I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Så löser du: Felaktiga priser (på grund av inkonsekvent prissättning mellan målsidan och webbplatsens kassasidor)

Ditt konto har antingen fått en varning eller stängts av på grund av det här felet

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Innehåll

Utforska vårt guidade felsökningsverktyg för att ta reda på mer om orsakerna till att priskonflikt uppstår och hur du löser problemet:

Jag behöver hjälp med att åtgärda prisproblemet

Därför uppstår problemet

Priserna som visas på webbplatsens kassasidor är högre än priserna som visas på produktens målsidor.

Du bör ha fått ett e-postmeddelande om att uppdatera dina priser senast ett visst datum så att värdena är enhetliga på hela webbplatsen (på målsidorna och under betalningsprocessen).

Vanliga orsaker till att priserna i kassan inte stämmer överens

• Extra avgifter eller debiteringar i kassan: Eventuella extra avgifter som debiteras i kassan måste anges i Merchant Center. Du gör detta genom att inkludera dem tillsammans med de tillämpliga fraktkostnaderna. Exempel: Serviceavgifter, hanteringsavgifter, leverantörsrelaterade avgifter och delstatsavgifter måste inkluderas i det totala värdet som anges i attributet frakt [shipping] eller med Merchant Centers leveranstjänster.
    • Alternativt kan ytterligare avgifter inkluderas i produktens baspris via attributet pris [price] i Merchant Center. Avgifterna ska inkluderas både i priset på målsidan och i kassan, till skillnad från att specificeras i kassan.
  • Olika momssatser för olika destinationer: Om produktpriset höjs betydligt på grund av högre momsnivåer för vissa länder bör du skicka in en vara per land, med ett produktpris som inkluderar den högre momssatsen. Läs mer om skatteinställningar

Så här åtgärdar du problemet

I det här avsnittet beskriver vi hur du åtgärdar problem med priskonflikt i kassan.

Steg 1: Kontrollera att priserna på produkternas målsidor stämmer överens med priserna på kassasidorna

Undersök webbplatsens betalningsprocess för att identifiera eventuella extra kostnader som kan höja produktpriset i kassan.

• I varningen du fick via e-post finns exempel på produkter som påverkas. Titta efter något problem på webbplatsen som kan leda till att priserna inte stämmer överens.
  • Jämför priserna som visas på produktens målsidor med priserna i kassan.

Steg 2: Skicka din produktdata igen

När du har löst problemet och uppdaterat din produktdata skickar du in den igen på något av följande sätt:

Om din Merchant Center-produktdata är korrekt behöver du inte skicka in den igen innan du begär en granskning.

Steg 3: Begär granskning

Om ditt konto eller något av dina produkterbjudanden inte godkänns och du har åtgärdat problemet eller inte håller med om problemet kan du i vissa fall begära en granskning. Om granskningen godkänns försvinner problemet. Om underkännandet kvarstår och du inte vet hur du ska gå vidare kan du kontakta oss för att få hjälp.

Obs! Om du använder en tredjepartsplattform för att visa dina produkter kanske du också kan begära en granskning i din tredjepartsapp.
En del av de här anvisningarna är kanske inte är tillämpliga om du använder en tredjepartsplattform. Vänd dig till tredjepartsplattformen för anvisningar om hur du åtgärdar problemet och begär en granskning. Läs mer om hur du får support om du använder en plattform som inte tillhör Google.