In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Geautomatiseerde kortingen instellen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Op deze pagina

Voordelen

• Effectieve prijzen: Maakt gebruik van geavanceerde AI van Google om de ideale uitverkoopprijzen voor uw producten voortdurend te optimaliseren. Het geeft ze consistent weer in uw Shopping-advertenties en op de productlandingspagina van uw online winkel.
  • Betere prestaties: Realiseer een aanzienlijke toename van de (bruto)winst, conversies, klikken van consumenten en een hogere ROI op uitgaven aan advertenties.
  • Gebruiksgemak: Krijg voortdurend, consistent en automatisch geoptimaliseerde prijzen en bespaar tijd, moeite en kosten.

Hoe het werkt

De open bèta voor geautomatiseerde kortingen is een AI-gestuurde oplossing waarmee u de (bruto)winstprestaties van uw hele voorraad effectief maximaliseert.

Google gebruikt AI-algoritmen om de uitverkoopprijzen van producten voortdurend te optimaliseren op basis van marktsignalen, zoals:

• Prijsconcurrentievermogen
  • Prijselasticiteit
  • Seizoensgebonden trends
  • Geschatte bezorgdag
  • Merkwaarde
  • Verzendkosten

Aangepaste uitverkoopprijzen worden getoond in Shopping-advertenties (korting op basis van kanalen) en worden beveiligd doorgegeven om dezelfde prijs te tonen op de productlandingspagina in uw online winkel.

Geschiktheid en vereisten

Ga voordat u besluit deel te nemen na of deze functie geschikt is voor uw bedrijf op basis van de volgende vereisten:

• Conversies bijhouden met winkelwagengegevens. U vindt hier meer informatie over de implementatie.
  • U moet de feedkenmerken [auto_pricing_min_price] en [cost_of_goods_sold] invoeren voor minimaal 20% van uw totale voorraad of vertoningen. U kunt het volgende instellen om aan de slag te gaan:
    • [auto_pricing_min_price] op <= 95% van [price] en >= [cost_of_goods] (meer informatie hieronder).
    • [cost_of_goods] op < [auto_pricing_min_price] en >= 5% [price]
  • Uw website-integratie moet door Google verstrekte productprijzen van door Google gegenereerde JSON-webtokens kunnen accepteren en naleven.
  • Sta toe dat Google aangemelde producten aan consumenten toont met een prestatiegebaseerde stijging van 10% in de eerste 3 dagen en 90% daarna.

Instructies

Stap 1 van 6: Selecteer het programma en de gewenste weergavevaluta

1. Onder Groei vindt u het tabblad Geautomatiseerde kortingen.
  2. Klik op Doorgaan om Geautomatiseerde kortingen en de gewenste weergavevaluta voor prestatierapporten te selecteren.
  3. Als u een platform van derden gebruikt, voert u de naam van het platform of de service in. Voor integraties met derden vindt u hier meer informatie over hoe u geautomatiseerde kortingen instelt (voor Shopify-, WooCommerce- en Magento 2-verkopers).
  4. Nadat u deze stap heeft uitgevoerd, kunt u doorgaan naar de volgende stappen om conversies bijhouden en de vereiste feedkenmerken in te stellen.
Opmerking: Als het tabblad Geautomatiseerde kortingen ontbreekt, klikt u hier om door te gaan.

Stap 2 van 6: Stel conversies met winkelwagengegevens (CwCD) in

Door conversies met winkelwagengegevens te integreren, kan Google de prestaties van uw hele voorraad bijhouden, evalueren en optimaliseren en rekening houden met de effecten van cross-selling en kannibalisatie. Volg deze integratierichtlijnen om CwCD in te stellen. Hoe we de informatie gebruiken die u verstrekt in de CwCD-gegevens:
  • Productprijs: Deze waarde is de kortingsprijs exclusief belastingen.
  • Kosten van verkochte goederen: Alle producten die kunnen worden opgenomen in de winkelwagengegevens moeten worden geüpload naar uw productfeed in Merchant Center, inclusief de bijbehorende waarde voor kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold]]. Zo wordt bij de winstoptimalisatie rekening gehouden met alle producten in de winkelwagen.
  • Korting: Tijdens de pilot wordt dit veld gebruikt om alle aanvullende variabele kosten te verzamelen, zoals verzend- en transactiekosten die niet worden weergegeven bij het betalen.
Opmerking: Integratie van GA4 en Floodlight wordt momenteel niet ondersteund. Gebruikers die GA4 of Floodlight gebruiken, kunnen met Google Ads-conversies een secundaire conversieactie maken.

