Presentera under videosamtal

Det går att presentera hela skärmen eller ett visst fönster i ett möte. Under presentationen kan du dela information såsom dokument, presentationer, kalkylark, med mera.
Tips för Google Workspace-användare: Läs tips för fantastiska presentationer och läs om att hålla stora fjärrevenemang för upp till 250 personer.

Presentera under ett möte

1. Gå med i videosamtal i Meet.
  2. Klicka på Presentera nu Dela skärm längst ned.
  3. Välj Hela skärmen, Ett fönster eller En flik.
    • Om du presenterar en Chrome-flik delas flikens ljud som standard.
    • Presentera en annan flik genom att välja fliken du vill presentera och klicka på Dela den här fliken i stället.
  4. Klicka på Dela.
  5. Valfritt: Lossa presentationen och visa den som en ruta genom att klicka på Lossa . Nu ser du fler deltagare när du presenterar.

Om kameran är på är videon aktiv medan du presenterar.

Tips! Dela ett nytt fönster eller en specifik flik i stället för mötesfönstret för bättre presentationer och för att undvika spegling.

Avsluta presentationen

• Klicka på Avsluta presentationen i Meet-fönstret.
  • Klicka på Du presenterar följt av Avsluta presentationen nere till höger.

Presentera om någon annan redan presenterar

1. Klicka på Presentera nu längst ned.
  2. Välj Hela skärmen, Ett fönster eller Chrome-fliken.
  3. Välj Presentera i stället.
Tips: Om du börjar presentera under någon annans presentation pausas den.

Presentera i Google Meet från Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer

Viktigt! Du måste använda en dator och en Chrome-webbläsare för att presentera direkt i Google Meet från Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
Du kan presentera direkt i Google Meet från Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer. Det kan göra det lättare att presentera ett dokument, arbetsblad eller bilder i ett möte som du deltar i. Innan du presenterar går du med i mötet för att få veta om det spelas in.
  1. Öppna Google Meet.
  2. Gå med i ett möte.
  3. Öppna en fil i Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  4. Klicka på Presentera i ett möte i det övre menyområdet.
  5. Välj ditt möte (eller ange en möteskod).
  6. Välj förhandsgranskning av fliken för att bekräfta och börja dela.
  7. I Meet ser du det visade innehållet direkt i mötet.
Tips! Om du presenterar från Presentationer kan du klicka på Presentera för att visa presentationen i helskärmsläge.

Anslut endast för att presentera

När du ansluter för att presentera visas bara datorns fönster eller program i mötet. Varken ljud eller video skickas eller tas emot.
  1. Öppna https://meet.google.com/.
  2. Välj det schemalagda mötet eller klicka på Gå med i eller starta ett möte.
  3. Ange en möteskod.
  4. Klicka på Presentera.
  5. Välj ett fönster eller ett program.
  6. Välj Dela.

Google Workspace for Education-användare

Hindra deltagare från att dela skärmen

Mötesorganisatörer kan hindra deltagare från att dela skärmen. Om du stänger av presentationer i återkommande möten eller i möten som använder samma möteskod, sparas inställningen för nästa schemalagda möte. Om du stänger av presentationer i ett engångsmöte, ett möte med namn eller i ett direktmöte, aktiveras inställningen för presentationer igen när mötet avslutas.

Aktivera eller inaktivera skärmdelning:

1. Gå med i videosamtal i Meet.
  2. Klicka på Värdkontroller längst ned till höger.
  3. Aktivera eller inaktivera Dela sin skärm.
Tips! Om det inte går att aktivera eller inaktivera inställningen måste du kanske inaktivera Chrome-tillägget för Meet. Läs om att installera och hantera tillägg.