In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

'Conversies bijhouden' gebruiken om uw verzendgegevens te valideren

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Deze functie is momenteel alleen beschikbaar voor verkopers die de Verenigde Staten als hun doelmarkt gebruiken voor hun producten.

Hoe het werkt

Voordat u annotaties voor gratis en snelle bezorging kunt weergeven bij producten die daarvoor in aanmerking komen, moet Merchant Center de gegevens van uw site valideren om te zorgen dat de verzendgegevens in uw advertenties correct zijn. Nadat uw gegevens voor het eerst gevalideerd zijn, blijft Merchant Center deze valideren zodat uw annotatie voor gratis en snelle bezorging up-to-date blijft.

Momenteel gebruikt Google het crawlen van uw website als de standaardmethode om uw verzendgegevens te valideren voor annotaties voor gratis en snelle bezorging. Om annotaties voor gratis en snelle bezorging bij advertenties weer te geven, kunt u ook nauwkeurige en actuele validatiegegevens laten aanleveren met Conversies bijhouden van Google Ads. Als 'Conversies bijhouden' gekoppeld is aan de conversiegegevens van uw winkel, kan Merchant Center uw gegevens voor gratis en snelle bezorging automatisch valideren. Hierdoor hoeven we uw winkel mogelijk nauwelijks te crawlen.

Vereisten

Ga als volgt te werk om Conversies bijhouden te gebruiken om uw verzendgegevens te valideren:

Instructies

Opmerking: Deze stappen zijn technisch complex. Als u niet bekend bent met coderen, overweeg dan om contact op te nemen met een webontwikkelaar of iemand met vergelijkbare vaardigheden voordat u dit proces start.

Er zijn 2 manieren om met Conversies bijhouden uw verzendgegevens te valideren. U kunt Google Tag Manager gebruiken of uw gtag.js updaten.

Instellen met Google Tag Manager

Stap 1: Installeer Google Tag Manager

Opmerking: Als u Google Tag Manager al gebruikt, gaat u verder met stap 2.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon Google Ads | Moersleutel [icoon].
  3. Klik in het dropdownmenu onder Meting op Conversies.
  4. Klik op de conversieactie die u wilt gebruiken of maak een nieuwe conversieactie.
  5. Installeer Google Tag Manager op uw site. Meer informatie over het instellen van uw tag voor het bijhouden van conversies.

Stap 2: Voeg verzendgegevens toe aan uw tag voor het bijhouden van conversies in Google Ads

Volg deze stappen om verzendgegevens toe te voegen aan uw tag voor het bijhouden van conversies in Google Ads:

1. Selecteer in Google Tag Manager de conversietag waaraan u de winkelwagengegevens wilt doorgeven.
  2. Vink het vakje Verkoopgegevens op productniveau leveren aan en selecteer Gegevenslaag of Aangepaste velden. Als u Aangepaste velden selecteert, vult u de verplichte velden in.
  3. Vink het vakje Verzendgegevens opgeven aan en vul de verplichte velden in.
  4. De onderstaande variabelen moeten worden toegevoegd aan de betaalpagina, anders kan er niet naar worden verwezen.
Vereiste parameters Definitie
Bezorgdatum (per bestelling) [estimated_delivery_date]

De opgegeven uiterlijke ([max]) bezorgdatum van een bestelling in de winkelwagengegevens van een klant. Voor bestellingen met producten die in aanmerking komen voor gratis en snelle bezorging (nieuwe status of status behouden) gebruikt Google deze datum om de verzendsnelheid te valideren.

Opmerking: Voor deze parameter geldt de internationale datumnotatie (JJJJ-MM-DD). De datum die u hier opgeeft, moet zijn gebaseerd op de datum en tijdzone van de locatie die u heeft opgegeven voor [delivery_postal_code].
Bezorgdatum (per item) [items[].estminated_delivery_date]

De opgegeven uiterlijke ([max]) bezorgdatum voor een item. Gebruik deze parameter als u de geschatte bezorgdatum voor een bepaald item in een bestelling wilt overschrijven. Voor producten die in aanmerking komen voor gratis en snelle bezorging (nieuwe status of status behouden) gebruikt Google deze datum om de verzendsnelheid te valideren.