Nadat u winkelwagengegevenswaarden voor het bijhouden van conversies heeft toegevoegd, controleert u of de conversietagparameters correct zijn geïmplementeerd.

Rond hiervoor een testbestelling af en volg de onderstaande stappen:

1. Open de Tools voor ontwikkelaars in Chrome door op het Chrome-menu rechtsboven in de Google Chrome-webbrowser te klikken. Selecteer Meer hulpprogramma's en klik op Hulpprogramma's voor ontwikkelaars.
  2. Selecteer Netwerk in het deelvenster Ontwikkelaarstools.
  3. Plaats uw testbestelling in de Google Chrome-webbrowser.
  4. Zoek het verzoek dat uw conversie bevat (zoek naar /conversion). De parameters van de querytekenreeks moeten de winkelwagenparameters bevatten, zoals in dit voorbeeld:
    • mid = aw_merchant_id
    • fcntr = aw_feed_country
    • flng = aw_feed_language
    • dscnt = discount
    • bttype = event type
    • item = items (de matrix) waarmee alle artikelen met (items.id * items.price * items.quantity) worden toegewezen

Stap 3 van 6: Meld producten aan via feeds

Het systeem levert de beste voorraadprestaties als alle producten zijn aangemeld. U hoeft niet alle producten aan te melden, op voorwaarde dat u voldoet aan de minimale aanmeldingsvereiste om ten minste voor meer dan 20% van uw totale voorraadvertoningen producten aan te melden. U kunt op elk moment wijzigingen aanbrengen in de feed en de aangemelde voorraad. Voor meer informatie over de vertoningsdekking van uw producten gaat u naar het prestatierapport in Merchant Center.
Opmerking: Als u één MCID-account heeft maar meerdere productfeeds voor verschillende landen, kunt u producten aanmelden door het kenmerk [auto_pricing_min_pricing] toe te voegen voor de gewenste landen. In prestatierapporten worden gegevens van alle landen als geheel getoond. U kunt momenteel niet filteren op een specifiek land.

Producten aanmelden

Meld producten aan door een geldige minimale prijs voor automatische prijzen [auto_pricing_min_price] en kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold] in te voeren voor elk product in uw feed om ten minste 20% van uw totale voorraadvertoningen te dekken. U kunt deze kenmerken invoeren via een aanvullende feed, feedregels in uw Merchant Center of via de API.

De maximale prijs is de normale prijs die in uw productfeed is ingevoerd. De minimale prijs is de waarde die u heeft ingevoerd in het kenmerk [auto_pricing_min_price]. Google optimaliseert de uitverkoopprijs tussen deze 2 limieten en wijzigt de prijs op een bepaald moment alleen voor de producten in uw voorraad die ten goede komen aan het algemene doel om de winst voor uw hele voorraad te maximaliseren. Daarbij wordt rekening gehouden met de effecten van cross-selling en kannibalisatie.

Vereiste kenmerken Waardetype Beschrijving
Minimale prijs
[auto_pricing_min_price]
Tekenreeks Dit is de minimale prijs. Geef hieronder de prijs aan waaronder u de korting niet wilt toepassen. Volg dezelfde opmaakregels als voor het kenmerk prijs [price].
Opmerking: Dit kan over het algemeen gelijk zijn aan het kenmerk kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold] , tenzij er speciale vereisten gelden (zoals MGP-beperkingen).
Kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold] Tekenreeks Dit zijn de kosten van verkochte goederen (COGS). Als er geen nauwkeurige gegevens beschikbaar zijn, begin dan met uw beste schatting.

Belastingen

COGS zijn exclusief belasting, maar u moet de belasting wel opnemen in de waarde voor [auto_pricing_min_price].

Producten afmelden (optioneel)

Als u afzonderlijke producten wilt afmelden voor geautomatiseerde kortingen, verwijdert u het kenmerk minimale prijs voor automatische prijzen [auto_pricing_min_price] voor elk product of stelt u de waarde in die gelijk is aan de prijs van uw product.

Opmerking: Verwijder het kenmerk kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold] niet voor afgemelde producten. Dit kenmerk wordt nog steeds gebruikt om de totale winst te berekenen als de producten in uw winkelmandje voorkomen.

