I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Flerselgerkontoer

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

En flerselgerkonto er en kontotype for markedsplasser som kan ha flere selgere i samme underkonto. Denne kontotypen er forskjellig fra underkontoene du kan opprette i Merchant Center eller ved å bruke Content API. Hver av disse kontoene skal bare inneholde tilbud fra én selger.

Flerselgerkontoer er bare tilgjengelige for markedsplasser. Markedsplasser er nettplattformer der flere private selgere kan selge produktene sine.

Hvis du administrerer ditt eget nettsted og din egen nettbutikk og de ikke tilhører ikke noen markedsplass, gjelder ikke disse retningslinjene for deg.

Du må konvertere Google Merchant Center-kontoen din til en avansert konto for å kunne opprette underkontoer for hver selger eller bruke underkontoer med flere selgere.

Fordeler

Underkontoer med flere selgere gjør kontoadministreringen enklere for markedsplasser med mange selgere, siden det kreves færre underkontoer for å administrere selgerne. I stedet for å ha en egen underkonto for hver selger kan du gruppere disse underkontoene i en flerselgerkonto.

Dette diagrammet viser strukturen til enkeltselger- og flerselgerkontoer i MCA-kontoen for markedsplassen.

Struktur for flerselgerkontoer

Du trenger bare én feed per flerselgerkonto. De private selgerne i underkontoen med flere selgere må skilles fra hverandre med attributtet for ekstern selger-ID [external_seller_id]. Dette er en ekstern identifikator som brukes i flerselgerkontoer for å henvise til en privat selger. Denne strukturen gjør konfigureringen betydelig enklere for markedsplassen, og konsekvensene av brudd på retningslinjene blant private selgere minskes.

Merk: Den eksterne selger-ID-en brukes internt og vises ikke i annonser. Underkontoene for selgere som opprettes automatisk av Google, er heller ikke tilgjengelige i Merchant Center. De brukes bare internt til å gruppere tilbud for den samme selgeren.

Andre fordeler:

• Det blir enklere å opprette og administrere flere selgere i én og samme feed og underkonto, i motsetning til å administrere hver selger via selgerens egne underkontoer og feeder.
  • Behovet for stadig omorganisering av kontoer forsvinner, siden nye selgere legges til automatisk basert på attributtet for ekstern selger-ID [external_seller_id] i flerselgerkontoen.
  • En underkonto med flere selgere kan ha opptil 40 millioner tilbud uten at det er nødvendig å be om kvoteøkninger for den aktuelle underkontoen. Kvoten er fortsatt begrenset på MCA-nivå (markedsplasskonto for flere klienter) (standarden er 1 million for markedsplasser). Hvis du trenger større kvote, kan du kontakte Google.

Ta følgende med i betraktningen

Flerselgerkontoer gjør driftsadministrasjonen enklere, men har ikke alle de samme funksjonene som individuelle selgerkontoer. Hvis du vil dra nytte av noe av det følgende, bør du ikke bruke en flerselgerkonto. I stedet bør du dele selgerne inn i egne underkontoer:

Hvis du selger dine egne produkter i tillegg til produkter fra andre selgere, kan du bruke separate underkontoer for dine egne produkter og informere Google via dette skjemaet eller direkte fra Merchant Center-kontoen din – under Hjelp Help Icon > Brukerstøtte > Kontakt oss.

Konfigurer en flerselgerkonto

En flerselgerkonto opprettes automatisk når en markedsplass konverterer en frittstående Merchant Center-konto til en avansert konto. Under konverteringsprosessen opprettes det en ny MCA-konto (konto for flere klienter), den opprinnelige kontoen flyttes inn under MCA-kontoen, og kontotypen endres til flerselgerkonto.

Følg disse tre trinnene for å konfigurere en flerselgerkonto:

I dette ikonet kan du se en bruker som fullfører registreringen for Google Merchant Center. I dette ikonet vises en Google Merchant Center-konto som konverteres til en multiselgerkonto. Et ikon som viser tilbud lastet opp til en flerselgerkonto.

Trinn 1

Registrer deg for Google Merchant Center.

Trinn 2

Be om å konvertere kontoen til en avansert konto.

Trinn 3

Last opp tilbud med attributtet for ekstern selger-ID [external_seller_id].

Du kan sjekke statusen for forespørselen din ved å gå til «Kontoinnstillinger»-siden. Det kan ta flere dager å behandle forespørselen, og du mottar en e-post når konverteringsprosessen er fullført.

Hvis du allerede har en MCA-konto for markedsplass og trenger en ekstra flerselgerkonto, må du opprette en konto under MCA-kontoen og sende oss Merchant Center-ID-en som skal konverteres.

Veiledning

1. Gå til Kontoer i Merchant Center.
  2. Klikk på Legg til-knappen, og fyll ut de obligatoriske feltene.
  3. Kontakt oss, og ta med Merchant Center-ID-en som skal konverteres.
  4. En medarbeider svarer innen tre virkedager.
Merk: Vi anbefaler at du legger til attributtet for ekstern selger-ID [external_seller_id] i feeden før du ber om kontokonvertering, siden dette er et obligatorisk felt for flerselgerkontoer. Produkter som sendes inn uten attributtet for ekstern selger-ID [external_seller_id], blir avvist.

Krav

Hvis du har mer enn én flerselgerkonto, må alle selgertilbudene være i den samme flerselgerkontoen.

Hvis du planlegger å laste opp et betydelig antall nye selgere til flerselgerkontoen din (for eksempel mer enn 100 % økning), må du gi oss beskjed på forhånd.

Linker til relatert innhold