Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Toimitusdatan vahvistaminen konversioseurannan avulla

Oma kuvake klassisen Kauppiaskeskuksen artikkeliotsikoille.

Tämä ominaisuus on tällä hetkellä saatavilla vain kauppiaille, jotka kohdistavat tuotteita Yhdysvaltoihin.

Näin se toimii

Kauppiaskeskuksen on vahvistettava sivustosi data ja varmistettava, että mainoksissasi näkyvät toimitustiedot ovat oikein, ennen kuin maksuttoman ja nopean toimituksen merkinnät voivat näkyä hyväksyttävissä tuotteissa. Kauppiaskeskus vahvistaa dataa myös jatkossa sen varmistamiseksi, että maksuttoman ja nopean toimituksen merkintäsi pysyy ajan tasalla.

Tällä hetkellä Google vahvistaa maksuttoman ja nopean toimituksen merkintöjä varten tarkoitetut tuotetiedot oletusarvoisesti verkkosivuston indeksoinnin avulla. Voit lisätä mainosten toimitusmerkintöihin tarkkaa ja ajantasaista vahvistusdataa myös Google Adsin konversioseurannan avulla. Jos konversioseuranta on yhdistetty kauppasi konversiodataan, Kauppiaskeskus voi vahvistaa maksuttoman ja nopean toimitusdatan automaattisesti ja mahdollisesti minimoida tarpeen kauppasi verkkosivuston indeksointiin.

Vaatimukset

Voit käyttää konversioseurantaa toimitusdatan vahvistamiseen, kun nämä vaatimukset täyttyvät:

Ohjeet

Huom. Nämä vaiheet ovat teknisesti monimutkaisia. Jos koodi ei ole sinulle tuttua, kannattaa harkita yhteydenottoa esimerkiksi web-kehittäjään ennen tämän prosessin aloittamista.

Voit käyttää konversioseurantaa toimitusdatan vahvistamiseen kahdella tavalla. Voit käyttää Google Tag Manageria tai tehdä gtag.js-päivityksen.

Asentaminen Google Tag Managerin avulla

Vaihe 1: Asenna Google Tag Manager

Huom. Jos käytät jo Google Tag Manageria, siirry vaiheeseen 2.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse avattavasta Mittaus-valikosta Konversiot.
  4. Klikkaa konversiotapahtumaa, jota haluat käyttää, tai luo uusi konversiotapahtuma.
  5. Asenna Google Tag Manager sivustollesi. Lue lisää konversioseurantatagin käyttöönotosta.

Vaihe 2: Lisää toimitusdata Google Adsin konversioseurantatagiin

Näin lisäät toimitusdatan Google Adsin konversioseurantatagiin:

1. Valitse konversiotagi, johon haluat siirtää ostoskoritiedot Google Tag Managerissa.
  2. Merkitse "Lisää tuotetason myyntidata" -ruutu valituksi ja valitse joko "Datakerros" tai "Omat kentät". Jos valitset "Omat kentät", täytä pakolliset kentät.
  3. Merkitse "Lisää toimitustiedot" ‑ruutu valituksi ja täytä pakolliset kentät.
  4. Alla olevat muuttujat on lisättävä kassasivulle, jotta niistä voidaan hakea tietoja.
Pakolliset parametrit Määritelmä
Toimituspäivä (tilausta kohden) "estimated_delivery_date"

Tämä on tilauksen viimeisin (tai enimmäis) luvattu toimituspäivä asiakkaan ostoskoridatassa. Google käyttää tätä päivämäärää toimitusnopeuden vahvistamiseen tilauksille, joiden tuotteille ollaan harkitsemassa maksuttoman ja nopean toimituksen merkintää (uusi tai pysyvä tila).

Huom. Parametri käyttää kansainvälistä päivämäärämuotoa (VVVV-KK-PP). Lisäämäsi päivämäärän tulee perustua delivery_postal_code-parametrille määrittämäsi sijainnin päivämäärään ja aikavyöhykkeeseen.
Toimituspäivä (tuotetta kohden) “items[].estminated_delivery_date”

Tämä on tilauksen viimeisin (tai enimmäis) luvattu toimituspäivä. Käytä tätä parametria, jos haluat ohittaa arvioidun toimituspäivän tietyn tilauksessa olevan tuotteen osalta. Google käyttää tätä päivämäärää toimitusnopeuden vahvistamiseen tuotteille, joille ollaan harkitsemassa maksuttoman ja nopean toimituksen merkintää (uusi tai pysyvä tila).