Stap 4 van 6: Rond de URL-integratie af

U moet de door Google aanbevolen prijs voor aangemelde producten als de nieuwe uitverkoopprijs op uw website tonen.
U vindt voorbeeld-URL's voor tests in Merchant Center bij Groei, op het tabblad Geautomatiseerde kortingen onder Update de website van uw winkel. Neem contact op met automated-discounts-support@google.com als u meer URL's nodig heeft om te testen.

Productlandingspagina van een groene kaars waarvoor de oorspronkelijke prijs is doorgestreept en de uitverkoopprijs in rood wordt aangegeven.

Volg deze instructies om het prijstoken te implementeren.

Opmerking:

• Deze instructies beschrijven de door Google gegenereerde JSON Web Tokens en hoe de daarin opgenomen productprijs wordt gebruikt.
  • Deze informatie is technisch van aard en is met name handig voor mensen die goed zijn onderlegd in webontwikkeling.
  • De hier beschreven indeling is alleen van toepassing op de pilot en kan later wijzigen.
  • De openbare versleutelingssleutel is hieronder beschikbaar en is van toepassing op alle integraties met geautomatiseerde kortingen.

Tokenstructuur

JWT-tokens bevatten 2 JSON-objecten: header en payload.

Header

{

"alg": "ES256",

"typ": "JWT"

}

Door Google gegenereerde tokenheaders hebben 2 velden:

• alg: Het gebruikte algoritme, waarvan de waarde altijd 'ES256' is.
  • typ: Het mediatype, waarvan de waarde altijd 'JWT' is.

Als de tokenheader nog andere velden bevat of de veldwaarden anders zijn dan hierboven wordt beschreven, moet het token worden afgewezen.

Payload

{

"exp": 1571673600,

"o": "tddy123uk",

"m": "140301646",

"p": 21.99,

"c": "USD"

}

Payload heeft de volgende velden:

• exp: Vervaltijd in Unix-tijd. Als het token verlopen is, moet het worden afgewezen.
  • o: De aanbiedings-ID, die kan worden gebruikt om te controleren of de landingspagina overeenkomt met het product. Als deze niet met elkaar overeenkomen, moet het token worden afgewezen.
  • m: De verkoper-ID. Als de verkoper-ID niet overeenkomt, moet het token worden afgewezen.
  • p: De kortingsprijs.
  • c: De valuta, in hoofdletters.

Een token gebruiken

De exacte details over het gebruik van het token zijn afhankelijk van de gebruikte bibliotheek, maar op een geavanceerd niveau zijn er 3 stappen: decoderen en handtekeningvalidatie, veldvalidatie en verbruiksprijs.

Decoderen en handtekeningvalidatie
Het token met Base64URL-codering wordt doorgegeven in een pv2 URL-verzoekparameter:

http://my.site.com/blacktee?pv2=eyJhbGciOiJFUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJjIjoiVVNEIiwiZXhwIjoxNTcxNjczNjAwLCJtIjoiMTQwMzAxNjQ2IiwibyI6InRkZHkxMjN1ayIsInAiOjIxLjk5fQ.Qlyr1dQ0vLUJx-iQKwkYE2uLHfYCLVEVGZkAq4fwGTSpMDQCbtzDJr5uGHG8dNKaKV5OlYDxLpW40tQVVe2gkQ

De meeste bibliotheken combineren het decoderen en de handtekeningvalidatie tot één functie, waarbij 'token', 'ES256' (algoritme) en 'public key' invoer zijn en 'token_body' de uitvoer is:

token_body = decode(token, 'ES256', public_key)

Openbare sleutel voor validatie:

De volgende sleutel is bedoeld voor gebruik zonder vervaldatum door alle gebruikers van geautomatiseerde kortingen.

-----BEGIN PUBLIC KEY-----

MFkwEwYHKoZIzj0CAQYIKoZIzj0DAQcDQgAERUlUpxshr67EO66ZTX0Fpog0LEHc nUnlSsIrOfroxTLu2XnigBK/lfYRxzQWq9K6nqsSjjYeea0T12r+y3nvqg==

-----END PUBLIC KEY-----

Veldvalidatie

Als de geselecteerde bibliotheek de sleutel en het algoritme in de vorige stap heeft geaccepteerd en het gebruik ervan afdwingt ondanks de headeropties, zijn extra headercontroles niet nodig. Als dat niet het geval is, moeten de headervelden worden gecontroleerd aan de hand van de bovenstaande richtlijnen. Ga naar de praktische tips voor JSON Web Tokens voor meer informatie.

