Over prestatierapporten in Merchant Center

Merchant Center biedt verschillende manieren om te achterhalen hoe uw advertenties en gratis productvermeldingen presteren. Met deze belangrijke gegevens kunt u beter bepalen welke strategie het beste werkt om uw producten aan de juiste doelgroepen te tonen.

Voordat u begint

Voordat Merchant Center prestatiegegevens kan genereren, moet de service toegang hebben tot bepaalde bijgehouden gegevens voor uw advertenties en gratis vermeldingen.

U geeft deze toegang via uw Google Ads-account of door geselecteerde kenmerken toe te voegen aan uw Merchant Center-feeds. Meer informatie over productprestaties bijhouden

Uw prestatiegegevens bekijken

• Op de pagina Overzicht ziet u een overzicht van uw prestatierapporten.
    • Informatie over Shopping-advertenties vindt u op de kaart Prestaties (betaald).
    • Informatie over gratis vermeldingen en gratis lokale vermeldingen vindt u op de kaart Prestaties (onbetaald).
  • Klik voor meer details over uw verzamelde gegevens op Prestaties en vervolgens op Dashboard in het navigatiemenu aan de linkerkant. Klik daarna boven het dashboard op het tabblad Gratis productvermeldingen, Gratis lokale productvermeldingen of Kopen op Google.
    • U kunt elke statistiek filteren op Product, Merk of Categorie door op de segmentnaam onderaan het dashboard te klikken.
  • Als u informatie over gratis vermeldingen wilt bekijken voor een afzonderlijk product, klikt u in het navigatiemenu aan de linkerkant op Producten en vervolgens op Alle producten. In de kolom Onbetaalde klikken ziet u het aantal klikken op gratis vermeldingen en gratis lokale vermeldingen voor elke productaanbieding. Klikken op Shopping-advertenties worden weergegeven als 'klikken'.
  • Vergelijk holistische prestaties voor advertenties en gratis vermeldingen door aangepaste rapporten en dashboards te maken. Meer informatie over aangepaste rapporten in Merchant Center

Typen prestatiestatistieken

In dit gedeelte worden alleen de statistieken voor gratis productvermeldingen en gratis lokale productvermeldingen beschreven. Meer informatie over Kopen op Google-rapporten

Klikken

We rapporteren klikken als deze leiden tot bezoeken aan uw website (bestemmingspagina's voor desktops, mobiele bestemmingspagina's of apps). Voor gratis lokale vermeldingen tellen we ook de klikken naar winkelpagina's die door verkopers of Google worden gehost. Dit zijn klikken op productkoppelingen in uw productgegevensfeeds.

Vertoningen

Met vertoningen wordt geteld hoe vaak uw producten worden weergegeven. Telkens wanneer uw Shopping-advertentie, gratis vermelding of gratis lokale vermelding wordt weergegeven, wordt er een vertoning geteld. We tellen alleen vertoningen waarbij gebruikers de optie hadden om uw website te bezoeken.

Als uw producten geen vertoningen genereren, moet u verifiëren of de producten zijn goedgekeurd en een paar dagen wachten voordat er vertoningen worden weergegeven. Vertoningen worden mogelijk ook niet weergegeven als ze niet aan de minimale drempelwaarde voldoen.

Opmerking: Gegevens over vertoningen zijn beschikbaar vanaf 7 oktober 2020.

Klikfrequentie (CTR)

De klikfrequentie (CTR) geeft aan hoe vaak mensen klikken op uw Shopping-advertentie, gratis vermelding of gratis lokale vermelding nadat ze deze hebben gezien.

• De CTR is het aantal klikken op uw vermelding gedeeld door het aantal keren dat de vermelding wordt weergegeven: klikken ÷ vertoningen = CTR.
    • Als u bijvoorbeeld 5 klikken en 100 vertoningen heeft gehad, is uw CTR 5%.