Huom. Parametri käyttää kansainvälistä päivämäärämuotoa (VVVV-KK-PP).

Postinumero (tilausta kohden) "delivery_postal_code"

Tämä on tilauksen toimitusosoitteen postinumeron alueellinen etuliite tai määritysosa. Alueellista etuliitettä käytetään kauppiaan toimitustehokkuuden määrittämiseen.

Tällä hetkellä tämä määrite toimii vain Yhdysvaltain postinumeroiden kanssa. Suosittelemme lisäämään vain postinumeron kolme ensimmäistä numeroa.

Toimitus "shipping"

Tilauksen toimituskulut.

Toimitusmaa "country"

Tähän maahan tuotteet toimitetaan. Käytä ISO 3166-1 alpha-2 ‑muotoa. (Esimerkki: "US" tarkoittaa Yhdysvaltoja.)
Kauppiaskeskus-tunnus "aw_merchant_id" Kauppiaskeskus-tunnus, johon tuotteesi on ladattu
Syötteen kohdemaa "aw_country_id"

Tuotesyötteeseen liittyvä maa

Huom. Parametri käyttää CLDR-aluekoodeja.
Syötteen kieli "aw_language_id"

Tuotesyötteeseen liittyvä kieli

Huom. Parametri käyttää ISO 639-1 ‑kielikoodeja.

Datakerros

Datakerrosta käytetään datan väliaikaiseen säilytykseen. Se on rakenteinen muoto, jota Tag Manager voi hyödyntää. Sen avulla voit siirtää dataa verkkosivultasi tai mobiilisovelluksestasi tageihin, triggereihin ja muihin Tag Managerin muuttujiin.

Datakerrosta ei välttämättä tarvitse määrittää, jotta muuttujat voivat hakea tietoja. Tag Manager ‑muuttujat voidaan myös määrittää hakemaan arvot suoraan JavaScript-muuttujista, ensimmäisen osapuolen evästeistä tai DOM:sta. Paras käytäntö on kuitenkin määrittää muuttujat hakemaan tiedot suoraan selkeästi järjestetystä datakerroksen objektista. Datakerroksen käyttäminen voi vähentää todennäköisyyttä, että data menetetään tahattomien koodimuutosten vuoksi. Lisäksi se voi edistää hyvin järjestetyn ja helposti käytettävän datamallin ylläpitämistä ja helpottaa vianetsintää.

Esimerkki datakerroksen käytöstä (uudet parametrit korostettu)

Huom. Jos käytät Google Tag Manageria, ostotietokentät on määritettävä JSON-elementeiksi.

<!-- Sample Code datalayer push -->

1.  dataLayer.push({
  2.      "event": 'purchase',
  3.     "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  4.     "affiliation": "Google online store",
  5.     "value": 23.07,
  6.     "currency": "USD",
  7.     "tax": 1.24,
  8.   "shipping": 0.00,
  9.   "discount": 1.50,
  10.        "delivery_postal_code": "94043",
  11.        "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  12.        "aw_merchant_id": 12345,
  13.        "aw_feed_country": "US",
  14.        "aw_feed_language": "EN",
  15.        "items": [
  16.            {
  17.                "id": "P12345",
  18.                "quantity": 2,
  19.                "price": 2,
  20.                "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  21.          },
  22.          {
  23.              "id": "P123456",
  24.              "quantity": 2,
  25.              "price": 2,
  26.         "estimated_delivery_date": "2020-07-29",
  27.          ...
  28.        ]
  29.      });

Esimerkki JavaScript-muuttujien käytöstä (uudet parametrit korostettu)

<!-- Sample Code JavaScript Variables→

1. <script type="text/javascript">
  2. "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  3. "affiliation": "Google online store",
  4. "value": 23.07,
  5. "currency": "USD",
  6. "tax": 1.24,
  7. "shipping": 0.00,
  8. "discount": 1.50,
  9. "delivery_postal_code": "94043",
  10. "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  11. "aw_merchant_id": 12345,
  12. "aw_feed_country": "US",
  13. "aw_feed_language": "EN",
  14. "items": [
  15.     {
  16.       "id": "P12345",
  17.       "quantity": 2,
  18.       "price": 2,
  19.       "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  20.
  21.    },
  22.      {
  23.         "id": "P123456",
  24.          "quantity": 2,
  25.           "price": 2,
  26.           "estimated_delivery_date": "2020-07-29",
  27.      ...
  28.    ]
  29. });
  30. /* ]]> */
  31. </script>