Welke bibliotheek er ook wordt gebruikt, de velden o, m en p moeten worden gevalideerd aan de hand van de gegevens van de verkoper. Als de velden niet overeenkomen met de gegevens, moet het token worden afgewezen zodat gebruikers geen tokens kunnen kopiëren naar andere producten en/of verkopers. De verkoper kan het veld exp controleren en het token afwijzen als het verlopen is, maar dit is niet verplicht.

Verbruiksprijs
Als alle velden geldig zijn en het token niet verlopen is, moet de verkoper de prijs in het veld p gebruiken.

Opmerking: De prijs moet worden gebruikt voor de rest van de consumentsessie (ten minste 30 minuten), inclusief afrekenen. Voor artikelen die aan de winkelwagen zijn toegevoegd, moet de prijs minstens 48 uur gelijk blijven.

Gebruik de functionaliteit voor bestaande kortingsbonnen om korting te geven op de prijs als die voldoet aan de vereisten op deze pagina. De prijs op de landingspagina moet overeenkomen met de prijs in het token. Het is niet voldoende om de korting alleen toe te voegen aan de betaalpagina.

Testen
Nadat de integratie is afgerond, wordt deze in 3 stappen getest:

• Functionaliteitstest (uitgevoerd door de verkoper)
  • Sleutelvalidatie (uitgevoerd door de verkoper met het door Google verstrekte token)
  • Volledige end-to-end-test (uitgevoerd door Google)

Functionele tests
De makkelijkste manier om de integratie tijdens en na de ontwikkeling te testen, is door een tijdelijk sleutelpaar te genereren. Zo heeft u volledige controle over de tokens. U kunt een geldig sleutelpaar genereren met deze opdracht:

openssl ecparam -genkey -name prime256v1 -noout -out privkey.pem
openssl ec -in privkey.pem -pubout -out pubkey.pem

U kunt tokens genereren met jwt.io of vergelijkbare tools die ES256 als algoritme gebruiken.

Sleutelvalidatie
Tijdens onboardings zijn er ondertekende tokens beschikbaar in Merchant Center (voorbeeld-URL's) om te controleren of productiesleutels correct ingesteld zijn.

Stap 5 van 6: Beoordeling door Google

Nadat u de implementatiestappen heeft afgerond, vraagt u Google om een volledige beoordeling uit te voeren door op Verificatie aanvragen te klikken. De beoordeling is inclusief een end-to-end-test die meerdere scenario's omvat. Deze test vindt plaats binnen het Google Netwerk om te controleren of de integratie goed werkt. Openstaande problemen staan vermeld op de laatste installatiepagina. Nadat u een wijziging heeft aangebracht, kan het 24 uur duren voordat u een update krijgt.

Als er problemen zijn gevonden, lost u het probleem op en dient u een verzoek voor een aanvullende beoordeling in door nogmaals op de knop te klikken of contact op te nemen met automated-discounts-support@google.com. U moet beoordelingsverzoeken blijven indienen totdat alle problemen opgelost zijn.

Stap 6 van 6: Afronding van instellingen en aan de slag gaan

Nadat Google uw account heeft beoordeeld en goedgekeurd, start automatisch een prestatiegebaseerde opschaling voor de producten waarvoor u zich heeft aangemeld. U kunt nu uw prestaties bijhouden op het tabblad Geautomatiseerde kortingen en met één klik op de knop het genereren van geoptimaliseerde uitverkoopprijzen onderbreken en activeren.

Lanceerschema

Opschalen

Nadat uw beoordeling is afgerond, start het opschalingsproces volgens het onderstaande schema.

Opschalingsschema:

• 1e fase: Geoptimaliseerde uitverkoopprijzen worden getoond aan 10% van de klanten.
  • 2e fase: Geoptimaliseerde uitverkoopprijzen worden getoond aan 90% van de klanten.

U kunt uw opschalingspercentage op elk gewenst moment controleren door in Merchant Center naar het tabblad Geautomatiseerde kortingen te gaan onder Groei.

Prestatierapportage

U kunt uw prestaties op elk moment controleren door onder Groei naar het tabblad Geautomatiseerde kortingen te gaan. Uw set prestatiestatistieken, waaronder incrementele klikken, conversies en brutowinst, worden op uw scorekaarten getoond voor de geselecteerde periode. De statistieken worden dagelijks geüpdatet.

Hulp nodig?

Als u op deze pagina geen antwoord op uw vraag vindt, stuurt u een e-mail naar automated-discounts-support@google.com.