In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over prestatierapporten in Merchant Center

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over prestatierapporten in Merchant Center Next.

Merchant Center biedt verschillende manieren om te achterhalen hoe uw advertenties en gratis vermeldingen presteren. Met deze belangrijke gegevens kunt u beter bepalen welke strategie het beste werkt om uw producten aan de juiste doelgroepen te tonen.

Voordat u begint

Voordat Merchant Center prestatiegegevens kan genereren, moet de service toegang hebben tot bepaalde trackinggegevens over uw advertenties en gratis vermeldingen.

U geeft deze toegang via uw Google Ads-account of door geselecteerde kenmerken toe te voegen aan uw Merchant Center-feeds. Meer informatie over hoe u productprestaties bijhoudt.

Uw prestatiegegevens bekijken

• Op de pagina Overzicht ziet u een overzicht van uw prestatierapporten.
    • Op de kaart Prestaties (Shopping-advertenties) staan gegevens over Shopping-advertenties.
    • Op de kaart Prestaties (gratis vermeldingen) staan gegevens over gratis vermeldingen en gratis lokale vermeldingen.
  • Voor meer details over uw verzamelde gegevens klikt u in het navigatiemenu aan de linkerkant op Prestaties en dan op Dashboard. Klik daarna boven het dashboard op het tabblad Shopping-advertenties, Gratis vermeldingen of Gratis lokale vermeldingen.
    • U kunt elke statistiek filteren op Land, Product, Merk of Categorie door op de segmentnaam onderaan het dashboard te klikken.
  • Als u gegevens over een afzonderlijk product wilt bekijken, klikt u in het navigatiemenu aan de linkerkant op Producten en dan op Alle producten. In de kolom Onbetaalde klikken ziet u het aantal klikken op gratis vermeldingen en gratis lokale vermeldingen voor elke productaanbieding. Het aantal klikken op Shopping-advertenties staat in de kolom Klikken.
  • U kunt holistische prestaties van advertenties en gratis vermeldingen vergelijken door aangepaste rapporten en dashboards te maken. Meer informatie over hoe u aangepaste rapporten maakt in Merchant Center.
  • Als u de prestaties van uw aanbiedingen in Shopping-advertenties en gratis vermeldingen wilt bekijken (bijvoorbeeld uw producten met badges voor promoties, uitverkopen en prijsdalingen), klikt u in het navigatiemenu aan de linkerkant op Prestaties en dan op Dashboard. Klik daarna boven het dashboard op het tabblad Shopping-advertenties of Gratis vermeldingen om uw prestaties te bekijken op de kaart Verkeer uit badges voor promoties, uitverkopen en prijsdalingen.
    • U kunt de statistieken uitsplitsen op Land, Product, Merk of Categorie door onderaan de kaart op de segmentnaam te klikken.
    • Als u een rapport wilt bekijken waarin de prestaties van uw aanbiedingen zijn uitgesplitst op Badgetype, Promotie of Promotiecategorie, klikt u onderaan de kaart op het betreffende rapport.
  • De kolom Valuta is alleen van toepassing op statistieken over geld (bijvoorbeeld Conversiewaarde of Waarde van bestelde artikelen). Bij de overige statistieken staat Geen vermeld.
  • Er kan wat verschil zitten tussen de gegevens in MC en Ads, omdat klikken, vertoningen en conversies op een andere manier aan producten in MC worden toegeschreven dan aan campagnes in Ads.

Typen prestatiestatistieken

In dit gedeelte worden de statistieken voor advertenties, gratis vermeldingen en gratis lokale vermeldingen beschreven.

Klikken

Het totale aantal klikken op uw producten op Google dat heeft geleid tot een bezoek aan uw productdetailpagina's.

Vertoningen

Met vertoningen tellen we hoe vaak uw producten zijn getoond op Google. We tellen alleen vertoningen waarbij klanten de optie hadden om uw productdetailpagina's te bezoeken.

Als uw producten geen vertoningen genereren, moet u nagaan of de producten zijn goedgekeurd en een paar dagen wachten voordat er vertoningen worden getoond. Vertoningen worden mogelijk ook niet getoond als ze niet aan de minimale drempelwaarde voldoen.

Klikfrequentie (CTR)

De CTR toont het aantal klikken op uw producten op Google dat heeft geleid tot bezoeken aan uw productdetailpagina's.

• De CTR is het aantal klikken op uw productvermelding gedeeld door het aantal keren dat de vermelding wordt weergegeven: klikken ÷ vertoningen = CTR.
    • Als u bijvoorbeeld 5 klikken en 100 vertoningen heeft gehad, is uw CTR 5%.

Conversiestatistieken

U kunt conversiestatistieken alleen bekijken als u Merchant Center en Google Analytics koppelt. Meer informatie over hoe u Merchant Center en Google Analytics koppelt.

Conversies

Conversies tellen we als klanten op uw website of in uw app een gewenste actie uitvoeren, zoals uw producten kopen.

Als een vertoning begint bij product A maar leidt tot de aankoop van product A en B, worden de conversiewaarden alleen toegeschreven aan product A (en heeft product B de conversiewaarde 0).

Opmerking: Conversies worden gerapporteerd op basis van de conversiedatum, maar de andere statistieken worden gerapporteerd op basis van de vertoningsdatum. Daardoor resulteren conversies die zijn gedeeld door het aantal klikken voor een bepaalde dag mogelijk niet in het conversiepercentage voor die dag.

Conversies en conversiepercentages bevatten ook geen verkeer van productafbeeldingen en websitelinks die naar uw productdetailpagina's leiden.

Conversiepercentage

Het conversiepercentage geeft aan hoe vaak klanten die op uw producten op Google hebben geklikt op uw website of in uw app een gewenste actie hebben uitgevoerd, zoals uw producten kopen. We berekenen het conversiepercentage door het aantal conversies te delen door het aantal interacties (klikken) voor uw producten op Google die kunnen worden toegeschreven aan een conversie in dezelfde periode.

Conversiewaarde

De conversiewaarde is de geldelijke waarde die het resultaat is van uw conversies. (Er is geen samengevoegde statistiek voor conversiewaarde.)