter og kontrolpaneler. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter tilpassede rapporter i Merchant Center.
  • For at gennemgå dine tilbuds effektivitet (f.eks. dine produkter med promoverings-, udsalgs- eller prisfaldsbadges) i Shopping-annoncer og gratis fortegnelser skal du klikke på "Effektivitet" og derefter på "Kontrolpanel" i navigationsmenuen til venstre. Klik derefter på fanen "Shopping-annoncer" eller "Gratis fortegnelser" oven for kontrolpanelet for at se din effektivitet på kortet "Trafik for kampagne-, salgs- og prisfaldsbadges".
    • Du kan opdele metrics efter "Land", "Produkt", "Brand" eller "Kategori" ved at klikke på segmentets navn nederst på kortet.
    • Du kan gennemgå rapporter, hvor dine specialtilbuds effektivitet er opdelt efter "Badgetype", "Kampagne" eller "Kampagnekategori", ved at klikke på den relevante rapport nederst på kortet.
  • Kolonnen Valuta gælder kun for pengemetrics (f.eks. Konverteringsværdi eller Salg af bestilte varer). De resterende metrics rapporteres under "Ingen".
  • Der kan være forskel på data i Merchant Center og Google Ads, fordi der er forskel på, hvordan klik, eksponeringer og konverteringer tilskrives produkter i Merchant Center og kampagner i Ads.

Typer af effektivitetsmetrics

Denne sektion beskriver metrics for annoncer, gratis fortegnelser og gratis lokale fortegnelser.

Klik

Det samlede antal klik på dine produkter på Google, der har ført til besøg på dine sider med produktoplysninger.

Eksponeringer

Eksponeringer tæller, hvor ofte dine produkter er blevet vist på Google. Vi tæller kun eksponeringer, hvor kunderne havde mulighed for at besøge dine sider med produktoplysninger.

Hvis dine produkter ikke har nogen eksponeringer, skal du tjekke, om produkterne er godkendt, og vente et par dage, før eksponeringerne vises. Eksponeringer vises muligvis heller ikke, hvis de ligger under en minimumsgrænse.

Klikrate (CTR, click-through rate)

CTR viser, hvor ofte klik på dine produkter på Google har ført til besøg på dine sider med produktoplysninger.

• CTR er det antal klik, din produktfortegnelse får, divideret med det antal gange, den vises: klik ÷ eksponeringer = CTR.
    • Hvis du f.eks. har fået 5 klik og 100 eksponeringer, er din klikfrekvens 5 %.

Konverteringsmetrics

Konverteringsmetrics kan kun vises, når Merchant Center er knyttet til Google Analytics. Få flere oplysninger om at knytte Merchant Center til Google Analytics.

Konverteringer

Konverteringer registreres, når kunderne fuldfører en ønsket handling på dit website eller i din app, f.eks. køber dine produkter.

Når en eksponering begynder på produkt A, men fører til et køb af produkt A og B, tilskrives konverteringsværdier kun produkt A (og produkt B har en konverteringsværdi på 0).

Bemærk! Konverteringer rapporteres på konverteringsdatoen, men de andre metrics rapporteres på eksponeringsdatoen. Konsekvens: Konverteringer divideret med antal klik for en bestemt dag resulterer muligvis ikke i konverteringsraten for dagen.

Konverteringer/konverteringsraten omfatter heller ikke trafik fra produktbilleder og websitelinks, der fører til dine sider med produktoplysninger.

Konverteringsrate

Konverteringsraten er et forhold, der viser, hvor ofte kunder, der har klikket på dine produkter på Google, har fuldført en ønsket handling på dit website eller i din app, f.eks. ved at købe dine produkter. Konverteringsrater beregnes ved at tage antallet af konverteringer og dividere dem med antallet af interaktioner (klik) på dine produkter på Google, der kan spores til en konvertering i samme tidsrum.

Konverteringsværdi

Konverteringsværdi er den pengeværdi, som dine konverteringer fører til (der er ingen metric for samlet konverteringsværdi).

Relaterede links