I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Inkonsekvent valuta mellan din produktdata och din webbplats

Ditt konto har antingen fått en varning eller stängts av på grund av det här felet

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

När någon klickar på en Shopping-annons eller en gratis produktannons på Google förväntar de sig att se produktpriserna i samma valuta som de ser i annonsen. Du kanske betalar för onödiga klick om en kund klickar på en produkt och sedan återgår till Google när han eller hon ser en annan valuta på målsidan.

Du har fått den här aviseringen på grund av att en eller flera av dina produkter i din produktdata har en valuta som inte överensstämmer med målsidorna. Du bör ha fått ett e-postmeddelande om att uppdatera din produktdata senast ett visst datum så att värdena överensstämmer med målsidan.

För att säkerställa en bra kundupplevelse ska du se till att ange priset för produkten i den officiella valutan i mållandet både i din produktdata och på din webbplats, både på målsidan och i kassan.

Lägg till valutan i enlighet med standarden ISO 4217 när du anger produktpriset.

Se till att produktbetalningen kan slutföras i den valuta som anges i din produktdata.

På målsidan är det tillåtet att ha flera valutor tillgängliga så länge den valuta som är angiven för din produktdata är standard och den tydligt valda valutan.

I kassan kan flera valutor vara tillgängliga förutsatt att kunden enkelt kan välja valutan som anges i din produktdata för minst en betalningsmetod.

Överväg att använda valutaomvandling för att utöka produkternas räckvidd till fler länder. Läs mer om valutaomvandling.

Anvisningar

Steg 1: Kontrollera att valutan i produktdatan stämmer överens med webbplatsen

1. Undersök uppdateringsprocessen för att se vad som kan orsaka problemet:
    • I varningen du fick via e-post finns exempel på produkter som påverkas. Titta efter vanliga problem i din produktdata som kan göra att valutorna inte stämmer överens.
    • Fortsätt hela vägen till kassan för att kontrollera att rätt valuta visas kontinuerligt och kan användas för att betala för produkten.
  2. När du har löst problemet uppdaterar du valutan i attributet pris [price] i produktdatan så att det stämmer överens med målsidan eller uppdaterar målsidorna så att de matchar valutan i din produktdata.

Steg 2: Skicka din produktdata igen

När du har löst problemet och uppdaterat din produktdata skickar du in den igen på något av följande sätt:

Steg 3: Begär granskning

Om ditt konto eller något av dina produkterbjudanden inte godkänns och du har åtgärdat problemet eller inte håller med om problemet kan du i vissa fall begära en granskning. Om granskningen godkänns försvinner problemet. Om underkännandet kvarstår och du inte vet hur du ska gå vidare kan du kontakta oss för att få hjälp.

Obs! Om du använder en tredjepartsplattform för att visa dina produkter kanske du också kan begära en granskning i din tredjepartsapp.

En del av de här anvisningarna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för anvisningar om hur du åtgärdar problemet och begär en granskning. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.