I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Om resultatrapporter i Merchant Center

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Klicka här om du vill veta mer om resultatrapporter i Merchant Center Next.

I Merchant Center finns olika sätt att ta reda på resultatet för dina annonser och gratisannonser. Den viktiga informationen kan hjälpa dig att avgöra vilken strategi som fungerar bäst för att visa dina produkter för rätt målgrupper.

Innan du börjar

Innan Merchant Center kan börja skapa resultatinformation måste det ha åtkomst till viss spårningsdata från dina annonser och gratisannonser.

Detta kan du göra med ditt Google Ads-konto eller genom att lägga till vissa attribut i dina Merchant Center-flöden. Läs mer om hur du spårar produktresultat.

Visa din resultatdata

• En översikt över resultatrapporten visas på sidan Översikt.
    • Hitta Shopping-annonsdata på kortet Resultat (Shopping-annonser).
    • Hitta data om gratisannonser och lokala gratisannonser på kortet Resultat (gratisannonser).
  • Om du vill få mer detaljerad information om din samlade data klickar du på Resultat och sedan på Översikt på navigeringsmenyn till vänster. Klicka sedan på fliken Shopping-annonser, Gratisannonser eller Lokala gratisannonser ovanför översikten.
    • Du kan segmentera varje mätvärde efter Land, Produkt, Varumärke eller Kategori genom att klicka på segmentets namn längst ned på översikten.
  • Om du vill visa data för en enskild produkt klickar du på Produkter på navigeringsmenyn till vänster och sedan på Alla produkter. Antalet klick från gratisannonser och lokala gratisannonser för varje produkterbjudande visas i kolumnen Obetalda klick. Klick på Shopping-annonser visas i kolumnen Klick.
  • Du kan jämföra det totala resultatet av alla annonser och gratisannonser genom att skapa anpassade rapporter och översikter. Läs mer om hur du skapar anpassade rapporter i Merchant Center.
  • Om du vill se resultatet för dina kampanjer (till exempel dina produkter med märken för kampanj, försäljning eller prissänkning) för Shopping-annonser och gratisannonser klickar du på Resultat och sedan på Översikt i navigeringsmenyn till vänster. Klicka sedan på fliken Shopping-annonser eller Gratisannonser ovanför översikten för att se resultatet på kortet Trafik för märken för kampanj, försäljning och prissänkning.
    • Du kan dela upp mätvärdena efter Land, Produkt, Varumärke eller Kategori genom att klicka på segmentets namn längst ned på kortet.
    • Om du vill granska rapporter som delar upp dina transaktionsresultat efter Typ av märke, Kampanj eller Kampanjkategori kan du klicka på den relaterade rapporten längst ned på kortet.
  • Valutakolumnen gäller endast monetära mätvärden (till exempel Konverteringsvärde eller intäkter från beställda varor). Återstående mätvärden rapporteras under Inga.
  • Vissa skillnader i data är förväntade mellan MC och Ads, eftersom metoderna för hur klick, exponeringar och konverteringar tillskrivs produkter i MC respektive kampanjer i Ads skiljer sig åt.

Typer av resultatvärden

I det här avsnittet beskrivs mätvärden för annonser, gratisannonser och lokala gratisannonser.

Klick

Det totala antalet klick på dina produkter på Google som ledde till besök på din produktinformationssida.

Exponeringar

Exponeringar räknar hur ofta dina produkter visades på Google. Vi räknar endast exponeringar där kunderna kunde välja att besöka dina produktinformationssidor.

Kontrollera att produkterna är godkända och titta igen efter några dagar om det står noll exponeringar. Exponeringar visas inte heller om de är under en minimigräns.

Klickfrekvens (CTR)

CTR visar hur ofta klick på dina produkter på Google ledde till besök på dina produktinformationssidor.

• CTR är antalet klick på din produktannons dividerat med antalet gånger den visas: klick ÷ exponeringar = CTR.
    • Om din annons till exempel fick fem klick och 100 exponeringar blir din CTR 5 %.

Mätvärden för konvertering

Konverteringsmätvärden kan endast visas när du länkar Merchant Center till Google Analytics. Läs mer om hur du länkar Merchant Center till Google Analytics.

Konverteringar

Konverteringar räknas när kunder slutför en önskad åtgärd på din webbplats eller i din app, till exempel köper dina produkter.

När en exponering startar på produkt A men leder till ett köp av produkt A och B tillskrivs konverteringsvärdena endast produkt A (och produkt B har 0 konverteringsvärde).

Obs! Konverteringar rapporteras på konverteringsdatum, men andra mätvärden rapporteras på exponeringsdatum. Konsekvens: konverteringar delat med klick för en viss dag kanske inte resulterar i konverteringsfrekvensen för den dagen.

Konverteringar/konverteringsfrekvens innefattar inte heller trafik från produktbilder och webbplatslänkar som leder till dina produktinformationssidor.

Konverteringsfrekvens

Konverteringsfrekvens är ett förhållande som anger hur ofta kunder som klickade på dina produkter på Google slutförde en önskad åtgärd på din webbplats eller i din app, till exempel köpte dina produkter. Konverteringsfrekvensen beräknas genom att ta antalet konverteringar och dividera det med antalet interaktioner (klick) med dina produkter på Google som kan spåras till en konvertering under samma tidsperiod.

Konverteringsvärde

Konverteringsvärdet är det penningvärde som konverteringarna ger (det finns inget mätvärde för sammanställt konverteringsvärde).