I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Slik løser du problemer med inkonsekvent valuta i produktinformasjonen og på nettstedet

Kontoen din har fått en advarsel eller er suspendert på grunn av denne feilen

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Når noen klikker på en Shopping-annonse eller gratis produktoppføring på Google, forventer de å se produktprisene i samme valuta som i annonsen eller oppføringen. Hvis en bruker klikker på et av produktene dine, men går tilbake til Google fordi prisen står oppført i en annen valuta på landingssiden din, betaler du kanskje for bortkastede klikk.

Du har mottatt dette varselet fordi ett eller flere av produktene dine har en annen valuta i produktinformasjonen din enn den som står på landingssiden. Du skal ha mottatt en e-post der du bes om å oppdatere produktinformasjonen din innen en viss dato, slik at verdiene i denne informasjonen stemmer overens med verdiene på landingssiden.

For å sikre en god kundeopplevelse må du sørge for å oppgi produktprisen i den offisielle valutaen for oppføringslandet både i produktinformasjonen og på nettstedet, og både på landingssiden og gjennom hele betalingsprosessen.

Når du oppgir produktprisen, følger du ISO 4217-standarden for valuta.

Sørg for at produktbetalingen kan gjennomføres i valutaen som står oppført i produktinformasjonen din.

Du kan ha flere valutaer tilgjengelig på landingssiden så fremt valutaen fra produktinformasjonen din er standardvalutaen som vises tydeligst.

Du kan ha flere valutaer tilgjengelig i kassen også, så lenge kunden enkelt kan velge valutaen fra produktinformasjonen din for minst én betalingsmåte.

Vurder å bruke valutakonvertering for å nå ut til flere land med produktene dine. Finn ut mer om valutakonvertering

Veiledning

Trinn 1: Sørg for at valutaen i produktinformasjonen samsvarer med valutaen på nettstedet

1. Se nærmere på oppdateringsprosessen din for å prøve å finne ut hva som forårsaker problemet:
    • Les advarselen vi sendte på e-post, for å se eksempler på produkter som er berørt. Se om det finnes et gjennomgående problem i produktinformasjonen din som kan være årsaken til at valutaen ikke samsvarer.
    • Fortsett til kassen for å sjekke om den riktige valutaen vises konsekvent og kan brukes til å betale for produktet.
  2. Når du har løst problemet, må du oppdatere valutaen i prisattributtet [price] i produktinformasjonen din slik at den er lik valutaen på landingssiden. Du kan også oppdatere landingssidene slik at valutaen er lik den i produktinformasjonen din.

Trinn 2: Send inn produktinformasjonen på nytt

Når du har løst problemet og oppdatert produktinformasjonen, kan du sende den inn på nytt på en av følgende måter:

Trinn 3: Be om en gjennomgang

Hvis kontoen din eller et produkttilbud er blitt avvist og du har løst problemet eller er uenig, kan du i noen tilfeller be om en gjennomgang. Hvis gjennomgangen går bra, forsvinner problemet. Hvis avvisningen opprettholdes og du er usikker på hva du skal gjøre videre, kan du kontakte oss.

Merk: Hvis du fører opp produkter via en tredjepartsplattform, kan du gå til den aktuelle appen for å be om en gjennomgang.

Hvis du bruker en tredjepartsplattform, kan det hende at deler av denne veiledningen ikke gjelder for deg. Gå til tredjepartsplattformen for å få veiledning om hvordan du løser problemet eller fullfører oppgaven. Finn ut hvordan du får brukerstøtte hvis du bruker en plattform utenfor Google.

Linker til relatert innhold