I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Använd konverteringsspårning för att validera din fraktdata

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Den här funktionen är för närvarande endast tillgänglig för säljare med produkter riktade mot USA.

Så fungerar det

Innan du kan visa annoteringar om gratis och snabb frakt för kvalificerade produkter måste Merchant Center validera din webbplatsdata för att säkerställa att fraktinformationen som visas i annonserna är korrekt. Efter en initial dataverifiering fortsätter Merchant Center att validera uppgifterna för att se till att annoteringen om gratis och snabb frakt är uppdaterad.

För närvarande genomsöker Google din webbplats som standardmetod för att validera fraktuppgifterna för annotering om gratis och snabb frakt. Du kan också ange korrekt och aktuell verifieringsdata med konverteringsspårning i Google Ads för annoteringar om gratis och snabb frakt i dina annonser. Om konverteringsspårning är kopplad till butikens konverteringsdata kan Merchant Center automatiskt validera din data om gratis och snabb frakt, vilket kan minimera behovet av att genomsöka butikens webbplats.

Krav

Så här kan du validera fraktdata med konverteringsspårning:

Anvisningar

Obs! Dessa steg är tekniskt komplicerade. Om du inte är bekant med kodning bör du överväga att kontakta en webbutvecklare eller någon med liknande kompetens innan du påbörjar processen.

Du kan validera fraktdata med konverteringsspårning på två sätt. Du kan antingen använda Google Taggstyrning eller uppdatera dina gtag.js-taggar.

Installera med Google Taggstyrning

Steg 1: Installera Google Taggstyrning

Obs! Gå till steg 2 om du redan använder Google Taggstyrning.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] längst upp till höger på skärmen.
  3. Klicka på Konverteringar i rullgardinsmenyn Mätning.
  4. Klicka på konverteringsåtgärden du vill använda eller skapa en ny konverteringsåtgärd.
  5. Installera Google Taggstyrning på din webbplats. Läs om hur du konfigurerar taggen för konverteringsspårning.

Steg 2: Lägg till fraktdata i taggen för konverteringsspårning i Google Ads

Så här lägger du till fraktdata i taggen för konverteringsspårning i Google Ads:

1. Välj konverteringstaggen som du vill skicka vidare kundvagnsdata till Google Taggstyrning.
  2. Markera rutan Tillhandahålla försäljningsdata på produktnivå och välj Datalager eller Anpassade fält. Om du väljer Anpassade fält fyller du i de obligatoriska fälten.
  3. Markera rutan Ange fraktdata och fyll i de obligatoriska fälten.
  4. Nedanstående variabler måste läggas till på kassasidan för referens.
Obligatoriska parametrar Definition
Leveransdatum (per beställning) estimated_delivery_date

Det senaste (eller max) utlovade leveransdatumet för en beställning i en kunds kundvagnsdata. För beställningar med produkter som övervägs för gratis och snabb frakt (ny eller bibehållen status) använder Google det här datumet för att validera leveranstiden.

Obs! Den här parametern har internationellt datumformat (ÅÅÅÅ-MM-DD). Datumet du anger här ska baseras på datum och tidszon för platsen du skickade in för delivery_postal_code.
Leveransdatum (per vara) items[].estminated_delivery_date

Det senaste (eller max) utlovade leveransdatumet för en vara. Använd den här parametern om du vill åsidosätta det beräknade leveransdatumet för en viss vara i en beställning. För produkter som övervägs för gratis och snabb frakt (ny eller bibehållen status) använder Google det här datumet för att validera leveranstiden.

Obs! Den här parametern har internationellt datumformat (ÅÅÅÅ-MM-DD).

Postnummer (för beställning) delivery_postal_code

Prefixet för region eller beteckningsdelen i ett postnummer för en beställnings leveransadress. Regionsprefixet används för att fastställa säljarens resultat för leveranser i tid.

För närvarande fungerar det här attributet endast med amerikanska postnummer. När du skickar in dessa uppgifter rekommenderar vi att du bara anger de tre första siffrorna i ett postnummer.

Frakt ”shipping”

Fraktkostnaden för en beställning.

Leveransland ”country”

Landet som varorna levereras till. Använd formatet ISO 3166-1 alpha-2 (till exempel US för USA).
Merchant Center-id ”aw_merchant_id” Merchant Center-id:t där dina artiklar är uppladdade
Flödets målland “aw_country_id”

Landet som är kopplat till flödet där dina artiklar är uppladdade.

Obs! Den här parametern använder CLDR-områdeskoder.
Flödesspråk ”aw_language_id”

Språket som är kopplat till flödet där dina artiklar är uppladdade.

Obs! Den här parametern använder språkkoder enligt ISO 639-1.

Datalagret

I datalagret lagras data tillfälligt. Det är ett strukturerat format som Taggstyrning kan tolka och som gör det lättare för dig att flytta data från din webbsida eller app till taggar, utlösare och andra variabler i Taggstyrning.

Du behöver inte nödvändigtvis konfigurera ett datalager för att variabler ska kunna hämta information. Variablerna i Taggstyrning kan även ställas in så att de hämtar värden direkt från JavaScript-variabler, förstapartscookies och DOM. Bäst är dock att låta variablerna hämta information direkt från ett välstrukturerat datalagerobjekt. Genom att implementera ett datalager kan du minimera risken för dataförlust från oavsiktliga kodändringar, bidra till en välorganiserad och tillgänglig datamodell samt förenkla felsökning.

Exempel på implementering med datalager (nya parametrar är markerade)

Obs! Om du använder Google Taggstyrning ska fälten för köpinformation anges som element i en JSON.