Asentaminen yleisen sivustotagin avulla

Vaihe 1: Asenna yleinen sivustotagi

Huom. Jos käytät jo yleistä sivustotagia konversioseurantakoodissasi, siirry vaiheeseen 2.
  1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse avattavasta Mittaus-valikosta Konversiot.
  4. Klikkaa konversiotapahtumaa, jota haluat käyttää, tai luo uusi konversiotapahtuma.
  5. Lisää yleinen sivustotagi sivustollesi. Lue lisää konversioseurantatagin käyttöönotosta.

Vaihe 2: Asenna lisäparametrit koodiin

Ostoskoritietojen lähettäminen edellyttää, että asennat koodiin seuraavat lisäparametrit:

Pakolliset parametrit Määritelmä
Toimituspäivä (tilausta kohden) "estimated_delivery_date"

Tämä on tilauksen viimeisin (tai enimmäis) luvattu toimituspäivä asiakkaan ostoskoridatassa. Google käyttää tätä päivämäärää toimitusnopeuden vahvistamiseen tilauksille, joiden tuotteille ollaan harkitsemassa maksuttoman ja nopean toimituksen merkintää (uusi tai pysyvä tila).

Huom. Parametri käyttää kansainvälistä päivämäärämuotoa (VVVV-KK-PP).
Toimituspäivä (tuotetta kohden) “items[].estminated_delivery_date”

Tämä on tilauksen viimeisin (tai enimmäis) luvattu toimituspäivä. Google käyttää tätä päivämäärää toimitusnopeuden vahvistamiseen tuotteille, joille ollaan harkitsemassa maksuttoman ja nopean toimituksen merkintää (uusi tai pysyvä tila).

Huom. Parametri käyttää kansainvälistä päivämäärämuotoa (VVVV-KK-PP).
Postinumero (tilausta kohden) "delivery_postal_code"

Tämä on tilauksen toimitusosoitteen postinumeron alueellinen etuliite tai määritysosa. Alueellista etuliitettä käytetään kauppiaan toimitustehokkuuden määrittämiseen.

Tällä hetkellä tämä määrite toimii vain Yhdysvaltain postinumeroiden kanssa. Suosittelemme lisäämään vain postinumeron kolme ensimmäistä numeroa.

Toimitus "shipping" Tilauksen toimituskulut.
Toimitusmaa "country" Tähän maahan tuotteet toimitetaan.
Kauppiaskeskus-tunnus "aw_merchant_id" Kauppiaskeskus-tunnus, johon tuotteesi on ladattu
Syötteen kohdemaa "aw_country_id"

Tuotesyötteeseen liittyvä maa

Huom. Parametri käyttää CLDR-aluekoodeja.
Syötteen kieli "aw_language_id"

Tuotesyötteeseen liittyvä kieli

Huom. Parametri käyttää ISO 639-1 ‑kielikoodeja.

Esimerkki määritetystä yleisestä sivustotagista (uudet parametrit korostettu)

<!-- Sample Code Conversion -->

1. <script type="text/javascript">
  2. gtag('event', 'purchase', {
  3.   "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  4.   "value": 23.07,
  5.   "currency": "USD",
  6.   "country": "US",
  7.   "tax": 1.24,
  8.   "shipping": 0.00,
  9.   "delivery_postal_code": "94043",
  10.   "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  11.   "aw_merchant_id": 12345,
  12.   "aw_feed_country": "US",
  13.   "aw_feed_language": "EN",
  14.   "items": [
  16.       "id": "P12345",
  17.       "name": "Android Warhol T-Shirt",
  18.       "quantity": 2,
  19.       "price": 2,
  20.       "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  25.       "name": "Android New Artist T-Shirt",
  26.       "brand": "Google",
  27.       "category": "Apparel/T-Shirts",
  28.       "variant": "Black",
  29.       "list_name": "Search Results",
  30.       "list_position": 2,
  31.       "quantity": 2,
  32.       "price": 2,
  33.       "estimated_delivery_date": "2020-07-29",
  38. </script>