Vereisten voor Google Meet-hardware

U heeft een aantal zaken nodig om een ruimte voor videovergaderingen te maken met Google Meet-hardware. Zorg dat u voldoet aan de volgende vereisten voordat u aan de slag gaat. Lees de Gids voor ruimteontwerp voor meer informatie.

Hardwarevereisten

Scherm

Plaats het scherm op een tafel tegen een muur of hang het aan de muur. Als u het display ophangt, moet u wellicht gaten boren en kabels verbergen. Als er al een systeem voor videovergaderingen is in de ruimte, kunt u wellicht het bestaande ontwerp gebruiken voor het Chromebox-systeem.

• Het apparaat werkt met LCD-, LED-, plasma- en projectormonitoren en -televisies.
  • Het display moet een HDMI-, DVI- of DisplayPort-ingang hebben.
  • De schermresolutie moet minstens 1280 x 720 pixels zijn. Voor de beste videokwaliteit raden we 1920 x 1080 pixels aan.
Connectors en accessoires

Afhankelijk van de installatie heeft u wellicht het volgende nodig:

• Kabelbehuizingen voor wandmontage (als u deze nodig heeft, moet u deze apart aanschaffen)
  • CAT 5 Ethernet-kabel voor een bekabelde netwerkverbinding (meegeleverd)
  • Chromebox-wandbeugel voor wandmontage (meegeleverd)
  • USB-verlengkabel voor de camera bij afstanden van meer dan 1,5 meter (kabel van 1,5 meter meegeleverd)
  • USB-verlengkabel voor de luidsprekermicrofoon bij afstanden van meer dan 1 meter (kabel van 1 meter meegeleverd)

Tip: U heeft wellicht extra USB-verlengkabels nodig. Als u verlengkabels nodig heeft voor de camera en de luidsprekermicrofoon, moet u voor elk een eigen kabel aanschaffen. Zie Gekwalificeerde randapparatuur voor Google Meet-hardwarepakket voor meer informatie.

Netwerkvereisten

Algemene netwerkvereisten
  • Het apparaat werkt met bedrade en draadloze netwerken. We raden een bedrade netwerkverbinding aan voor de beste geluids- en videokwaliteit.
  • Zorg dat er genoeg bandbreedte beschikbaar is voor de videokwaliteit en het aantal gebruikers van uw organisatie.
  • Als uw netwerkhardware is geïnstalleerd, leest u Uw netwerk voorbereiden om de netwerksoftware te optimaliseren.
  • Een DHCP-server wordt aangeraden, maar is niet verplicht. Als u een statisch IP-adres wilt instellen, gaat u naar de ChromeOS-modus. Stel het netwerk in zodat een statisch IP-adres wordt gebruikt en start het apparaat opnieuw op in de CFM-modus.
  • Schakel firewalls uit.
  • Als u het netwerk instelt, kunt u een Chromebox-apparaat beschouwen als een gebruiker.

Zie Zakelijke netwerken voor Chrome-apparaten voor meer informatie.

Vereiste minimum bandbreedte

Chromebox-apparaten werken met een bandbreedte van minimaal 300 kbps, maar dan zijn de video- en geluidskwaliteit meestal slecht. Als u video in High definition (HD) of Standard definition (SD) wilt, raden we u aan minimaal de onderstaande bandbreedte beschikbaar te maken voor Chromebox-apparaten.

Bandbreedtevereisten voor HD-videokwaliteit

• De wachttijd moet minder dan 50 ms zijn bij het pingen van de openbare DNS-server van Google op 8.8.8.8.
  • De uitgaande bandbreedte van de deelnemer moet altijd minimaal 3,2 mbps zijn.
  • De binnenkomende bandbreedte hangt af van het aantal deelnemers:
    • 2,6 mbps bij twee deelnemers
    • 3,2 mbps bij vijf deelnemers
    • 4,0 mbps bij tien deelnemers

Bandbreedtevereisten voor SD-videokwaliteit

• De wachttijd moet minder dan 100 ms zijn bij het pingen van de openbare DNS-server van Google op 8.8.8.8.
  • De uitgaande bandbreedte van de deelnemer moet altijd minimaal 1 mbps zijn.
  • De binnenkomende bandbreedte hangt af van het aantal deelnemers:
    • 1,0 mbps bij twee deelnemers
    • 1,5 mbps bij vijf deelnemers
    • 2,0 mbps bij tien deelnemers
Configuratie van ondersteunde poorten, proxy's en netwerken

In de Google Beheerdersconsole beheert u de netwerkopties (inclusief proxyinstellingen) voor de apparaten die zijn ingeschreven in uw domein.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Voeg een wifi- of ethernetnetwerkconfiguratie toe en specificeer de proxyinstelling Rechtstreeks, Handmatig of Automatisch.

Zie Netwerken beheren voor meer informatie over netwerken voor Chrome-apparaten.

De volgende items worden niet ondersteund:

• 802.1x-certificaten
  • SSL MiTM-pakketinspectie

De ondersteunde poorten zijn dezelfde als die u gebruikt om uw netwerk te optimaliseren voor Google Meet.

Vereisten voor services

Vereisten voor Google Workspace

Als u Google Meet-hardware wilt gebruiken, heeft u een versie van Google Workspace nodig. U moet minstens één gebruiker hebben voor elke Google Workspace-versie die Google Meet bevat.

Organisaties die eerder Meet-hardware hebben gekocht zonder Google Workspace, kunnen hun apparaten blijven gebruiken. We raden u echter sterk aan een Google Workspace-abonnement te kopen voor de beste Google Meet-hardwarefunctionaliteit.

Uw domein registreren of kopen

U moet het netwerkdomein van uw organisatie registreren (of een nieuw domein maken) als u zich aanmeldt.

Specifieke vereisten voor services voor Google Meet-gesprekken

Als u uw Google Meet-hardwareapparaat wilt gebruiken voor Google Meet-gesprekken, moet uw organisatie:

• Een ondersteunde versie van Google Workspace gebruiken
  • De Meet-service hebben aangezet

De enige agendaservice die volledig werkt met de Google Meet-hardware is Google Agenda. Als u vergaderingen wilt plannen vanuit Google Agenda en hieraan wilt deelnemen vanaf uw Google Meet-hardwareapparaat, moet u ook:

• De Google Agenda-service hebben aangezet
  • Een agenda hebben die u toewijst aan uw apparaat in de Beheerdersconsole van Workspace

Zo plant u een gesprek in en neemt u deel aan het gesprek vanaf een Google Meet-hardwareapparaat:

• Plan een meeting in Agenda.
  • Voeg een Meet-gesprek toe aan de afspraak.
  • Voeg een ruimte toe aan de afspraak (indien van toepassing). Voor apparaten waaraan persoonlijke agenda's zijn toegewezen, kan deze stap worden overgeslagen.

Als het apparaat juist is ingesteld en de agenda van de ruimte is toegewezen in de Workspace-beheerdersconsole, wordt deze getoond in de agenda en kunt u met één tik deelnemen.

Er wordt standaard een Meet-gesprek toegevoegd aan elke nieuwe Agenda-afspraak. Ga naar Voorkeuren voor videovergaderingen aanpassen voor meer informatie.

U kunt een Agenda-afspraak plannen in de agenda van een ruimte die is toegewezen aan een Google Meet-hardwareapparaat. Als er geen bijbehorend Meet-gesprek is, staat de afspraak nog steeds in de agenda die wordt getoond op het apparaat (zonder de mogelijkheid om deel te nemen aan een Meet-gesprek voor die afspraak).