I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Registrer et Google-regneark i Merchant Center

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Hvis du ser etter informasjon om hvordan du legger til produkter via Google Regneark i Merchant Center Next, kan du klikke her.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan registrere og konfigurere en Google Regneark-basert feed i Merchant Center. Med Google Regneark kan du raskt sende inn produktinformasjonen din til Google Merchant Center. Med Google Regneark og Merchant Center får du tilgang til brukervennlige maler og tillegg du kan bruke til å opprette og administrere feeder.

Registrer en ny Google Regneark-feed

Informasjonen i feeder som er registrert gjennom Google Regneark, kan hentes fra et eksisterende Google-regneark eller via en generert Merchant Center-mal (anbefales).

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Klikk på Feeder under «Produkter».
  3. Hvis du vil opprette en ny feed, klikker du på plussknappen
  4. Velg et oppføringsland ved å klikke på Legg til under «Oppføringsland».
  5. Velg «Språk» i rullegardinmenyen.
  6. Under «Destinasjoner» merker du av for alle ønskede destinasjoner.
  7. Klikk på Fortsett.
  8. Gi hovedfeeden et navn.
  9. Velg «Google Regneark».
  10. Klikk på Fortsett.

Google-regnearkene dine deles med en e-postadresse som slutter på domenet @partnercontent.gserviceaccount.com. Dette er kontoen vi bruker for å åpne og behandle regnearket ditt. E-postadressen er unik for Merchant Center-kontoen din. Hvis andre medlemmer av organisasjonen din må gjøre endringer i feeden, kan du dele den med dem.

Merk: Slå på ekstern deling i Google Disk for å unngå feil når du laster opp Google-regnearkene dine. Noen ganger er det ikke mulig å dele regneark med @partnercontent.gserviceaccount.com, fordi kontoen mangler tillatelser i Google Disk. I slike tilfeller må du be administratorene om å gi tillatelse.

Generer en ny Google Regneark-mal

Google Regneark-malen inneholder en automatisk utfylt rad med anbefalte og obligatoriske attributter, beskrivelser av attributter og verdikrav samt en trinnvis veiledning for hvordan du laster opp produktinformasjon til Merchant Center. Hvis dette er første gangen du oppretter en feed, er malen et nyttig verktøy når du skal avgjøre hva slags informasjon du bør ha med i produktinformasjonen din.

1. Når du blir bedt om det, velger du alternativet Generer et nytt Google-regneark fra en mal. Valgfritt: Klikk på Opprett en opplastingsplan (valgfritt) for å angi når og hvor ofte feeden skal hente informasjon fra Google-regnearket.
  2. Klikk på Fortsett.
  3. I forgrunnsvinduet som vises, må du gi Merchant Center midlertidig tillatelse til å lese og administrere regnearkene og dokumentene dine. Disse tillatelsene er midlertidige og brukes bare for å legge til regnearkmalen på Disk når den opprettes.
Du må gi tillatelser hver gang du oppretter en ny regnearkmal.

Når du har gitt tillatelser til Merchant Center, vises den nye feeden under «Hovedfeeder». Du kan endre overskriftsraden eller eventuelt oppdatere malen med en ny overskrift, for eksempel for å legge til valgfrie attributter. Kontroller at du har tatt med alle de obligatoriske attributtene i henhold til spesifikasjonen for produktinformasjon før du laster opp produktinformasjonen. Finn ut hvordan du konfigurerer produktinformasjon i Google Regneark.

Den genererte malen er spesifikk for oppføringslandet du har valgt, og informasjonen du laster opp, må være i samsvar med kravene for oppføringslandet og spesifikasjonen for produktinformasjon.

Hvis du ikke kan endre den nye malen, kan det skyldes at du ikke er pålogget. Klikk på «Logg på» øverst til høyre på siden, og prøv på nytt.

Velg et eksisterende Google-regneark

Sørg for at produktinformasjonen din er oppgitt på et språk som støttes for oppføringslandet i feeden. Finn ut mer om språk- og valutakravene for oppføringsland.
  1. Når du blir bedt om det, velger du alternativet Velg et eksisterende Google-regneark.
  2. I forgrunnsvinduet som vises, velger du Google-regnearket du vil knytte sammen med Merchant Center-kontoen din.
  3. Klikk på Fortsett.
  4. I forgrunnsvinduet som vises, må du gi Merchant Center tillatelse til å lese og administrere regnearkene og dokumentene dine. Disse tillatelsene er midlertidige og brukes bare for å legge til regnearkmalen på Disk når den opprettes.
    Du må gi tillatelser hver gang du oppretter en ny regnearkmal.
  5. Klikk på Last opp nå for å laste opp produktinformasjonen til Merchant Center.

Når du har registrert Google Regneark-feeden i Merchant Center, kan du begynne å konfigurere og sende inn produktinformasjon.

Merk: Hvis du fjerner en datakilde som henter informasjon fra et Google-regneark, fra Merchant Center, slettes ikke selve Google-regnearket. Brukere av Merchant Center-kontoen som hadde tilgang til Google-regnearket, beholder også tilgangen. Finn ut mer om sletting av Google-regneark eller endring av delingsinnstillinger.

Linker til relatert innhold: