I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Paus [pause]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet paus [pause] för att meddela Google när du tillfälligt vill stoppa produkter från att visas i alla annonser eller gratisannonser i upp till 14 dagar.

Innehåll

Användningsområde

Optional Valfritt för varje produkt

Du kan använda det här attributet om en produkt är tillgänglig för försäljning och i lager på din webbplats men vill sluta visa din produkt under en kort period. Med hjälp av attributet paus [pause] kan du snabbt återställa produkten när du vill visa den igen. Det kan ta en eller flera dagar innan produkter som har varit pausade i mer än 14 dagar återaktiveras. Det här attributet kan inte användas för att bara pausa gratisannonser. Du kan använda det för att pausa dina annonser eller annonser och gratisannonser. Om du bara vill pausa gratisannonser använder du attributet uteslutna destinationer [excluded_destination].

Följande värden stöds och kan väljas:

• Annonser [ads]
    • Du pausar för närvarande produkten för alla annonsplatser (inklusive Shopping-annonser, displayannonser och annonser för lokala butikslager).
  • Alla [all]
    • Du pausar för närvarande produkten för alla Shopping-platser (inklusive Shopping-annonser, displayannonser, Annonser för lokala butikslager, Köp på Google och gratisannonser).

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att vi förstår den data du skickar. Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Värden som stöds

ads

all

Upprepat fält

nej

Filformat

Exempelvärde

Textflöden

ads

XML-flöden

<g:pause>ads</g:pause>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Här är de krav som du måste uppfylla för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Skicka in attributet med ett värde som stöds. Om du inte skickar attributet med ett värde antar vi att produkten inte är pausad.
  • Pausa endast en produkt i högst 14 dagar. Om du behöver sluta visa produkten i mer än 14 dagar använder du attributet uteslutna destinationer [excluded_destination].
  • Använd enbart attributet för annonsdestinationer. Använd attributet uteslutna destinationer [excluded_destination] för produkter som du vill pausa för andra destinationer än annonser, till exempel gratisannonser.

Undvik att använda tillgänglighet för att pausa annonser eller gratisannonser. Ange inte attributet tillgänglighet [availability] som out_of_stock för att pausa produkter

Exempel

Produkten har tillfälligt pausats för alla annonser och återaktiveras inom 14 dagar

An illustration of an android plush
Produktdata för en Android Squishable som tillfälligt har pausats för annonser
Attribut Värde
paus [pause]

ads