Opmerking: Voor deze parameter geldt de internationale datumnotatie (JJJJ-MM-DD).

Postcode (per bestelling) [delivery_postal_code]

Het regionale voorvoegsel, of het aanduidingsgedeelte, van een postcode voor het verzendadres van een bestelling. Het regionale voorvoegsel wordt gebruikt om te controleren of de verkoper op tijd levert.

Dit kenmerk werkt momenteel alleen met Amerikaanse postcodes. We raden u aan bij het indienen van deze gegevens alleen de eerste 3 cijfers van een postcode op te nemen.

Verzending [shipping]

De verzendkosten van een bestelling.

Leveringsland [country]

Het land waarnaar de items worden verzonden. Gebruik de ISO 3166-1 alpha-2-indeling. (Bijvoorbeeld NL voor Nederland).
Merchant Center-ID [aw_merchant_id] De Merchant Center-ID waaronder uw artikelen zijn geüpload.
Doelland voor feed 'aw_country_id'

Het land dat gekoppeld is aan de feed waarin uw artikelen zijn geüpload.

Opmerking: Voor deze parameter worden CLDR-regiocodes gebruikt.
Taal van de feed [aw_language_id]

De taal van de feed waarin uw artikelen zijn geüpload.

Opmerking: Voor deze parameter worden ISO 639-1-taalcodes gebruikt.

De gegevenslaag

De gegevenslaag wordt gebruikt om gegevens tijdelijk te bewaren. De indeling is gestructureerd en wordt door Tag Manager begrepen, waardoor u die gegevens eenvoudig van uw webpagina of mobiele app kunt verplaatsen naar tags, triggers en andere variabelen in Tag Manager.

U hoeft niet per se een gegevenslaag in te stellen als u wilt dat variabelen gegevens kunnen ophalen. Tag Manager-variabelen kunnen ook zo worden geconfigureerd dat ze waarden rechtstreeks ophalen uit JavaScript-variabelen, first party cookies en het DOM. Het is echter het beste om gegevens voor uw variabelen rechtstreeks uit een gestructureerd gegevenslaagobject op te halen. De implementatie van een gegevenslaag minimaliseert de kans dat door onbedoelde codewijzigingen gegevens verloren gaan. Bovendien is het een stimulans om een gestructureerd, toegankelijk gegevensmodel te gebruiken en kunnen problemen eenvoudiger worden opgelost.

Voorbeeldimplementatie met gegevenslaag (nieuwe parameters gemarkeerd)

Opmerking: Als u Google Tag Manager gebruikt, moeten de aankoopgegevensvelden worden opgegeven als elementen in een json.

<!-- Voorbeeldcode gegevenslaag-push -->

1.  dataLayer.push({
  2.      "event": 'purchase',
  3.     "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  4.     "affiliation": "Google online store",
  5.     "value": 23.07,
  6.     "currency": "USD",
  7.     "tax": 1.24,
  8.   "shipping": 0.00,
  9.   "discount": 1.50,
  10.        "delivery_postal_code": "94043",
  11.        "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  12.        "aw_merchant_id": 12345,
  13.        "aw_feed_country": "US",
  14.        "aw_feed_language": "EN",
  15.        "items": [
  16.            {
  17.                "id": "P12345",
  18.                "quantity": 2,
  19.                "price": 2,
  20.                "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  21.          },
  22.          {
  23.              "id": "P123456",
  24.              "quantity": 2,
  25.              "price": 2,
  26.         "estimated_delivery_date": "2020-07-29",
  27.          ...
  28.        ]
  29.      });

Voorbeeldimplementatie met JavaScript-variabelen (nieuwe parameters gemarkeerd)

<!-- Voorbeeldcode voor JavaScript-variabelen→

1. <script type="text/javascript">
  2. "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  3. "affiliation": "Google online store",
  4. "value": 23.07,
  5. "currency": "USD",
  6. "tax": 1.24,
  7. "shipping": 0.00,
  8. "discount": 1.50,
  9. "delivery_postal_code": "94043",
  10. "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  11. "aw_merchant_id": 12345,
  12. "aw_feed_country": "US",
  13. "aw_feed_language": "EN",
  14. "items": [
  15.     {
  16.       "id": "P12345",
  17.       "quantity": 2,
  18.       "price": 2,
  19.       "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  20.
  21.    },
  22.      {
  23.         "id": "P123456",
  24.          "quantity": 2,
  25.           "price": 2,
  26.           "estimated_delivery_date": "2020-07-29",
  27.      ...
  28.    ]
  29. });
  30. /* ]]> */
  31. </script>

