I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Slik løser du det: Feil tilgjengelighet (på grunn av manglende samsvar i tilgjengelighetsinformasjonen på landingssiden og betalingssidene på nettstedet ditt)

Kontoen din har fått en advarsel eller er suspendert på grunn av denne feilen

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Ett eller flere av produktene dine vises som utilgjengelige for kjøp i kassen, selv om det står at de er på lager på landingssidene dine.

Hvis produkttilgjengeligheten endres fra «på lager» på landingssiden til «ikke på lager» eller «ikke tilgjengelig» etter at produktet er lagt til i handlekurven, fører det til en dårlig kundeopplevelse, og det blir mindre sannsynlig at kunden prøver å handle i butikken din i fremtiden.

Ved å bruke konsekvent tilgjengelighetsinformasjon på landingssidene dine og under hele betalingsprosessen sørger du for at nettkundene får en god opplevelse på nettstedet ditt.

Du skal ha mottatt en e-post der du bes om å oppdatere tilgjengelighetsstatusen innen en bestemt dato, slik at verdiene er konsekvente på hele nettstedet ditt (dvs. på landingssidene og under betalingsprosessen).

Her er noen vanlige årsaker til dette bruddet:

• Bruk av IP-gjenkjenning/geolokalisering. Ikke endre tilgjengeligheten for produktet basert på hvor brukeren befinner seg. Hvis du bare målretter mot bestemte steder i et land, kan du bruke regional tilgjengelighet og prissetting.
  • Kjøp-knappen fungerer ikke. Produktet vises som tilgjengelig på landingssiden, men etter å ha trykket på Kjøp-knappen vises det som ikke på lager eller ikke tilgjengelig.
  • Produktet kan ikke leveres til en hjemmeadresse. Når brukeren har oppgitt leveringsadresse i kassen, er produktet ikke lenger tilgjengelig og kan ikke leveres direkte til brukerens dør, unntatt postbokser. Hvis du har et produkt som bare er tilgjengelig for henting i butikk, eller som kan sendes til et hentested, kan du sjekke retningslinjene for fraktkostnader for å se om disse alternativene er tillatt i det aktuelle oppføringslandet. Ellers må du sørge for at produktet er ekskludert fra tilbud på nettet, ved å bruke attributtet for utelatt destinasjon [excluded_destination]. Alternativt kan du vurdere å prøve annonser for varer i butikk.
  • Noen produkter er ikke tilgjengelige for kjøp i hele oppføringslandet. Hvis du selger produkter som bare er tilgjengelige i noen regioner av oppføringslandet, må du sjekke om regional tilgjengelighet og prissetting er tilgjengelig i oppføringslandet.

Veiledning

Trinn 1: Sørg for at produktene som er tilgjengelige på landingssidene dine, kan kjøpes og leveres til hjemmeadresser

Se nærmere på betalingsprosessen på nettstedet ditt for å finne ut hvorfor et produkt blir utilgjengelig når brukeren går videre fra landingssiden.

• Les advarselen vi sendte på e-post, for å se eksempler på produkter som er berørt. Se om det finnes et gjennomgående problem på nettstedet ditt som kan være årsaken til at tilgjengeligheten ikke samsvarer.
  • Sjekk tilgjengelighetsstatusen som vises på produktlandingssidene, og sammenlign med den som vises i kassen.

Trinn 2: Send inn produktinformasjonen på nytt

Når du har løst problemet og oppdatert produktinformasjonen, kan du sende den inn på nytt på en av følgende måter:

Hvis produktinformasjonen din i Merchant Center er riktig, trenger du ikke å sende den inn på nytt før du ber om en gjennomgang.

Trinn 3: Be om en gjennomgang

Hvis kontoen din eller et produkttilbud er blitt avvist og du har løst problemet eller er uenig, kan du i noen tilfeller be om en gjennomgang. Hvis gjennomgangen går bra, forsvinner problemet. Hvis avvisningen opprettholdes og du er usikker på hva du skal gjøre videre, kan du kontakte oss.

Merk: Hvis du fører opp produkter via en tredjepartsplattform, kan du gå til den aktuelle appen for å be om en gjennomgang.
Hvis du bruker en tredjepartsplattform, kan det hende at deler av denne veiledningen ikke gjelder for deg. Gå til tredjepartsplattformen for å få veiledning om hvordan du løser problemet eller fullfører oppgaven. Finn ut hvordan du får brukerstøtte hvis du bruker en plattform utenfor Google.

Linker til relatert innhold