I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Konton för flera säljare

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Ett konto för flera säljare är en kontotyp för marknadsplatser som kan ha flera säljare på samma underkonto. Denna kontotyp skiljer sig från underkonton som du kan skapa i Merchant Center eller genom att använda Content API, där varje konto endast ska innehålla erbjudanden från en enda säljare.

Konton för flera säljare är bara tillgängliga för marknadsplatser, det vill säga onlineplattformar där flera enskilda säljare kan sälja sina produkter.

De här riktlinjerna gäller inte dig om du sköter din egen webbplats och butik och inte är del av någon marknadsplats.

Du måste konvertera ditt Google Merchant Center-konto till ett avancerat konto för att kunna skapa underkonton för varje säljare eller använda underkonton med flera säljare.

Fördelar

Underkonton med flera säljare förenklar kontohanteringen genom att minska antalet underkonton som krävs för att marknadsplatser ska kunna hantera ett stort antal säljare. I stället för att ha separata underkonton för varje säljare kan du dela in dessa underkonton i ett konto för flera säljare.

Diagrammet visar strukturen för enskilda säljare respektive flera säljare i marknadsplats-MCA.

Kontostruktur för flera säljare

Du behöver bara ett flöde per konto för flera säljare. Enskilda säljare i underkontot med flera säljare ska särskiljas med attributet externt säljar-id [external_seller_id]. Det är en extern identifierare som konton för flera säljare använder för att hänvisa till en enskild säljare. Med den här strukturen blir det betydligt enklare att konfigurera marknadsplatser och minska effekten av enskilda säljares överträdelser.

Obs! Det externa säljar-id:t används internt och visas inte i annonser. Säljarunderkonton som skapas automatiskt av Google är inte heller tillgängliga i Merchant Center och används bara internt för att gruppera erbjudanden till samma säljare.

Ytterligare förmåner:

• Skapa och hantera enkelt flera säljare i ett enda flöde och underkonto i stället för att hantera varje säljare via underkonton och flöden med en enda säljare.
  • Eliminera behovet av att kontinuerligt konfigurera om konton eftersom nya säljare automatiskt läggs till baserat på externt säljar-id [external_seller_id] i kontot med flera säljare.
  • Ett underkonto med flera säljare kan rymma upp till 40 miljoner erbjudanden utan att kvotökningar för underkontot behöver begäras. Kvoten är fortfarande begränsad på marknadsplatsnivå för konton för flera kunder på (MCA) (standardinställningen är en miljon för marknadsplatser). Kontakta Google om du behöver höja kvoten.

Övervägande

Konton för flera säljare förenklar driften men tillhandahåller inte alla funktioner som finns för konton för enskilda säljare. Om du vill använda något av följande ska du inte använda något konto för flera säljare. Dela i stället upp säljarna i ett eget underkonto:

• Visa säljarens namn tillsammans med erbjudanden
  • Ange olika returpolicyer för varje säljare (olika fraktpolicyer kan anges på erbjudandenivå)
  • Köra säljarspecifika annonskampanjer
  • Visa produktomdömen, returpolicy och märken med dina produkter.

Om du säljer dina egna produkter utöver andra säljares produkter använder du separata underkonton för dina egna produkter och meddelar Google via det här formuläret eller direkt från ditt Merchant Center-konto under HjälpHelp Icon > Hjälpcenter och support > Kontakta oss.

Skapa ett konto för flera säljare

Ett konto för flera säljare tillhandahålls automatiskt när en marknadsplats konverterar sitt fristående Merchant Center-konto till ett avancerat konto. Konverteringsprocessen skapar ett nytt konto för flera kunder (MCA), flyttar det ursprungliga kontot under kontot för flera kunder och ändrar kontotypen till flera säljare.

Skapa ett konto för flera säljare genom att följa de här tre stegen:

En ikon som visar en användare som registrerar sig för Google Merchant Center. En ikon som visar konverteringen av ett Google Merchant Center-konto till ett konto för flera säljare. En ikon som visar erbjudanden som har laddats upp till ett konto med flera säljare.

Steg 1

Registrera dig för Google Merchant Center

Steg 2

Begära kontokonvertering till ett avancerat konto

Steg 3

Ladda upp erbjudanden med attributet externt säljar-id [external_seller_id]

Du kan kontrollera statusen för din begäran på sidan Kontoinställningar. Det kan ta flera dagar att behandla begäranden och du får ett e-postmeddelande när konverteringsprocessen är klar.

Om du redan har ett konto för flera kunder på marknadsplatsen och behöver ytterligare ett skapar du ett konto under ditt konto för flera kunder och kontaktar oss med Merchant Center-id:t som ska konverteras.

Anvisningar

1. Navigera till Konton i Merchant Center.
  2. Klicka på knappen Lägg till och fyll i de obligatoriska fälten.
  3. Kontakta oss och inkludera det Merchant Center-id som ska konverteras.
  4. En representant svarar inom tre arbetsdagar.
Obs! Vi rekommenderar att du inkluderar attributet externt säljar-id [external_seller_id] i flödet innan du begär kontokonvertering, eftersom det är ett obligatoriskt fält för konton med flera säljare. Produkter som skickas in utan attributet externt säljar-id [external_seller_id] underkänns.

Krav

Om du har fler än ett konto för flera säljare måste alla erbjudanden från en säljare finnas i samma konto för flera säljare.

Om du planerar att ladda upp ett stort antal nya säljare till ditt konto för flera säljare (till exempel en ökning med mer än 100 %) ska du meddela oss i förväg.