In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Oplossing voor: Onjuiste prijzen (de prijzen op de bestemmingspagina en op de betaalpagina's van uw website komen niet overeen)

Uw account heeft een waarschuwing gekregen of is opgeschort vanwege deze fout

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

De prijzen die op de betaalpagina's van uw website staan, zijn hoger dan de prijzen op uw productlandingspagina's.

Als de productprijs plotseling hoger wordt door onverwachte extra kosten, is de kans groot dat kopers het betaalproces afbreken, waardoor het conversiepercentage lager wordt.

Door consistente prijsinformatie in te dienen voor uw landingspagina's en het hele betaalproces, zorgt u dat online kopers vol vertrouwen producten kunnen kopen op uw website.

U heeft een e-mail gekregen waarin u wordt gevraagd om uw prijzen vóór een bepaalde datum te updaten, zodat de waarden op uw website consistent zijn (op de landingspagina's en tijdens het betaalproces).

Dit zijn een aantal veelvoorkomende redenen waarom gegevens niet overeenkomen:

• Extra kosten bij het betalen:
    • Als u extra kosten in rekening brengt tijdens het betalen, moet u deze in Merchant Center vermelden door ze te bundelen met de toepasselijke verzendkosten. Servicekosten, verwerkingskosten, overheidsheffingen en kosten met betrekking tot de bezorgdienst moeten bijvoorbeeld worden opgenomen in de totale waarde die wordt opgegeven via het kenmerk verzending [shipping] of via de Merchant Center-verzendservices.
    • U kunt de extra kosten ook verwerken in de basisprijs van het product met het kenmerk prijs [price] in Merchant Center. Deze kosten moeten zijn verwerkt in de prijs op de landingspagina en in de prijs die wordt getoond tijdens het betaalproces. Voeg de kosten dus niet apart toe bij het betalen.
  • Verschillende btw-tarieven voor verschillende bestemmingen: Als de productprijs aanzienlijk hoger wordt door afwijkende btw-tarieven voor bepaalde landen, moet u het artikel afzonderlijk indienen voor deze landen. Verwerk in elke productprijs het juiste btw-tarief. Meer informatie over belastinginstellingen

Instructies

Stap 1: Zorg dat de prijzen op uw productlandingspagina's overeenkomen met die op uw betaalpagina's

Loop de betaalpagina's van uw website na om te zien of er eventuele extra kosten zijn die de productprijs verhogen tijdens het betaalproces.

• Check in de waarschuwingsmail die u heeft gekregen op welke producten dit van toepassing is. Kijk op uw website of er een algemeen probleem is waardoor deze prijzen niet overeenkomen.
  • Controleer of de prijzen op de productlandingspagina's overeenkomen met de prijzen op de betaalpagina's.

Stap 2: Dien uw productgegevens opnieuw in

Nadat u het probleem heeft opgelost en uw productgegevens heeft geüpdatet, kunt u uw productgegevens opnieuw indienen via een van deze methoden:

Als uw Merchant Center-productgegevens kloppen, hoeft u ze niet opnieuw in te dienen voordat u een beoordeling aanvraagt.

Stap 3: Vraag een beoordeling aan

Als uw account of een van uw productaanbiedingen is afgekeurd en u het probleem heeft verholpen, of als u het niet eens bent met de kwestie, kunt u in sommige gevallen een beoordeling aanvragen. Als de beoordeling positief is, is het probleem opgelost. Als de afkeuring nog steeds aanhoudt en u niet zeker weet wat u kunt doen, neem dan contact met ons op voor support.

Opmerking: Als u uw producten vermeldt via een platform van derden, gaat u naar uw app van derden om een beoordeling aan te vragen.

Als u met een platform van derden werkt, zijn sommige van deze instructies misschien niet op u van toepassing. Volg de instructies van uw platform van derden om het probleem op te lossen of de taak af te ronden. Meer informatie over hoe u support kunt krijgen als u een niet-Google-platform gebruikt