I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Ogiltig butik

Ta bort ogiltiga butiker från erbjudandet

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

De berörda butikskoderna i din data för fordonslagerannonser (som skickas in med attributet butikskod för fordonsförsäljning [vehicle_fulfillment_store_code] eller butikskod [store_code]) kunde inte matchas med uppgifterna i platsgruppen i den Företagsprofil som är länkad till ditt Merchant Center-konto. Granska både datan för fordonslagerannonser och ditt företagsprofilkonto för att se varför de butikskoder som angetts i flödet för bilinformationen inte matchar några värden i företagsprofilkontot.

Om alla butikskoder avvisas kontrollerar du om Merchant Center-kontot är korrekt länkat till ditt företagsprofilkonto. Följ de här anvisningarna för att länka ditt Merchant Center-konto till ditt företagsprofilkonto. Kom ihåg att lägga till platserna för dina företagsprofiler i ditt Merchant Center-konto.

Om Merchant Center-kontot och företagsprofilkontot är korrekt länkade kontrollerar du att alla dina platser har tilldelats unika butikskoder.

Det går inte att matcha data om fordonslagerannonser om butikskoderna saknas i ditt företagsprofilkonto.

Lägga till butikskoder

I avsnittet Hantera platser i ditt företagsprofilkonto kan du enkelt filtrera efter saknade butikskoder högst upp genom att växla vyn från Alla platser till Butikskoder saknas.

Granska de uppgifter som visas för att kontrollera om någon av den lagerdata som du skickar in för butikerna som identifieras som Ogiltig butik matchar någon butik som för närvarande saknar butikskod.

Du kan när som helst lägga till eller ändra butikskoder i översikten för din företagsprofil. Du kan också lägga till nya butikskoder för nya platser med en massuppladdning via kalkylark.

Tips! Behöver du hjälp med att lägga till butikskoder? Gör så här:

Tänk på

• Butikskoden kan vara en godtycklig unik identifierare. Den kan vara allt från namnet på ett ställe till ett slumpmässigt nummer, under förutsättning att det inte ändras när det syftar på platsen.
  • Ta med ett unikt namn i butikskoden så att du undviker att blanda ihop olika kalkylark (för separata verksamheter eller personliga konton). Om Google exempelvis har 100 platser kan butikskoderna vara ”GOOG1”, ”GOOG2”, ”GOOG3” och så vidare. Läs mer om hur du formaterar butikskoder.

Granska butikskoder

Om ingen av dina butikskoder saknas eller om bilhandlarna med butikskoderna som saknas inte är de bilhandlare som du för närvarande skickar in lagerdata för kan du kontrollera att butikskoderna som identifierats som Ogiltig butikskod på fliken Bearbetning i avsnittet för lokalt lagerflöde matchar de relevanta butikskoderna i ditt företagsprofilkonto.

• Kontrollera att butikskoderna inte innehåller felstavningar eller felaktiga siffror i vare sig flödet för fordonslagerannonser eller i ditt företagsprofilkonto.
  • Verifiera om butikskoderna ingår i en annan platsgrupp. Läs mer om hur du hanterar platsgrupper.

Butiksuppgifterna har inte lagts till

Om ingen av butikskoderna i platsgruppen för din företagsprofil saknas och alla butikskoder är rättstavade kontrollerar du att alla bilhandlare har lagts till i ditt företagsprofilkonto och ingår i den platsgrupp du har länkat till ditt Merchant Center-konto. Om du vill lägga till och verifiera företagsuppgifter följer du de här stegen.

Butikskoderna är ogiltiga trots att de är matchade

Om ingen av dina butikskoder saknas och alla butikskoder är rättstavade och de avsedda företagsuppgifterna har lagts till i platsgruppen för företagsprofilen, som är länkad till Merchant Center, kan du kontrollera om det finns några andra problem i informationen om bilhandlare i företagsprofilen. Om du har problem med dina butikskoder kan du använda vårt kontaktformulär.

I Merchant Center-kontot kan du även kontrollera när relevant flöde för fordonslagerannonser senast laddades upp genom att välja Produkter på navigeringsmenyn och sedan klicka på Flöden. Sedan kan du välja relevant flöde för fordonslagerannonser. Om tidpunkten för länkning av platsgruppen för företagsprofilen till ditt Merchant Center-konto är nära tidpunkten då det relevanta flödet laddades upp genereras ett tillfälligt fel med butikskod för hela flödet för fordonslagerannonser. I det här fallet ska du ladda upp flödet för fordonslagerannonser igen. Vänta i 24 timmar och försök sedan ladda upp igen om problemet kvarstår.

Butiksuppgifter utan adress i företagsprofilen

Bilhandlarna måste ha en fysisk lokal som kunderna kan besöka. Därför måste dina uppgifter i företagsprofilen innehålla en fysisk gatuadress. Läs om hur du lägger till en adress i din företagsprofil