In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Inconsistente valuta tussen uw productgegevens en uw website vermijden

Uw account heeft een waarschuwing gekregen of is opgeschort vanwege deze fout

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Als gebruikers op een Shopping-advertentie of een gratis productvermelding in Google klikken, verwachten ze de productprijzen in dezelfde valuta te zien als in de advertentie of de vermelding. U betaalt mogelijk voor verspilde klikken als een klant die op een product klikt naar Google terugkeert omdat er een andere valuta op uw landingspagina staan.

U krijgt deze melding omdat de valuta van een of meer producten in uw productgegevens niet overeenkomt met de landingspagina's. Als het goed is, heeft u een e-mail gekregen waarin u wordt gevraagd om uw productgegevens vóór een bepaalde datum te updaten, zodat de waarden in uw gegevens consistent zijn met die van de gegevens op uw landingspagina.

Zorg ervoor dat u de prijs van uw product in de officiële valuta van het doelland vermeldt, zowel in uw productgegevens als op uw website en zowel op de landingspagina als tijdens het afrekenproces.

Als u de productprijs opgeeft, moet u de valuta toevoegen volgens de ISO 4217-norm.

Zorg dat klanten de productbetaling kunnen afronden in de valuta die in uw productgegevens staat.

Op de landingspagina mogen meerdere valuta's beschikbaar zijn, zolang de valuta van uw productgegevens de standaard prominente valuta is.

Bij het betalen is het toegestaan om meerdere valuta's beschikbaar te hebben, op voorwaarde dat de klant de valuta in uw productgegevens gemakkelijk voor ten minste 1 betaalmethode kan selecteren.

Overweeg het gebruik van valutaconversie om het bereik van uw producten naar meer landen uit te breiden. Meer informatie over valutaconversie

Instructies

Stap 1: Zorg dat de valuta in uw productgegevens overeenkomt met de valuta op uw website

1. Controleer het updateproces om de oorzaak van het probleem te vinden:
    • Check in de waarschuwingsmail die u heeft gekregen op welke producten dit van toepassing is. Kijk in uw productgegevens of er sprake is van een terugkerend probleem dat tot niet-overeenkomende valuta's kan leiden.
    • Ga helemaal naar het betalingsproces om te controleren of de juiste valuta consistent wordt weergegeven en kan worden gebruikt om het product te betalen.
  2. Nadat u het probleem heeft opgelost, updatet u de valuta in het kenmerk Prijs[price] in de productgegevens zodat de prijs overeenkomt met de prijs op uw landingspagina, of u updatet de landingspagina's zodat de valuta consistent is met die in uw productgegevens.

Stap 2: Dien uw productgegevens opnieuw in

Nadat u het probleem heeft opgelost en uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u uw productgegevens opnieuw indienen via een van deze methoden:

Stap 3: Vraag een beoordeling aan

Als uw account of een van uw productaanbiedingen is afgekeurd en u het probleem heeft verholpen, of als u het niet eens bent met de kwestie, kunt u in sommige gevallen een beoordeling aanvragen. Als de beoordeling positief is, is het probleem opgelost. Als de afkeuring nog steeds aanhoudt en u niet zeker weet wat u kunt doen, neem dan contact met ons op voor support.

Opmerking: Als u uw producten vermeldt via een platform van derden, gaat u naar uw app van derden om een beoordeling aan te vragen.

Als u met een platform van derden werkt, zijn sommige van deze instructies misschien niet op u van toepassing. Volg de instructies van uw platform van derden om het probleem op te lossen of de taak af te ronden. Meer informatie over hoe u support kunt krijgen als u een niet-Google-platform gebruikt