In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Accounts met meerdere verkopers

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Een account met meerdere verkopers is een accounttype voor marktplaatsen dat meerdere verkopers kan hebben in hetzelfde subaccount. Dit accounttype verschilt van subaccounts die u in Merchant Center of met de Content API kunt maken, die elk aanbiedingen van maximaal één verkoper kunnen bevatten.

Accounts met meerdere verkopers zijn alleen beschikbaar voor marktplaatsen. Dat zijn online platforms waarop meerdere individuele verkopers hun producten kunnen verkopen.

Als u uw eigen website en winkel beheert, die geen onderdeel zijn van een marktplaats, zijn deze richtlijnen niet op u van toepassing.

U moet uw Google Merchant Center-account omzetten naar een geavanceerd account om subaccounts te kunnen maken voor elke verkoper of om subaccounts met meerdere verkopers te kunnen gebruiken.

Voordelen

Subaccounts met meerdere verkopers maken het accountbeheer makkelijker door het aantal subaccounts te verminderen dat marktplaatsen nodig hebben om hun grote aantal verkopers te beheren. In plaats van dat elke verkoper zijn eigen subaccount heeft, worden deze subaccounts gegroepeerd in een account met meerdere verkopers.

Dit diagram illustreert de structuur van accounts voor enkele verkopers en voor meerdere verkopers in het marktplaats-MCA.

Structuur van accounts met meerdere verkopers

U heeft slechts 1 feed per account met meerdere verkopers nodig. Individuele verkopers in een subaccount met meerdere verkopers moeten van elkaar worden onderscheiden via het kenmerk externe verkoper-ID [external_seller_id]. Dat is een externe ID die accounts met meerdere verkopers gebruiken om naar een individuele verkoper te verwijzen. Met deze structuur kunt u marktplaatsen veel makkelijker instellen en hebben schendingen door individuele verkopers minder invloed.

Opmerking: De externe verkoper-ID wordt intern gebruikt en niet in advertenties getoond. Daarnaast zijn subaccounts voor verkopers die automatisch door Google zijn gemaakt, niet toegankelijk in Merchant Center. Deze subaccounts worden alleen intern gebruikt om aanbiedingen onder dezelfde verkoper te groeperen.

Extra voordelen:

• U maakt en beheert eenvoudig meerdere verkopers in één feed en subaccount, dus u hoeft niet elke verkoper via subaccounts en feeds met één verkoper te beheren.
  • U hoeft accounts niet voortdurend te hergroeperen, aangezien nieuwe verkopers automatisch worden gemaakt op basis van het kenmerk externe verkoper-ID [external_seller_id] in het account met meerdere verkopers.
  • Een subaccount met meerdere verkopers kan maximaal 40 miljoen aanbiedingen bevatten, zonder dat u quotumverhogingen voor dat subaccount hoeft aan te vragen. Het quotum is nog steeds beperkt op multi-client accountniveau (MCA) in Marketplace. Dat is standaard 1 miljoen voor marktplaatsen. Neem contact op met Google als u een hoger quotum nodig heeft.

Aandachtspunten

Accounts met meerdere verkopers maken het operationele beheer makkelijker, maar bieden niet alle functies van accounts met één verkoper. Als u een van de onderstaande functies wilt gebruiken, maak dan geen account met meerdere verkopers. Geef in plaats daarvan uw verkopers een eigen subaccount:

• De naam van de verkoper tonen bij de aanbiedingen
  • Voor elke verkoper een ander retourbeleid instellen (een ander verzendbeleid kunt u op aanbiedingsniveau instellen)
  • Verkoperspecifieke advertentiecampagnes uitvoeren
  • Productbeoordelingen, het retourbeleid en badges tonen bij uw producten

Als u naast producten van andere verkopers uw eigen producten verkoopt, gebruikt u afzonderlijke subaccounts voor uw eigen producten en stelt u Google daarvan op de hoogte via dit formulier. U kunt dat ook rechtstreeks doen vanuit uw Merchant Center-account onder Hulp Help Icon > Helpcentrum en support > Contact.

Een account met meerdere verkopers instellen

Als een marktplaats een zelfstandig Merchant Center-account omzet naar een geavanceerd account, wordt er automatisch een account met meerdere verkopers gemaakt. Tijdens het conversieproces wordt een nieuw multi-client account (MCA) gemaakt, wordt het oorspronkelijke account onder het MCA geplaatst en wordt het accounttype gewijzigd in een account met meerdere verkopers.

Voer deze 3 stappen uit om uw account met meerdere verkopers in te stellen:

Een icoon van een gebruiker die de aanmelding voor Google Merchant Center afrondt. Een icoon dat de conversie van een Google Merchant Center-account naar een account met meerdere verkopers weergeeft. Een icoon met aanbiedingen die zijn geüpload naar een account met meerdere verkopers.

Stap 1

Meld u aan voor Google Merchant Center

Stap 2

Laat uw account omzetten naar een geavanceerd account

Stap 3

Upload aanbiedingen met het kenmerk externe verkoper-ID [external_seller_id]

U kunt de status van uw aanvraag bekijken op de pagina Accountinstellingen. Het kan een paar dagen duren voordat uw aanvraag is verwerkt. U krijgt een e-mail zodra uw account is omgezet.

Als u al een marktplaats-MCA heeft en een extra account met meerdere verkopers nodig heeft, maakt u een account onder uw MCA en neemt u contact met ons op met de Merchant Center-ID die u wilt omzetten.

Instructies

1. Ga in Merchant Center naar Accounts.
  2. Klik op de knop Toevoegen en vul de verplichte velden in.
  3. Neem contact met ons op en vermeld de Merchant Center-ID die u wilt omzetten.
  4. U krijgt binnen 3 werkdagen antwoord van een van onze medewerkers.
Opmerking: We raden u aan het kenmerk externe verkoper-ID [external_seller_id] aan uw feed toe te voegen voordat u de aanvraag om uw account om te zetten indient, aangezien dat een verplicht veld is voor accounts met meerdere verkopers. Producten die zijn ingediend zonder het kenmerk externe verkoper-ID [external_seller_id] worden afgekeurd.

Vereiste

Als u meerdere accounts met meerdere verkopers heeft, moeten alle aanbiedingen van een verkoper tot hetzelfde account met meerdere verkopers behoren.

Laat het ons van tevoren weten als u van plan bent een groot aantal nieuwe verkopers te uploaden naar uw account met meerdere verkopers (bijvoorbeeld meer dan 2 keer zoveel).