<!-- Sample Code datalayer push -->

1.  dataLayer.push({
  2.      "event": 'purchase',
  3.     "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  4.     "affiliation": "Googles onlinebutik",
  5.     "value": 23.07,
  6.     "currency": "USD",
  7.     "tax": 1.24,
  8.   "shipping": 0.00,
  9.   "discount": 1.50,
  10.        "delivery_postal_code": "94043",
  11.        "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  12.        "aw_merchant_id": 12345,
  13.        "aw_feed_country": "US",
  14.        "aw_feed_language": "SE",
  15.        "items": [
  16.            {
  17.                "id": "P12345",
  18.                "quantity": 2,
  19.                "price": 2,
  20.                "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  21.          },
  22.          {
  23.              "id": "P123456",
  24.              "quantity": 2,
  25.              "price": 2,
  26.         "estimated_delivery_date": "2020-07-29",
  27.          ...
  28.        ]
  29.      });

Exempel på implementering med JavaScript-variabler (nya parametrar är markerade)

<!-- Exempelkod för JavaScript-variabler→

1. <script type="text/javascript">
  2. "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  3. "affiliation": "Googles onlinebutik",
  4. "value": 230,70,
  5. "currency": "SEK",
  6. "tax": 1.24,
  7. "shipping": 0.00,
  8. "discount": 1.50,
  9. "delivery_postal_code": "94043",
  10. "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  11. "aw_merchant_id": 12345,
  12. "aw_feed_country": "SE",
  13. "aw_feed_language": "SE",
  14. "items": [
  15.     {
  16.       "id": "P12345",
  17.       "quantity": 2,
  18.       "price": 2,
  19.       "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  20.
  21.    },
  22.      {
  23.         "id": "P123456",
  24.          "quantity": 2,
  25.           "price": 2,
  26.           "estimated_delivery_date": "2020-07-29",
  27.      ...
  28.    ]
  29. });
  30. /* ]]> */
  31. </script>

Installera med global webbplatstagg

Steg 1: Installera den globala webbplatstaggen

Obs! Om du redan använder den globala webbplatstaggen för kod för konverteringsspårning går du vidare till steg 2.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på verktygsikonen Google Ads | verktyg [ikon] längst upp till höger på skärmen.
  3. Klicka på Konverteringar i rullgardinsmenyn Mätning.
  4. Klicka på konverteringsåtgärden du vill använda eller skapa en ny konverteringsåtgärd.
  5. Installera den globala webbplatstaggen på din webbplats. Läs om hur du konfigurerar taggen för konverteringsspårning.

Steg 2: Installera ytterligare parametrar i koden

För att skicka in kundvagnsinformation måste du installera dessa ytterligare parametrar i koden:

Obligatoriska parametrar Definition
Leveransdatum (per beställning) estimated_delivery_date

Det senaste (eller max) utlovade leveransdatumet för en beställning i en kunds kundvagnsdata. För beställningar med produkter som övervägs för gratis och snabb frakt (ny eller bibehållen status) använder Google det här datumet för att validera leveranstiden.

Obs! Den här parametern har internationellt datumformat (ÅÅÅÅ-MM-DD).
Leveransdatum (per vara) items[].estminated_delivery_date

Det senaste (eller max) utlovade leveransdatumet för en vara. För produkter som övervägs för gratis och snabb frakt (ny eller bibehållen status) använder Google det här datumet för att validera leveranstiden.

Obs! Den här parametern har internationellt datumformat (ÅÅÅÅ-MM-DD).
Postnummer (för beställning) delivery_postal_code

Prefixet för region eller beteckningsdelen i ett postnummer för en beställnings leveransadress. Regionsprefixet används för att fastställa säljarens resultat för leveranser i tid.

För närvarande fungerar det här attributet endast med amerikanska postnummer. När du skickar in dessa uppgifter rekommenderar vi att du bara anger de tre första siffrorna i ett postnummer.

Frakt ”shipping” Fraktkostnaden för en beställning.
Leveransland ”country” Landet som varorna levereras till.
Merchant Center-id ”aw_merchant_id” Merchant Center-id:t där dina artiklar är uppladdade
Flödets målland “aw_country_id”

Landet som är kopplat till flödet där dina artiklar är uppladdade.

Obs! Den här parametern använder CLDR-områdeskoder.
Flödesspråk ”aw_language_id”

Språket som är kopplat till flödet där dina artiklar är uppladdade.

Obs! Den här parametern använder språkkoder enligt ISO 639-1.

Exempel på en konfigurerad global webbplatstagg (nya parametrar är markerade)

<!-- Sample Code Conversion -->

1. <script type="text/javascript">
  2. gtag('event', 'purchase', {
  3.   "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  4.   "value": 23.07,
  5.   "currency": "USD",
  6.   "country": "USA",
  7.   "tax": 1.24,
  8.   "shipping": 0.00,
  9.   "delivery_postal_code": "94043",
  10.   "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  11.   "aw_merchant_id": 12345,
  12.   "aw_feed_country": "USA",
  13.   "aw_feed_language": "SE",
  14.   "items": [
  16.       "id": "P12345",
  17.       "name": "Android Warhol t-shirt",
  18.       "quantity": 2,
  19.       "price": 2,
  20.       "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  25.       "name": "Android ny artist t-shirt",
  26.       "brand": "Google",
  27.       "category": "Kläder/t-shirts",
  28.       "variant": "Svart",
  29.       "list_name": "Sökresultat",
  30.       "list_position": 2,
  31.       "quantity": 2,
  32.       "price": 2,
  33.       "estimated_delivery_date": "2020-07-29",
  38. </script>