Audio en video bedienen met het Meet-touchscreen

Als u een uitnodiging voor een vergadering maakt met Google Agenda en een specifieke vergaderruimte toevoegt, wordt de vergadering getoond op het touchscreen van de Google Meet-hardware of Chromebase in die ruimte. U kunt het touchscreen onder meer gebruiken om deel te nemen aan vergaderingen en om audio en video te bedienen.

U kunt ook een toetsenbord en muis aansluiten op een Chromebase-apparaat om te gebruiken met het touchscreen.

Alles openen  |  Alles sluiten

Het touchscreen gebruiken om deel te nemen aan een vergadering en deelnemers toe te voegen

Deelnemen aan een geplande vergadering

Als u wilt deelnemen aan een geplande vergadering, tikt u op de naam en code van de vergadering op het touchscreen.

Doe het volgende als u de naam of code niet ziet op het touchscreen:

1. Zoek de code of naam van de vergadering in de afspraakuitnodiging.
  2. Geef de code of naam op het touchscreen op en tik op Deelnemen.
Een ongeplande vergadering starten
  1. Tik op Vergadering starten of deelnemen aan vergaderingand thenDeelnemen.
  2. Deel de deelnamegegevens met de mensen die moeten deelnemen aan de vergadering.

Tip: Codes van vergaderingen die zijn gestart vanaf een hardwareapparaat voor vergaderruimten vervallen nadat alle gebruikers de vergadering hebben verlaten. Meer informatie over codes van Google Meet-vergaderingen

Iemand toevoegen aan een videovergadering
  1. Tik op Mensen toevoegen .
  2. Voer het e-mailadres van de nieuwe deelnemer in en tik op Uitnodiging sturen.
Iemand toevoegen via telefoon

Als u iemand per telefoon wilt toevoegen, moet uw beheerder de functie Telefoonnummer bellen aanzetten in de Google Beheerdersconsole. Ga naar Instellingen wijzigen voor alle apparaten voor meer informatie.

Het volgende geldt ook:

• De hardware moet zich in een van de ondersteunde landen bevinden.
  • U kunt alleen gesprekken voeren met mensen in de VS of Canada.
  • Oproepen naar hulpdiensten worden niet ondersteund.

Als u iemand toevoegt per telefoon, neemt deze persoon deel met alleen audio.

Zo voegt u iemand per telefoon toe aan een videovergadering:

1. Tik op Mensen toevoegen and thenBellen .
  2. Geef het telefoonnummer op.
  3. (Optioneel) Als u het toetsenblok wilt openen om extra getallen op te geven, zoals een extensie, selecteert u het telefoonnummer in de deelnemerslijst and then tik op Bellen .
  4. Als u de verbinding wilt verbreken, selecteert u het telefoonnummer in de deelnemerslijst and then tik op Gesprek beëindigen.
Mensen toestaan om deel te nemen aan een vergadering

Deelnemers kunnen deelnemen met een code van de vergadering, een inbelnummer of een pincode. Tik op Vergaderingsdetails bekijken om deze gegevens te bekijken voor de huidige vergadering.

Audio en video bedienen met het touchscreen

Deelnemers bekijken en beheren

Tijdens een videovergadering kunt u op het touchscreen de lijst met deelnemers bekijken. Als u wilt bepalen wie er deelneemt en wie u kunt zien, tikt u op de deelnemer en kiest u een optie:

• Tik op Geluid uitzetten  om het geluid van een deelnemer uit te zetten.
    Als u iemands geluid uitzet, kunt u het geluid niet weer aanzetten. De deelnemer moet zelf het geluid weer aanzetten.
  • Tik op Vastzetten om een deelnemer altijd op het scherm in de ruimte te laten weergeven, ongeacht wie er spreekt.
  • Tik op Verwijderen  om iemand uit de videovergadering te verwijderen. Als u wilt dat de persoon opnieuw deelneemt, moet u deze opnieuw uitnodigen voor de vergadering.
Volume regelen en geluid uitzetten
  • Als u het speakervolume in de ruimte wilt aanpassen, versleept u de volumebalk.
  • Als u het geluid in de ruimte wilt uitzetten, tikt u op Microfoon uitzetten .
  • Als u het geluid in de ruimte weer wilt aanzetten, tikt u op Microfoon aanzetten .
De camera bedienen
  • Als u de camera in de ruimte wilt uitzetten, tikt u op Camera uitzetten .
  • Als u de camera in de ruimte wilt aanzetten, tikt u op Camera aanzetten .
  • Als u de camera handmatig wilt bedienen, tikt u op Camera bedienen and thenselecteer Handmatige bediening. Bekijk de volgende cameraopties:
Cameraopties Bediening
Naar links of rechts draaien Tik op de pijl-links  of de pijl-rechts .
Omhoog of omlaag kantelen Tik op de pijl-omhoog  of de pijl-omlaag .
In- en uitzoomen Tik op Inzoomen  of Uitzoomen .
De camera weer centreren

Tik op Standaardinstellingen resetten.