Installeren met algemene sitetag

Stap 1: Installeer een algemene sitetag

Opmerking: Als u de conversietrackingcode voor de algemene sitetag al gebruikt, gaat u verder met stap 2.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik rechtsboven op het gereedschapsicoon Google Ads | Moersleutel [icoon].
  3. Klik in het dropdownmenu onder Meting op Conversies.
  4. Klik op de conversieactie die u wilt gebruiken of maak een nieuwe conversieactie.
  5. Voeg de algemene sitetag toe aan uw site. Meer informatie over het instellen van uw tag voor het bijhouden van conversies.

Stap 2: Installeer extra parameters in de code

Als u winkelwagengegevens wilt indienen, installeert u de volgende aanvullende parameters in de code:

Vereiste parameters Definitie
Bezorgdatum (per bestelling) [estimated_delivery_date]

De opgegeven uiterlijke ([max]) bezorgdatum van een bestelling in de winkelwagengegevens van een klant. Voor bestellingen met producten die in aanmerking komen voor gratis en snelle bezorging (nieuwe status of status behouden) gebruikt Google deze datum om de verzendsnelheid te valideren.

Opmerking: Voor deze parameter geldt de internationale datumnotatie (JJJJ-MM-DD).
Bezorgdatum (per item) [items[].estminated_delivery_date]

De opgegeven uiterlijke ([max]) bezorgdatum voor een item. Voor producten die in aanmerking komen voor gratis en snelle bezorging (nieuwe status of status behouden) gebruikt Google deze datum om de verzendsnelheid te valideren.

Opmerking: Voor deze parameter geldt de internationale datumnotatie (JJJJ-MM-DD).
Postcode (per bestelling) [delivery_postal_code]

Het regionale voorvoegsel, of het aanduidingsgedeelte, van een postcode voor het verzendadres van een bestelling. Het regionale voorvoegsel wordt gebruikt om te controleren of de verkoper op tijd levert.

Dit kenmerk werkt momenteel alleen met Amerikaanse postcodes. We raden u aan bij het indienen van deze gegevens alleen de eerste 3 cijfers van een postcode op te nemen.

Verzending [shipping] De verzendkosten van een bestelling.
Leveringsland [country] Het land waarnaar de items worden verzonden.
Merchant Center-ID [aw_merchant_id] De Merchant Center-ID waaronder uw artikelen zijn geüpload.
Doelland voor feed 'aw_country_id'

Het land dat gekoppeld is aan de feed waarin uw artikelen zijn geüpload.

Opmerking: Voor deze parameter worden CLDR-regiocodes gebruikt.
Taal van de feed [aw_language_id]

De taal van de feed waarin uw artikelen zijn geüpload.

Opmerking: Voor deze parameter worden ISO 639-1-taalcodes gebruikt.

Voorbeeld van een geconfigureerde algemene sitetag (nieuwe parameters gemarkeerd)

<!-- Voorbeeldcode conversie -->

1. <script type="text/javascript">
  2. gtag('event', 'purchase', {
  3.   "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  4.   "value": 23.07,
  5.   "currency": "USD",
  6.   "country": "US",
  7.   "tax": 1.24,
  8.   "shipping": 0.00,
  9.   "delivery_postal_code": "94043",
  10.   "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  11.   "aw_merchant_id": 12345,
  12.   "aw_feed_country": "US",
  13.   "aw_feed_language": "EN",
  14.   "items": [
  16.       "id": "P12345",
  17.       "name": "Android Warhol T-Shirt",
  18.       "quantity": 2,
  19.       "price": 2,
  20.       "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  25.       "name": "Android New Artist T-Shirt",
  26.       "brand": "Google",
  27.       "category": "Apparel/T-Shirts",
  28.       "variant": "Black",
  29.       "list_name": "Search Results",
  30.       "list_position": 2,
  31.       "quantity": 2,
  32.       "price": 2,
  33.       "estimated_delivery_date": "2020-07-29",
  38. </script>