In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing: Onjuiste beschikbaarheid (de beschikbaarheid op de landingspagina en op de betaalpagina's van uw website komt niet overeen)

Uw account heeft een waarschuwing gekregen of is opgeschort vanwege deze fout

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

U heeft een of meer producten die bij afrekening als 'niet beschikbaar voor aankoop' worden weergegeven, ook al staan ze op uw landingspagina's als 'op voorraad' vermeld.

Als de productbeschikbaarheid verandert van 'op voorraad' op de landingspagina in 'niet op voorraad' of 'niet beschikbaar' nadat het product is toegevoegd aan een winkelwagen, geeft klanten dat een slecht gevoel en zijn ze in de toekomst minder snel geneigd iets te kopen in uw winkel.

Met consistente beschikbaarheidsgegevens op uw landingspagina's en tijdens het hele betalingsproces geeft u online klanten een goed gevoel op uw website.

U heeft een e-mail gekregen waarin we u vragen om uw beschikbaarheidsstatus vóór een bepaalde datum te updaten, zodat de waarden op uw hele website consistent zijn (op de landingspagina's en tijdens het betalingsproces).

Dit zijn een aantal veelvoorkomende redenen voor deze schending:

• Gebruik van IP-detectie/geolocatie. Wijzig de beschikbaarheid van uw product niet op basis van de locatie van een gebruiker. Als u alleen bepaalde locaties in een land target, gebruik dan regionale prijzen en beschikbaarheid.
  • Knop Kopen werkt niet. Het product lijkt beschikbaar te zijn op de landingspagina, maar als de klant op de knop Kopen drukt, wordt gemeld dat het product niet op voorraad of niet beschikbaar is.
  • Het product kan niet naar een woonadres worden verstuurd. Tijdens het betalingsproces is het product na verstrekking van het verzendadres niet meer beschikbaar en kan het niet rechtstreeks worden bezorgd bij de voordeur van de klant, met uitzondering van postbusadressen. Als het om een product gaat dat alleen in de winkel kan worden opgehaald of dat naar een afhaalpunt wordt verstuurd, kijkt u in de richtlijnen voor verzendkosten of deze opties toegestaan zijn in uw doelland. Zo niet, sluit uw product dan uit van online aanbiedingen door middel van het kenmerk uitgesloten bestemmingen [excluded_destination]. U kunt ook advertenties met lokale voorraad gebruiken.
  • Producten zijn niet beschikbaar voor het betalingsproces in het hele doelland. Als u producten verkoopt die alleen beschikbaar zijn in bepaalde regio's van het doelland, checkt u of regionale beschikbaarheid en prijzen beschikbaar zijn in uw doelland.

Instructies

Stap 1: Controleer of producten die beschikbaar zijn op uw landingspagina's, kunnen worden afgerekend en op woonadressen kunnen worden bezorgd

Controleer het betalingsproces van uw website om redenen vast te stellen waarom een product niet meer beschikbaar is na de landingspagina.

• Check in de waarschuwingsmail die u heeft gekregen op welke producten dit van toepassing is. Kijk op uw website of er een algemeen probleem is waardoor deze beschikbaarheid niet overeenkomt.
  • Vergelijk de beschikbaarheidsstatus die wordt weergegeven op de productlandingspagina's met de beschikbaarheidsstatus bij de betaling.

Stap 2: Dien uw productgegevens opnieuw in

Nadat u het probleem heeft opgelost en uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u uw productgegevens opnieuw indienen via een van deze methoden:

Als uw Merchant Center-productgegevens kloppen, hoeft u ze niet opnieuw in te dienen voordat u een beoordeling aanvraagt.

Stap 3: Vraag een beoordeling aan

Als uw account of een van uw productaanbiedingen is afgekeurd en u het probleem heeft verholpen, of als u het niet eens bent met de kwestie, kunt u in sommige gevallen een beoordeling aanvragen. Als de beoordeling positief is, is het probleem opgelost. Als de afkeuring nog steeds aanhoudt en u niet zeker weet wat u kunt doen, neem dan contact met ons op voor support.

Opmerking: Als u uw producten vermeldt via een platform van derden, gaat u naar uw app van derden om een beoordeling aan te vragen.
Als u met een platform van derden werkt, zijn sommige van deze instructies misschien niet op u van toepassing. Volg de instructies van uw platform van derden om het probleem op te lossen of de taak af te ronden. Meer informatie over hoe u support kunt krijgen als u een niet-Google-platform gebruikt