I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Konti med flere sælgere

Et tilpasset ikon for artiklens overskrift i det klassiske Merchant Center

En konto med flere sælgere er en kontotype for markedspladser, der kan have flere sælgere på samme underkonto. Denne kontotype adskiller sig fra underkonti, du kan oprette i Merchant Center eller ved brug af Content API, hvor hver konto kun bør indeholde tilbud fra én enkelt sælger.

Konti med flere sælgere er kun tilgængelige for markedspladser, der er onlineplatforme, der giver flere individuelle sælgere mulighed for at sælge deres produkter.

Hvis du administrerer din egen butik på dit eget website, og det ikke er en del af en markedsplads, gælder disse retningslinjer ikke for dig.

Du skal konvertere din Google Merchant Center-konto til en multikonto for at kunne oprette underkonti for hver sælger eller benytte underkonti for konti med flere sælgere.

Fordele

Underkonti for konti med flere sælgere forenkler kontoadministration ved at reducere antallet af underkonti, der kræves, for at markedspladser kan administrere deres store antal sælgere. I stedet for at have individuelle underkonti for hver sælger kan disse underkonti grupperes i én konto med flere sælgere.

Dette diagram illustrerer strukturen for en konto for en enkelt sælger og en konto for flere sælgere på kontoen for flere kunder på markedspladsen.

Struktur for konto med flere sælgere

Du behøver kun ét feed pr. konto med flere sælgere. Private sælgere på underkontoen for en konto med flere sælgere kendetegnes ved attributten eksternt sælger-id [external_seller_id], som er et eksternt id, som kontiene for flere sælgere bruger til at henvise til en privat sælger. Denne struktur gør det betydeligt mere enkelt at konfigurere markedspladser og mindsker effekten af private sælgeres overtrædelser.

Bemærk! Det eksterne sælger-id bruges internt og vises ikke i annoncer. Derudover er underkonti for sælgere, der er oprettet automatisk af Google, ikke tilgængelige i Merchant Center, og de bruges kun internt til at gruppere tilbud til samme sælger.

Yderligere fordele:

• Forenklet oprettelse og administration af flere sælgere i ét enkelt feed og på én underkonto i modsætning til administration af hver sælger via individuelle underkonti og feeds.
  • Eliminerer behovet for løbende omfordeling af konti, da nye sælgere automatisk tilføjes baseret på attributten eksternt sælger-id [external_seller_id] på kontoen med flere sælgere.
  • En underkonto med flere sælgere kan have op til 40 millioner tilbud, uden at det er nødvendigt at anmode om kvoteforøgelser for den pågældende underkonto. Kvoten er stadig begrænset på markedspladskonti for flere kunder (standardværdien er 1 million for markedspladser). Kontakt Google, hvis du har brug for udvidede kvoter.

Overvejelser

Konti med flere sælgere forenkler den driftsmæssige administration, men har ikke alle de samme funktioner som en sælgerkonto. Hvis du vil udnytte følgende muligheder, skal du ikke bruge en konto med flere sælgere. I stedet kan du opdele dine sælgere i deres egen underkonto.

• Vise sælgers navn sammen med tilbud
  • Angive forskellige returpolitikker for hver sælger (forskellig forsendelsespolitik kan angives på tilbudsniveau)
  • Kører annoncekampagner for bestemte sælgere
  • Vise produktbedømmelser, returpolitik og badge med dine produkter

Hvis du sælger dine egne produkter sammen med andre sælgeres produkter, skal du bruge separate underkonti til dine egne produkter og give Google besked om det via denne formular eller direkte fra din Merchant Center-konto under Hjælp Help Icon > Hjælp og support > Kontakt os.

Opret en konto med flere sælgere

Der oprettes automatisk en konto med flere sælgere, når en markedsplads konverterer deres uafhængige Merchant Center-konto til en multikonto. Konverteringsprocessen opretter en ny konto for flere kunder (MCA, multi-client account), flytter den oprindelige konto under kontoen for flere kunder og ændrer kontotypen til konto med flere sælgere.

Konfigurer din konto med flere sælgere ved at følge disse 3 trin:

Et ikon, som viser en bruger, der fuldfører sin tilmelding til Google Merchant Center. Et ikon, som viser konverteringen af en Google Merchant Center-konto til en konto for flere sælgere. Et ikon, som viser tilbud, der er blevet uploadet til en konto for flere sælgere.

Trin 1

Tilmeld dig Google Merchant Center

Trin 2

Anmod om kontokonvertering til en multikonto

Trin 3

Upload tilbud med attributten eksternt sælger-id [external_seller_id]

Du kan se status på din anmodning ved at gå til siden "Kontoindstillinger". Det kan tage flere dage at behandle anmodninger, og du modtager en mail, når konverteringsprocessen er fuldført.

Hvis du allerede har en konto for flere kunder på Markedsplads og har brug for en ekstra konto for flere sælgere, skal du oprette en konto under din konto for flere kunder og kontakte os med det Merchant Center-id, der skal konverteres.

Vejledning

1. Gå til Konti i Merchant Center.
  2. Klik på knappen Tilføj, og udfyld de obligatoriske felter.
  3. Kontakt os, og inkluder det Merchant Center-id, der skal konverteres.
  4. En repræsentant svarer inden for 3 hverdage.
Bemærk! Vi anbefaler, at du medtager attributten eksternt sælger-id [external_seller_id] i dit feed, før du anmoder om kontokonvertering, da dette er et obligatorisk felt for konti med flere sælgere. Produkter, der indsendes uden attributten eksternt sælger-id [external_seller_id], bliver afvist.

Krav

Hvis du har mere end én konto med flere sælgere, skal alle sælgerens tilbud være på samme konto med flere sælgere.

Hvis du planlægger at uploade et stort antal nye sælgere til din konto med flere sælgere (f.eks. en stigning på mere end 100 %), skal du give os besked på forhånd.