Presentera under videosamtal

Det går att presentera hela skärmen eller ett visst fönster i ett möte. Under presentationen kan du dela information såsom dokument, presentationer, kalkylark, med mera.

Tips för Google Workspace-användare: Läs tips för fantastiska presentationer och Läs om att hålla stora fjärrevenemang för upp till 250 personer.

Presentera under ett möte

1. Gå med i ett videomöte.
  2. Välj Presentera nu Share screen längst ned.
  3. Välj Hela skärmen, Ett fönster eller En flik.
    • Om du presenterar en Chrome-flik delas flikens ljud som standard.
    • Presentera en annan flik genom att välja fliken du vill presentera och klicka på Dela den här fliken i stället.
  4. Välj Dela.

Om kameran är på är videon aktiv medan du presenterar.

Avsluta presentationen

• Klicka på Sluta presentera i Meet-fönstret.
  • Det går även att klicka på Du presenterar följt av Avsluta presentationen.

Presentera om någon annan redan presenterar

1. Klicka på Presentera nu längst ned.
  2. Välj Hela skärmen, Ett fönster eller Chrome-fliken.
  3. Välj Presentera i stället.

Tips! Det går att presentera skärmen under någon annans presentation. Om du börjar presentera pausas den andra personens presentation.

Anslut endast för att presentera

När du ansluter för att presentera visas bara datorns fönster eller program i mötet. Varken ljud eller video skickas eller tas emot.

1. Öppna https://meet.google.com/.
  2. Välj det schemalagda mötet eller klicka på Gå med i eller starta ett möte.
  3. Ange en möteskod.
  4. Klicka på Presentera.
  5. Välj ett fönster eller ett program.
  6. Välj Dela.

Google Workspace for Education-användare

Hindra deltagare från att dela skärmen

Mötesorganisatörer kan hindra deltagare från att dela skärmen. Om du stänger av presentationer i återkommande möten eller i möten som använder samma möteskod, sparas inställningen för nästa schemalagda möte. Om du stänger av presentationer i ett engångsmöte, ett möte med namn eller i ett direktmöte, aktiveras inställningen för presentationer igen när mötet avslutas.

Aktivera eller inaktivera skärmdelning:

1. Gå med i videosamtal i Meet.
  2. Klicka på Värdinställningar längst ned.
  3. Aktivera eller inaktivera Dela sin skärm.

Tips! Om det inte går att aktivera eller inaktivera inställningen måste du kanske inaktivera Chrome-tillägget för Meet. Läs om att installera och hantera tillägg.