Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Usean myyjän tilit

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Usean myyjän tili on kauppapaikkojen tilityyppi, jolla voi olla useita myyjiä samalla alatilillä. Tämä tilityyppi eroaa Kauppiaskeskuksessa tai Content APIlla luotavista alatileistä, joissa kukin tili sisältää vain yhden myyjän tarjouksia.

Vain kauppapaikat voivat käyttää usean myyjän tilejä. Kauppapaikat ovat verkkoalustoja, joilla useat yksittäiset kauppiaat voivat myydä tuotteitaan.

Jos ylläpidät omaa sivustoa ja kauppaa, jotka eivät ole osa kauppapaikkaa, nämä ohjeet eivät koske sinua.

Sinun on muunnettava Google Kauppiaskeskus ‐tilisi laajaksi tiliksi, jotta voit luoda alatilejä kullekin myyjälle tai hyödyntää usean myyjän alatilejä.

Hyödyt

Usean myyjän alatilit helpottavat tilien hallinnointia, sillä ne vähentävät suurten myyjämäärien hallinnoimiseen tarvittavien alatilien määrää kauppapaikoilla. Myyjäkohtaisten alatilien sijaan alatilit voidaan koota usean myyjän tilille.

Tämä diagrammi havainnollistaa yhden myyjän ja usean myyjän tilien rakennetta kauppapaikan usean asiakkaan tilillä.

Usean myyjän tilin rakenne

Yhtä usean myyjän tiliä kohden tarvitaan vain yksi syöte. Usean myyjän alatilillä olevat yksittäiset myyjät on eroteltava ulkoisen myyjän tunnus [external_seller_id] ‐määritteellä. Se on ulkoinen tunniste, jonka avulla usean myyjän tilit viittaavat yksittäiseen myyjään. Tämä rakenne helpottaa kauppapaikkojen käyttöönottoa ja lieventää yksittäisten myyjien rikkomusten vaikutuksia.

Huom. Ulkoisen myyjän tunnusta käytetään sisäisesti, eikä se näy mainoksissa. Googlen automaattisesti luomat myyjien alatilit eivät myöskään ole käytettävissä Kauppiaskeskuksessa, ja niitä käytetään vain sisäisesti saman myyjän tarjousten ryhmittelyyn.

Lisähyödyt:

• Useampien myyjien luominen ja hallinta yhdessä syötteessä ja alatilillä on helpompaa kuin kunkin myyjän hallinnointi erikseen myyjäkohtaisilla alatileillä ja syötteissä.
  • Tilien jatkuvalle siirtelylle ei ole tarvetta, sillä uudet myyjät luodaan usean myyjän tilille automaattisesti ulkoisen myyjän tunnus [external_seller_id] ‑määritteen perusteella.
  • Usean myyjän alatilillä voi olla jopa 40 miljoonaa tarjousta ilman, että kyseiselle alatilille tarvitsee pyytää kiintiön kasvattamista. Kiintiö on edelleen rajoitettu Kauppapaikan usean asiakkaan tilin (MCA) tasolla (kauppapaikoissa oletusarvo on miljoona). Jos tarvitset suuremman kiintiön, ota yhteyttä Googleen.

Huomioitavia asioita

Usean myyjän tilit helpottavat käytönhallintaa, mutta eivät sisällä kaikkia yksittäisten myyjätilien ominaisuuksia ja toimintoja. Jos haluat hyödyntää jotain seuraavista ominaisuuksista, älä käytä usean myyjän tiliä, vaan erottele sen sijaan myyjät omille alatililleen:

Jos myyt muiden myyjien tuotteiden lisäksi omia tuotteitasi, käytä tuotteillesi erillisiä alatilejä ja ilmoita Googlelle asiasta tällä lomakkeella tai suoraan Kauppiaskeskus-tililtäsi kohdasta OhjeHelp Icon > Ohjekeskus ja tuki > Ota yhteyttä.

Usean myyjän tilin luominen

Usean myyjän tiliä tarjotaan automaattisesti, kun kauppapaikka muuntaa itsenäisen Kauppiaskeskus-tilin laajaksi tiliksi. Muuntoprosessissa luodaan uusi usean asiakkaan tili (MCA), siirretään alkuperäinen tili usean asiakkaan tilin alaisuuteen ja vaihdetaan tilityypiksi usean myyjän tili.

Ota usean myyjän tili käyttöön seuraavasti:

Kuvake, joka kuvaa Google Kauppiaskeskukseen rekisteröityvää käyttäjää Kuvake, joka kuvaa Google Kauppiaskeskus ‐tilin muuttamista usean myyjän tiliksi Kuvake, joka kuvaa tarjousten lataamista usean myyjän tilille

Vaihe 1

Rekisteröidy Google Kauppiaskeskukseen

Vaihe 2

Pyydä tilin muuntamista laajaksi tiliksi

Vaihe 3

Lataa tarjoukset ulkoisen myyjän tunnus [external_seller_id] ‑määritteellä

Voit tarkistaa pyyntösi tilan Tilin asetukset ‑sivulta. Pyyntöjen käsittelyyn voi mennä useita päiviä. Saat sähköpostin, kun muuntaminen on tehty.

Jos sinulla on jo Kauppapaikan MCA-tili ja tarvitset uuden usean myyjän tilin, luo tili usean MCA-tilin alaisuuteen ja ota meihin yhteyttä. Mainitse muunnettava Kauppiaskeskus-tunnus.

Ohjeet

1. Siirry Kauppiaskeskuksessa kohtaan Tilit.
  2. Klikkaa Lisää-painiketta ja täytä pakolliset kentät.
  3. Ota meihin yhteyttä ja mainitse muunnettava Kauppiaskeskus-tunnus.
  4. Asiakaspalvelija vastaa kolmen arkipäivän kuluessa.
Huom. Suosittelemme, että sisällytät ulkoisen myyjän tunnus [external_seller_id] ‑määritteen syötteeseen ennen kuin pyydät tilin muuntamista, sillä se on pakollinen kenttä usean myyjän tileille. Ilman ulkoisen myyjän tunnus [external_seller_id] ‑määritettä lisätyt tuotteet hylätään.

Edellytykset

Jos sinulla on useita usean myyjän tilejä, yhden myyjän kaikkien tarjousten on oltava samalla usean myyjän tilillä.

Jos aiot ladata usean myyjän tilille suuren määrän uusia myyjiä (jos kasvua on esim. yli 100 %), ilmoita siitä meille etukäteen.