Mensen framen

Ga voor Poly-apparaten naar support van Poly Studio.

U moet een gecertificeerde camera met Google Meet-hardware gebruiken om aan de vereisten te voldoen.

Ga zo te werk om alle mensen in een chatruimte in een frame te plaatsen:

• Tik op Camera bedienen  and then Handmatige bediening and then Mensen framen.

Als u verbinding heeft met een camera met pan-tilt-zoom uit de lijst met voor Google Meet gekwalificeerde randapparatuur, tikt u op Camera bedienen  en selecteert u een optie die begint met  'Framing by.'

Een vergadering opnemen (alleen Google Meet)

De beheerder of de coördinator van de vergadering moet de mogelijkheid om vergaderingen op te nemen aanzetten in de Google Beheerdersconsole. Zie Opnemen aan- of uitzetten voor Meet voor meer informatie.

1. Start de vergadering.
  2. Tik op Vergadering opnemen.
  3. Vraag alle deelnemers om toestemming en tik op Opname starten.
  4. Tik op Sluiten om de deelnemers aan de vergadering of een presentatie te bekijken.
  5. Tik als de vergadering voorbij is op Opname stoppen en tik nogmaals op Opname stoppen om te bevestigen.
    De organisator van de vergadering krijgt een link naar de opname via e-mail.
Livestreaming gebruiken
  1. Tik in een vergadering op Streamen startenand thenLivestream starten.
  2. Als je wilt stoppen met streamen, tik je op Streamen stoppenand thenLivestream stoppen.

Ga voor meer informatie naar Een livestream instellen.

Samenwerken vanaf het touchscreen

Presenteren met een HDMI-kabel

Niet ondersteund op Poly- of Logitech-apparaten

U kunt het scherm in de ruimte gebruiken om content op uw laptop, zoals presentaties, animaties, video en audio, weer te geven met de groene HDMI-kabel die is aangesloten op het touchscreen.

Sluit de HDMI-kabel aan op uw apparaat om content te delen. De HDMI-connector presenteert uw scherm en audio meteen aan de mensen in de ruimte.

Tik terwijl u deelneemt aan een vergadering op Presenteren aan vergadering  om te presenteren aan iedereen in de vergadering.

U kunt in Zoom-gesprekken presenteren met Meet-hardware in de interoperabiliteitsmodus. Als u interoperabiliteit aanzet, wordt presenteren via HDMI ook aangezet. Ga voor meer informatie naar Toestaan dat Meet-hardware deelneemt aan videovergaderservices van derden.

Chatberichten bekijken (alleen Google Meet)
  • Nieuwe chatberichten verschijnen als meldingen op het scherm (niet op het touchscreen).
  • Tik op Chat om de chat te bekijken tijdens de vergadering.
  • Tik op Chatgeschiedenis om de oude chatberichten van de vergadering te tonen op het scherm in de ruimte. U kunt chatberichten alleen bekijken op het scherm. U kunt het touchscreen niet gebruiken om te reageren.

Meet-hardware-instellingen beheren

Tik op Instellingen  om de volgende opties te bekijken:

Instelling Beschrijving
Audio Als u de microfoon of speaker wilt wijzigen, tikt u op de pijl-omlaag  en selecteert u de gewenste optie.
Video Als u een camera wilt selecteren, tikt u op de pijl-omlaag en selecteert u een camera in de lijst.
Toegankelijkheid

Als u live ondertiteling of gesproken feedback wilt aan- of uitzetten, tikt u naast de instelling op Aan  of Uit .

Tip: U kunt gesproken feedback altijd aan- of uitzetten. Tik met 2 vingers op een gedeelte van het scherm en houd dit 2 seconden vast. Als u specifieke items op het scherm wilt selecteren, zoals een knop, tikt u erop met een vinger, houdt u dit vast en tikt u erop met een andere vinger.

Algemeen
  • Tik op Vernieuwen om het scherm en het touchscreen te vernieuwen.
  • Tik op Opnieuw opstarten om het Meet-hardwarepakket opnieuw op te starten.
  • Tik op Weergeven om opensource-licenties te bekijken.

Feedback sturen

Als u feedback wilt sturen, tikt u rechtsboven op Feedback .