Artiklene i denne brukerstøtten handler om Merchant Center Next. Finn ut mer om oppgraderingen, og få svar på vanlige spørsmål.

[GA4] Knytt sammen Merchant Center-kontoen din og Google Analytics-området ditt

Google Analytics 4 (GA4) har erstattet Universal Analytics (UA). Fra og med 1. juli 2024 kan du ikke se Universal Analytics-data i kontoen din, API-et eller Google Ads. Hvis du ikke har fullført overføringen, kan du gå til konfigureringsassistenten for å komme i gang med Google Analytics 4.

Knytt Google Analytics-området ditt til Merchant Center-kontoen din for å sende konverteringsinformasjon fra Google Analytics til Merchant Center, og få tilgang til spesifikk rapportering og statistikk i Merchant Center.

På denne siden

Før du begynner

Merk: For å knytte Merchant Center til Google Analytics må du ha redigeringstilgang til Google Analytics-området og administratortilgang til Merchant Center-kontoen. Hvis du ikke har riktig tilgangsnivå, kan du be administratoren din om å gi deg tilgang eller knytte dem sammen på dine vegne.

Du kan finne ut mer i artikkelen [GA4] Administrering av tilgang og databegrensninger.

Veiledning

Hvis du vil tilknytte et eksisterende Google Analytics-område, kan du lese delen om etablering av tilknytninger i Analytics i artikkelen om Google Merchant Center-integrering.

Knytt sammen Google Analytics og Merchant Center

I Merchant Center

Fra konverteringsinnstillingene

Step 1 I Merchant Center-kontoen din klikker du på Innstillinger og verktøy-ikonet .

Step 2 Velg Konverteringsinnstillinger.

Step 3 Hvis du ikke allerede har aktivert «Automatisk tagging»-alternativet, må du gjøre det før du kan tilknytte Google Analytics. Finn ut hvordan du konfigurerer automatisk tagging i Merchant Center.

Step 4 Klikk på Legg til en konverteringskilde.

Step 5 Velg «Google Analytics».

Step 5 Åpne «Gå til Google Analytics» i et eget vindu, og følg fremgangsmåten for tilknytning.

I Bedriftsadministrator

Fra «Apper og tjenester»

Step 1 I Bedriftsadministrator klikker du på Apper og tjenester.

Step 2 Klikk på Legg til tjeneste under «Google-tjenester».

Step 3 Velg «Google Analytics».

Step 4 Åpne «Gå til Google Analytics» i et eget vindu, og følg fremgangsmåten for tilknytning.

Slik viser du det tilknyttede Google Analytics-området

I Merchant Center

Fra «Apper og tjenester»

Step 1 I Merchant Center-kontoen din klikker du på Innstillinger og verktøy-ikonet Administrasjonsikon.

Step 2 Velg Apper og tjenester.

Step 3 Du finner Google Analytics-området som er tilknyttet Merchant Center-kontoen din, på «Google-apper»-fanen.

Fra konverteringsinnstillingene

Step 1 I Merchant Center-kontoen din klikker du på Innstillinger og verktøy-ikonet Administrasjonsikon.

Step 2 Velg Konverteringsinnstillinger.

Step 3 Du finner Google Analytics-området som er tilknyttet Merchant Center-kontoen din, på denne fanen.

I Bedriftsadministrator

Fra «Apper og tjenester»

Step 1 I Bedriftsadministrator-kontoen finner du Google Analytics-området som er tilknyttet Merchant Center-kontoen din, under «Google-tjenester».

Fjern tilgangen til Google Analytics-området ditt fra Merchant Center

I Merchant Center

Fra «Apper og tjenester»

Step 1 I Merchant Center-kontoen din klikker du på Innstillinger og verktøy-ikonet Administrasjonsikon.

Step 2 Velg Apper og tjenester.

Step 3 Velg Google Analytics-området du vil fjerne tilknytningen til, på «Google-apper»-fanen.

Step 4 Klikk på Slett tilknytningen i «Handlinger»-kolonnen.

Fra konverteringsinnstillingene

Step 1 I Merchant Center-kontoen din klikker du på Innstillinger og verktøy-ikonet Administrasjonsikon.

Step 2 Velg Konverteringsinnstillinger.

Step 3 Velg Google Analytics-området, og klikk på Fjern tilknytningen.

Step 4 Gjennomgå forespørselen om fjerning av tilknytningen, og bekreft ved å klikke på Fjern tilgangen.

I Bedriftsadministrator

Fra «Apper og tjenester»

Step 1 Logg på Bedriftsadministrator-kontoen.

Step 2 Velg Google Analytics-området du vil fjerne tilknytningen til, under «Google-tjenester».

Step 3 Klikk på Slett tilknytningen i «Handlinger»-kolonnen.

Datadeling

Når du knytter sammen Google Analytics og Merchant Center, deles noen av dataene dine mellom disse tjenestene.

Data som deles fra Merchant Center

• Merchant Center-navn og -ID

Data som deles fra Google Analytics

• Google Analytics-navn og -ID
  • Konverteringer

Linker til relatert innhold