I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Registrera ett Google-kalkylark i Merchant Center

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du vill veta mer om hur du lägger till produkter med Google Kalkylark i Merchant Center Next.

Den här artikeln innehåller information om hur du registrerar och konfigurerar ett flöde utifrån ett Google-kalkylark via Merchant Center. Med Google Kalkylark kan du snabbt skicka produktdatan till Google Merchant Center. I Google Kalkylark och Merchant Center finns enkla mallar och tillägg för att hjälpa dig att skapa och hantera dina flöden.

Registrera ett nytt Google Kalkylark-flöde

Ett flöde som registrerats via Google Kalkylark kan hämtas med hjälp av ett befintligt Google-kalkylark eller med en genererad Merchant Center-mall (rekommenderas).

1. Logga in på ditt Merchant Center-konto.
  2. Klicka på Flöden under Produkter.
  3. Skapa ett nytt flöde genom att klicka på plusknappen
  4. Välj ett målland genom att klicka på Lägg till under Målländer.
  5. Välj Språk i rullgardinsmenyn.
  6. Markera alla önskade destinationer under Destinationer.
  7. Klicka på Fortsätt.
  8. Ange ett namn för det primära flödet.
  9. Välj Google Kalkylark.
  10. Klicka på Fortsätt.

Dina Google-kalkylark delas med en e-postadress som slutar med domänen @partnercontent.gserviceaccount.com, vilket är kontot vi använder för att komma åt och bearbeta kalkylarket. E-postadressen är unik för ditt Merchant Center-konto. Om andra personer i din organisation behöver redigera flödet kan du dela det med dem.

Obs! Aktivera extern delning på Google Drive för att undvika fel när du laddar upp dina Google-kalkylark. Ibland tillåter inte behörigheterna för Google Drive-kontot att du delar arbetsbladet med @partnercontent.gserviceaccount.com. I dessa fall måste du kontakta administratörerna för att få åtkomst.

Generera en ny Google Kalkylark-mall

Google Kalkylark-mallen innehåller en automatiskt ifylld rad med obligatoriska och rekommenderade attribut, beskrivningar av attribut och krav för värden samt en detaljerad guide om hur du överför produktdatan till Merchant Center. Om det är första gången du skapar ett flöde är mallen ett praktiskt verktyg för att fastställa vilken information som behövs för produktdatan.

1. När du uppmanas att göra det väljer du alternativet Skapa ett nytt Google-kalkylark från en mall. Valfritt: Klicka på Skapa ett uppladdningsschema (valfritt) om du vill ställa in en tid och frekvens då flödet ska hämta data från Google-kalkylarket.
  2. Klicka på Fortsätt.
  3. Ge Merchant Center tillfällig behörighet att visa och hantera dina kalkylark och dokument i popup-fönstret som visas. Behörigheten är tillfällig och används bara för att lägga till kalkylarksmallen i Drive när den skapas.
Du måste ge behörighet varje gång en ny kalkylarksmall skapas.

När du har gett behörigheter till Merchant Center visas det nya flödet under Primära flöden. Du kan redigera rubrikraden eller uppdatera mallen med en ny rubrik om så krävs, till exempel om du vill lägga till eventuella valfria attribut. Se till att du har alla obligatoriska attribut enligt produktdataspecifikationen innan du laddar upp produktdatan. Läs mer om hur du konfigurerar produktdata i Google Kalkylark.

Mallen som genereras gäller för det valda mållandet, och data du laddar upp måste uppfylla våra mållandskrav och produktdataspecifikationen.

Om du inte kan redigera den nya mallen kan det bero på att systemet inte känner av att du är inloggad. Klicka på Logga in längst upp till höger och försök igen.

Välj ett befintligt Google-kalkylark

Se till att produktdatan är på ett språk som stöds av flödets målland. Läs mer om krav för språk och valuta för målländer.
  1. När du uppmanas att göra det väljer du alternativet Välj ett befintligt Google-kalkylark.
  2. I popup-fönstret som visas väljer du Google-kalkylarket du vill länka till ditt Merchant Center-konto.
  3. Klicka på Fortsätt.
  4. I popup-fönstret som visas ger du Merchant Center behörighet att visa och hantera dina kalkylark och dokument. Behörigheten är tillfällig och används bara för att lägga till kalkylarksmallen i Drive när den skapas.
    Du måste ge behörighet varje gång en ny kalkylarksmall skapas.
  5. Ladda upp din produktdata till Merchant Center genom att klicka på Överför nu.

När du har registrerat ett Google Kalkylark-baserat flöde i Merchant Center kan du börja konfigurera och skicka din produktdata.

Obs! Om du tar bort en datakälla som använder ett Google-kalkylark från Merchant Center raderas inte själva Google-kalkylarket. Användare av ditt Merchant Center-konto som hade åtkomst till Google-kalkylarket behåller åtkomsten. Läs mer om att radera Google Kalkylark eller ändra delningsinställningar.